02 Mayıs 2018, Çarşamba 09:26:29

Taksicilerden 3. havalimanı isyanı

Kısa bir süre sonra hizmete girecek olan 3. havalimanına yolcu götürecek taksiler oradan yolcu alamayacak. Şehir merkezinden onlarca kilometre gidip boş dönecek olan taksiciler isyanda.
  • TAKSİCİ KARDEŞİM YAZIN KLİMA AÇMAZSIN ARABADA FOKUR FOCUR SİGARA İÇERSİN AĞZINDAN KÜFÜR DÜŞMEZ YOLDA BÜTÜN KURALLARI EZER GEÇERSİN ŞİMDİ ADAM GELİRYOR VİP ARAÇLA KAPINA KADAR TEMİZ ŞÖFÖR TAKIM ELBİSELİ GAYET DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE GİDECEĞİN ADRESE SORUNSUZ BIRAKIYOR VEFİYAT NEYSE O.. KADIKÖYDEN SABİHA GÖKÇENE 4. LEVENTTEN GİTMİYOLAR YANİ...
  • bunlara da beğendiremedik kendimizi bir türlü. paşam biz parasını verelim sen otur taksinde radyo dinle olur mu???? ahl de yakın mesafe diye yolcu almaz yüzüne bakmaz ama dışarıdan taksi gelsin alsın onu da istemez. neymiş boş dönecekmiş. taksimetrenin yazdığı para hem gidişini hem dönüşünü karşılar zaten.
  • Buradaki taksici yorumlarını okudum da ne kadar cahil insanlarla yolculuk yapıyormuşuz. Gerçekten Türkiye'de EĞİTİM şart.
  • Yahuu siz ne tartışıyorsunuz burda. Devlet babaya karşı mı geliyorsunuz? Recep istedi bitti !! Bundan sonra böyle istemiyen hıyar satsın.
  • Yol yapıyoruz köprü yapıyoruz ama Taxi ye degil. Uber çok iyi oldu en azından adam gibbi Arabaları var. Ey Taxiçi sen önce adam akkılı bir araba al.
  • Beter olsunlar müşterileri kandırmasını biliyorlar ama turistelere sahte para kakalamasını biliyorlar havalimanından bakırköye gidecek yolcuyu alıp e 6 dan 4 leventten dolaştırmasını iyi biliyorlar fazla para almak için önce dürüst olsunlar helal olsun uberlere 3 havalimanında sarı taksileri istemiyoruz yaşasın uber
  • Adamlar ubere girmek için 150 bin tl harcıyor , evraklar hazırlıyor, sınavlar veriyor ,kurslar alıyor , çoğu üniversite mezunu , ya sen ? Ehliyetim var tamamdır. Ne yandex kullanmayı bilirsin, ne müsteriye hitab etmeyi, ne konuşmayı !! Araban leş gibi kokar, ne selam verirsin ,ne bagaj açarsın , yolcu seçersin birde kazık atarsın !! Yalan mı !!! ( işini doğru düzgün yapan arkadaşlarımızı tenzih ederiz)
  • Uber candır gerisi fasa ve fiso
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • AHLden sefaköy metrobusunde inecem diye bana kısa mesafe gideceksen başka taxiye binecektin diye bütün yol bana sesini yükseltip azarlayan ve arabasına bindim diye beni pişman eden, sayamadığım kadar maltepe gidecem dediğimde yok deyip burnunu kaldıran ve müşteri beğenmeyen taxiciler, yanımda köpeğim var 5 daka mesafe gidecem diye yok alerjim var diye yalan söyleyen, yok arabasına 2 tane köpek kıllı düştü diye bana arabamı rezil ettin diye bana çocuk gibi atar yapan, bu müşteri beğenmeyen edepsiz, kabadayı, insanlara gülümsemek ve iyi bir izlenim bırakmak yerine kötü muamele yapan taxicileri cehenneme kadar yol alsınlar. Bundan sonra uber ya metro.

Kısa bir süre sonra hizmete girecek olan 3. havalimanına yolcu götürecek taksiler oradan yolcu alamayacak. Şehir merkezinden onlarca kilometre gidip boş dönecek olan taksiciler isyanda.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, 3. havalimanına yolcu götüren taksiciler tıpkı Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi oradan müşteri alamayacak. İşte uzun mesafe sorunu da burada başlayacak. Zira 3. havalimanı şehir merkezine çok uzak olduğundan yolcu götüren taksici onca kilometreyi boş dönmek zorunda kalacak. Taksiciler, ‘Çok büyük zarar ederiz, 3. havalimanına gitmeyiz’ diyorlar. Bakın o taksicilerden Ali A. ne diyor:

“Şehirden yeni havalimanı için yolcu aldım diyelim. En az 40-50 km gideceğim. Fakat dönüşte oradan yolcu alamam. E-5 ve TEM’den döneceğim için yol boyunca müşteri almam da mümkün değil. Yani külliyen zarar. Bu durumda ben niye yolcu götüreyim? Tabii ki havalimanına yolcu almam.” Beyoğlu’nda taksi durağı olan S.K. da havalimanına yolcu götüren taksicilerin yolcu alamadığını ancak UBER’in yolcu aldığını, taksicilerin büyük bir adaletsizlikle karşı karşıya kaldığını söylüyor:

“Geçen yıl İBB Ulaşım Daire Başkanlığı’na dilekçe vererek havalimanının tüm taksicilere açılmasını istemiştik. Fakat girişimlerimiz sonuçsuz kaldı. Düşünün ben vergisini veren bir taksici olarak havalimanına yolcu götürüyorum ancak boş dönmek zorunda kalıyorum. Fakat vergi vermeyen UBER oradan yolcu alabiliyor. Şimdi yeni havalimanında sorun daha da büyük olacak. Çünkü mesafe çok uzun. Taksici müşteri seçemez elbette ama boş dönmek istemeyen taksiciyle yolcular arasında sorunlar çıkacak. Bu adaletsizliğin çözülmesi gerekli.”

