09 Ekim 2013, Çarşamba 17:02:39

TARLASINA UÇAK DÜŞEN KÖYLÜ: "ZARARIMI ÖDEYİN"

Sivas'ın Kangal ilçesinde geçtiğimiz hafta meydana gelen kazada tarlasına F-4 uçağı düşen İbrahim Pelit, Kangal Cumhuriyet Başsavcılığı'nı başvurarak zararının ödenmesini istedi.
  • Şahsı bizzat tanıyorum 20 dönümlük araziye uhtaç olmayan varlıklı biridir. Yaşını başını almış olmasına rağmen insanların gözü doymuyor demekki. Oğlu ise belediye personeli olduğu halde haciz mallarını usulsüzce akrabalarıyla bölüşüp ticaret yapıyor. Allah ıslah etsin. Haklımı haksızmı bilemedim.
  • Vay be!!! Hukuk okumadan da hakimlik, savcılık, avukatlık yapılabilen bir ülkedeymişiz maşallah. Ne çok bilmişimiz varmış. Elin gavuru bu durum için "big headed" diyor. Yani bizim lugatte karşılığı "Ukala dümbeleği" bilesiniz istedim.
  • Kişisel olarak baktığımda; VATAN SAĞOLSUN, o hayatı kurtulan pilotlarımızın değeri ölçülemez. Ancak işin sigorta boyutuna dikkat çekmek istiyorum: Vatandaşın her türlü malı/mülkü sigortalı olsa, kimse bu duruma düşmez, sigorta experini çağırır, zararını ortaya çıkarır ve parasını alır. Herşeyi niye devletten veya TSK dan bekliyoruz? Vatandaş kıymetli malını sigorta ettirecek, depremde yıkılan evini, kazadan, doğadan zarar gören malını kaybettiğinde de zararının önemli bir kısmını karşılayabilecek ve mağdur olmayacak.
  • Vatandaş haklı... Kaymakam hemen zararı karşılamalı. Adamın belki de tek gelir kaynağı.
  • Çiftçi haklı beyler dağılın!...
  • Devleti yolmak için köylü kurnazı taktiği. Buğdaylar geçen yaz hasad edildi. Yenilerinin ekimi de kasım ayında. İnşallah kararı verecek olan mahkemedekilerde biraz işi biliyordur. Sadece tarlanın o kısmının yeniden sürülmesi yeterli gelecektir.
  • Ortada bi zarar varsa karşılanması gerekir. Vatandaş haklı burada.
  • Hemen devlet hemen devlet bi sor devlette var mı
  • Kesinlikle haklı çiftçi tabiki alacak yararını sonuçta vergisini veriyor vs.
  • Ortada ucak disinda kucuk bir masraf daha var. Bunu o vatandasin uzerine yikamaz TSK. Sigorta eksperi zararin boyutunu hesaplayabilir. TSK gidip ciftcinin parasini odemelidir. Bunda bir yanlis yok. Sizin evinize ucak dusse eviniz kismen yikilsa vatan sagolsun deyip gececekmisiniz? Bunu milletce odememiz gerekir vatandasa.

Akşam Gazetesi'nden Kemal Çağlayan'ın haberine göre; Kangal YİBO arkasında 100 dönümlük  tarlası olduğunu  ve tarlasının 20 dönümlük  buğday ekim yapılan bölümüne uçak düştüğünü dile getiren  tarla sahibi İbrahim Pelit, avukatı aracılığı ile Kangal İlçe Cumhuriyet Savcılığına başvuruda bulundu.

Başvuru dilekçesinde, F-4 uçağının düşmesi ve ardından  uçakta bulunan bombaların imha edilmesi sonucunda  20 dönümlük buğday ekili bölgenin tamamen kullanılamaz duruma geldiğini  söyleyen tarla sahibi İbrahim Pelit, “20 dönümlük bölümde buğday ekili idi. Ekili alanlar harap oldu. Ekili alanların tazmini için  zararımın ödenmesini istiyorum “dedi

PİLOTLAR YARALI KURTULMUŞTU

Malatya 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan, 30 Eylül 2013 günü saat 15.00'de, planlı keşif eğitim uçuşu için kalkış yapan 173'üncü Filoya ait bir adet RF-4E keşif uçağı 30 Eylül günü saat 15.22'de Sivas/Kangal-Emir Köyü 5 km batısında henüz bilinmeyen bir nedenle düşmüş, olayda her iki pilot da uçaktan paraşütle atlamış ve yaralı kurtulmuşlardı.

