23 Şubat 2019, Cumartesi 15:40:38

Tarihi uzay seyahati gerçekleşti

Virgin Galactic, test pilotlarından Beth Moses'i yolcu olarak uzaya gönderdi.
  • Bizde Türkiye’den aya yol yaparız ne var yani
  • Muhteşem. Uzayda yolcu.. Çok ileri teknoloji..
  • Dünya düzdür
  • Farzmıymış fezaya ulaşmak, günah sayılıyormuymuş bu bilim mucizesi, yok mu soracak olan... Hani alıştırılan bir toplum var ne de olsa bu tarz sorulara... Bırakın ilahi kafada olmayı... Bilimin güzelliği burada, keşif ce keyif için...
  • Hepsi palavra.. bu şekilde bir uçuş mümkün degil. Uzaya çıkmışlarmış . Hem de sesten hızlı bir şekilde. Herşey simülasyon. Gerçek hicbir fotoğraf ve görüntü olmayan devrim yaratan olay. Ha ha ha.. işi bilen birisi çıksa da uzayın nerede başladığını açıklasa. Bir tarafta jet Fadıl elon musk, diğer tarafta virgin atlantikciler. Verin coskuyu mehteri insanliga.
  • bizi kiskaniyorlar :))
  • Konya da ki üsten mi kalkmış?
  • Bir kaç zengin turist uzay görsün diye boş beleş işlere milyar dolar harcıyorlar. Bu maliyet ile zor durumdaki binlerce insana yardım edilebilirdi. Elon musk'ın projeleri daha mantıklı ve bir işe yarıyor en azından.

Virgin Galactic, test pilotlarından Beth Moses'i yolcu olarak uzaya gönderdi.

Virgin Galactic'in uzaya gönderdiği ilk kadın olan ve aynı zamanda firmanın baş astronot eğitmenlerinden olan Beth Moses, aracın iki pilotu ile birlikte uzaya ulaştı.

Virgin Galactic'in uzay aracı VSS Unity, yolcuların uzayın eşiğindeyken yerçekimsiz ortamı tecrübe edebilmeleri için tasarlandı fakat geçtiğimiz yılın sonlarına doğru sadece Dünya'nın atmosferine kadar ulaşabiliyordu. Bu durum, Aralık ayında Virgin Galactic'in uzay aracını 82.7 kilometre yukarı göndererek tarih yazmasıyla değişti. Uzay araçları için bu yükseklik fazla sayılmasa da uzayın başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Aracın iki pilotu Dave Mackay ve Mike Masucci, aracın motorlarını ateşlediler ve 89.9 kilometre gibi yüksek bir irtifaya ulaştılar. Bu, aracın şu ana kadar ulaştığı maksimum yükseklik. Araç, uçuş sırasında 3 kere en yüksek hızına ulaşarak ses hızını aştı ki bu da Virgin Galactic için bir ilk oluyor.

Bu, VSS Unity aracının uzaya ilk defa sadece iki pilot yerine üç insanı aynı anda taşıdığı uçuş oldu. Moses, müşterilerin ne yaşayabileceklerini deneyimlemek için kabinindeki koltuğundan kalktı ve yerçekimsiz ortamda dolaştı. Elde edindiği deneyimlerle birlikte Moses, müşterilerin uçuşlarını hazırlamak ve müşterileri bilgilendirmek gibi konuların sorumluluğunu üstlenecek.

Tarihi uzay seyahati gerçekleşti

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Öğrenci ~ 5 yıl önce
Bizde Türkiye’den aya yol yaparız ne var yani

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzay ~ 5 yıl önce
Muhteşem. Uzayda yolcu.. Çok ileri teknoloji..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Space ~ 5 yıl önce
Çok mu heyecanlandın. Sakinlestiysen haydi kalk tanzim satışa patlıcan gelmiş, yetis çabuk bitecek.
Memuristan ~ 5 yıl önce
Dünya düzdür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilim Vs. ilim ~ 5 yıl önce
Farzmıymış fezaya ulaşmak, günah sayılıyormuymuş bu bilim mucizesi, yok mu soracak olan... Hani alıştırılan bir toplum var ne de olsa bu tarz sorulara... Bırakın ilahi kafada olmayı... Bilimin güzelliği burada, keşif ce keyif için...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Galaxy 1 ~ 5 yıl önce
Hepsi palavra.. bu şekilde bir uçuş mümkün degil. Uzaya çıkmışlarmış . Hem de sesten hızlı bir şekilde. Herşey simülasyon. Gerçek hicbir fotoğraf ve görüntü olmayan devrim yaratan olay. Ha ha ha.. işi bilen birisi çıksa da uzayın nerede başladığını açıklasa. Bir tarafta jet Fadıl elon musk, diğer tarafta virgin atlantikciler. Verin coskuyu mehteri insanliga.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Steward ~ 5 yıl önce
bizi kiskaniyorlar :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ord prof ~ 5 yıl önce
Konya da ki üsten mi kalkmış?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gonyalı ~ 5 yıl önce
Yok birader. Bu o değil Konyadan kalkan şu anda jüpiterde bor madeni yüklemesi yapılıyor. Marsa oradan da turkiyeye gelecekler. Boru ile uzaydan boşaltma işlemi yapılacak.
Astronotlar ~ 5 yıl önce
Asker kökenlilermiş, hatta F-5 ci'lermiş..... Anlayana
merak ~ 5 yıl önce
Bu sizdeki kuyruk acısı 1071'den mi geliyor, yoksa 1453'den mi? Her neyse de hala geçmemiş anlaşılan :))
gereksiz ~ 5 yıl önce
Bir kaç zengin turist uzay görsün diye boş beleş işlere milyar dolar harcıyorlar. Bu maliyet ile zor durumdaki binlerce insana yardım edilebilirdi. Elon musk'ın projeleri daha mantıklı ve bir işe yarıyor en azından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydo ~ 5 yıl önce
Yani bize versinler o parayi, ne gerek var
cahil ~ 5 yıl önce
tam cahil yorumu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000