3. HAVALİMANINA KAÇ TL YAZAR?

İstanbul'un 4 güzergahından 3. havalimanına kaç kilometre gidileceğini ve taksimetrenin kaç TL yazacağını araştırdık, işte E-5 ve TEM seçenekleriyle sonuç... (Yeni havalimanı güzergahı şu an 3. köprü ve otoyoluna bağlı ve ücretli. Bu fiyatlara 5.5 TL'lik otoyol ücreti dahil değil)

Taksicilerden 3. havalimanı isyanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (101)

YAŞASIN UBER ~ 6 yıl önce
TAKSİCİ KARDEŞİM YAZIN KLİMA AÇMAZSIN ARABADA FOKUR FOCUR SİGARA İÇERSİN AĞZINDAN KÜFÜR DÜŞMEZ YOLDA BÜTÜN KURALLARI EZER GEÇERSİN ŞİMDİ ADAM GELİRYOR VİP ARAÇLA KAPINA KADAR TEMİZ ŞÖFÖR TAKIM ELBİSELİ GAYET DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE GİDECEĞİN ADRESE SORUNSUZ BIRAKIYOR VEFİYAT NEYSE O.. KADIKÖYDEN SABİHA GÖKÇENE 4. LEVENTTEN GİTMİYOLAR YANİ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 6 yıl önce
bunlara da beğendiremedik kendimizi bir türlü. paşam biz parasını verelim sen otur taksinde radyo dinle olur mu???? ahl de yakın mesafe diye yolcu almaz yüzüne bakmaz ama dışarıdan taksi gelsin alsın onu da istemez. neymiş boş dönecekmiş. taksimetrenin yazdığı para hem gidişini hem dönüşünü karşılar zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil ~ 6 yıl önce
Buradaki taksici yorumlarını okudum da ne kadar cahil insanlarla yolculuk yapıyormuşuz. Gerçekten Türkiye'de EĞİTİM şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baş ve Tarak ~ 6 yıl önce
Ülkenin idaresine bak sonra da taksiciye bak. Ne görürlerse onu yapıyorlar. Şaşırmamak lazım. Böyle başa böyle tarak
Devlet ~ 6 yıl önce
Yahuu siz ne tartışıyorsunuz burda. Devlet babaya karşı mı geliyorsunuz? Recep istedi bitti !! Bundan sonra böyle istemiyen hıyar satsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taxi ~ 6 yıl önce
Yol yapıyoruz köprü yapıyoruz ama Taxi ye degil. Uber çok iyi oldu en azından adam gibbi Arabaları var. Ey Taxiçi sen önce adam akkılı bir araba al.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dürüstce ~ 6 yıl önce
Beter olsunlar müşterileri kandırmasını biliyorlar ama turistelere sahte para kakalamasını biliyorlar havalimanından bakırköye gidecek yolcuyu alıp e 6 dan 4 leventten dolaştırmasını iyi biliyorlar fazla para almak için önce dürüst olsunlar helal olsun uberlere 3 havalimanında sarı taksileri istemiyoruz yaşasın uber

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uberciyiz ~ 6 yıl önce
Adamlar ubere girmek için 150 bin tl harcıyor , evraklar hazırlıyor, sınavlar veriyor ,kurslar alıyor , çoğu üniversite mezunu , ya sen ? Ehliyetim var tamamdır. Ne yandex kullanmayı bilirsin, ne müsteriye hitab etmeyi, ne konuşmayı !! Araban leş gibi kokar, ne selam verirsin ,ne bagaj açarsın , yolcu seçersin birde kazık atarsın !! Yalan mı !!! ( işini doğru düzgün yapan arkadaşlarımızı tenzih ederiz)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uber ~ 6 yıl önce
Uber candır gerisi fasa ve fiso

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Az bile ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu beğenmeyen taxiciler ~ 6 yıl önce
AHLden sefaköy metrobusunde inecem diye bana kısa mesafe gideceksen başka taxiye binecektin diye bütün yol bana sesini yükseltip azarlayan ve arabasına bindim diye beni pişman eden, sayamadığım kadar maltepe gidecem dediğimde yok deyip burnunu kaldıran ve müşteri beğenmeyen taxiciler, yanımda köpeğim var 5 daka mesafe gidecem diye yok alerjim var diye yalan söyleyen, yok arabasına 2 tane köpek kıllı düştü diye bana arabamı rezil ettin diye bana çocuk gibi atar yapan, bu müşteri beğenmeyen edepsiz, kabadayı, insanlara gülümsemek ve iyi bir izlenim bırakmak yerine kötü muamele yapan taxicileri cehenneme kadar yol alsınlar. Bundan sonra uber ya metro.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
Ben Beylikdüzü’nde oturuyorum. Ne havalimanına gelirken ne de dönüşte taksicilere beğendiremiyorum. Bence taksi kalksın, Uber’e izin verilsin. Gerçi onlar da tekel olursa taksicilere benzer diye aklıma gelmiyor değil.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000