TARLASINA UÇAK DÜŞEN KÖYLÜ: "ZARARIMI ÖDEYİN"

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Berlin ~ 11 yıl önce
Şahsı bizzat tanıyorum 20 dönümlük araziye uhtaç olmayan varlıklı biridir. Yaşını başını almış olmasına rağmen insanların gözü doymuyor demekki. Oğlu ise belediye personeli olduğu halde haciz mallarını usulsüzce akrabalarıyla bölüşüp ticaret yapıyor. Allah ıslah etsin. Haklımı haksızmı bilemedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Vay be!!! Hukuk okumadan da hakimlik, savcılık, avukatlık yapılabilen bir ülkedeymişiz maşallah. Ne çok bilmişimiz varmış. Elin gavuru bu durum için "big headed" diyor. Yani bizim lugatte karşılığı "Ukala dümbeleği" bilesiniz istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yani ~ 11 yıl önce
yani sensin bighead
Sigorta Yönü ~ 11 yıl önce
Kişisel olarak baktığımda; VATAN SAĞOLSUN, o hayatı kurtulan pilotlarımızın değeri ölçülemez. Ancak işin sigorta boyutuna dikkat çekmek istiyorum: Vatandaşın her türlü malı/mülkü sigortalı olsa, kimse bu duruma düşmez, sigorta experini çağırır, zararını ortaya çıkarır ve parasını alır. Herşeyi niye devletten veya TSK dan bekliyoruz? Vatandaş kıymetli malını sigorta ettirecek, depremde yıkılan evini, kazadan, doğadan zarar gören malını kaybettiğinde de zararının önemli bir kısmını karşılayabilecek ve mağdur olmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ufak bir eksik ~ 11 yıl önce
Dediginiz dogru ama kendini sigortalamasi gereken ilk once ucagi ucurandir, yani TSK. 3. sahisa istemeden zarar veriyorsan nazikce odeyip ozur dileyeceksin. Adet boyledir sigortacilikta. Ciftcinin gunahi yok. Piyango ona cikmis
Kemal ~ 11 yıl önce
Vatandaş haklı... Kaymakam hemen zararı karşılamalı. Adamın belki de tek gelir kaynağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Çiftçi haklı beyler dağılın!...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
Devleti yolmak için köylü kurnazı taktiği. Buğdaylar geçen yaz hasad edildi. Yenilerinin ekimi de kasım ayında. İnşallah kararı verecek olan mahkemedekilerde biraz işi biliyordur. Sadece tarlanın o kısmının yeniden sürülmesi yeterli gelecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmis ~ 11 yıl önce
Cok bilmis seniii, orada alev topuna donmus o ucak topragi kavurup seramik yapar. Icindeki tum organik yapiyi oldurur. Orada bir daha zor ekim yaparsin.
tru ~ 11 yıl önce
Ortada bi zarar varsa karşılanması gerekir. Vatandaş haklı burada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devlet ~ 11 yıl önce
Hemen devlet hemen devlet bi sor devlette var mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Kesinlikle haklı çiftçi tabiki alacak yararını sonuçta vergisini veriyor vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok normal ~ 11 yıl önce
Ortada ucak disinda kucuk bir masraf daha var. Bunu o vatandasin uzerine yikamaz TSK. Sigorta eksperi zararin boyutunu hesaplayabilir. TSK gidip ciftcinin parasini odemelidir. Bunda bir yanlis yok. Sizin evinize ucak dusse eviniz kismen yikilsa vatan sagolsun deyip gececekmisiniz? Bunu milletce odememiz gerekir vatandasa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000