08 Haziran 2018, Cuma 15:02:23

TAI'den takipçilerine "T625" sorusu

TAI tarafından tasarlanan genel maksat helikopteri T625 ilk uçuşunu yapmaya hazırlanıyor. TAI, T625 ile ilgili takipçilerine merak uyandıran bir soru sordu. Peki, TAI tarafından sorulan bu sorunun cevabı ne?
  • Operatörcükler uzun yol şöförleri ya da uçan garsonlar yorum yazmasın. Haddinize değil mühendisin yaptığını eleştirmek.. sizin gibi hiç bir şey üretmeden git-gel yapmıyorlar operatörcükler :)
  • Yine başlarlar o kimden bu kimden şimdi şu parçasını ureyemiyoruz diye komple uçağı başka yerden mi alalim Atak için de motor yabancı dediniz ki yerli helikopter motoru da yapılmaya başlandı önemli olan millilik oranının yükselmesi
  • 6 pilot, 2pal, 5 pilot..
  • Motor kimden avionik kimden?
  • Eşek Vur Döğün
  • Turkiye Havacilikta liderler arasinda yerini aliyor. Tebrik ediyorum.

TAI tarafından tasarlanan genel maksat helikopteri T625 ilk uçuşunu yapmaya hazırlanıyor. TAI, T625 ile ilgili takipçilerine merak uyandıran bir soru sordu.

TAI'nin resmi sosyal medya hesabı üzerinden sorulan soruda, "T625 Özgün helikopterimizde yer alan 6,2,5 ne anlama gelmektedir?" denildi.

İki şıklı sorunun ilkinde "6 Ton, 2 Motor, 5 Pal" ikinci şıkta ise "6 Ton, 2 Pilot, 5 Pal" seçenekleri sunuldu.

T625'deki "6" helikopterin azami kalkış ağırlığını, "2" helikopter üzerinde bulunan 2 adet lhtec t800 motoru, "5" rakamı ise pal sayını ifade ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan ve hizmet ömürlerini doldurmaya başlayan UH-1H helikopterlerinin yerini alması planlanan T625 iki pilot + 12 yolcu kapasiteli olarak tasarlandı.

İlk olarak Eylül 2018'de havalanacağı belirtilen T625 için son olarak TAI Genel Müdürü Temel Kotil, bu tarihin öne alındığını ve Haziran 2018'de ilk uçuşun gerçekleşceğini duyurmuştu.

TAI'den takipçilerine "T625" sorusu

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Mühendis ~ 6 yıl önce
Operatörcükler uzun yol şöförleri ya da uçan garsonlar yorum yazmasın. Haddinize değil mühendisin yaptığını eleştirmek.. sizin gibi hiç bir şey üretmeden git-gel yapmıyorlar operatörcükler :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli düşmanları ~ 6 yıl önce
Yine başlarlar o kimden bu kimden şimdi şu parçasını ureyemiyoruz diye komple uçağı başka yerden mi alalim Atak için de motor yabancı dediniz ki yerli helikopter motoru da yapılmaya başlandı önemli olan millilik oranının yükselmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cvp ~ 6 yıl önce
6 pilot, 2pal, 5 pilot..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T625 ~ 6 yıl önce
Motor kimden avionik kimden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At Vur Öğün ~ 6 yıl önce
Eşek Vur Döğün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 6 yıl önce
Turkiye Havacilikta liderler arasinda yerini aliyor. Tebrik ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gülünç ~ 6 yıl önce
Havacılıkta liderler arasında nasıl yer alıyoruz anlamadım atak helikopteri satarken italyanın onay vermesi gerekiyor aksi taktirde satamıyoruz bunu hükümet yetkilileri de açıkladı hiç atak satabildikmi? Denilen doğru uçağın motoru bi yerden aviyonik parça bi yerden tai yi yapıştır bizim de sonrada. Evet mühendislerimiz deneyim kazanıyorlar ama halen italyan agusta firmasında son söz adam direk teknoloji veripte al kardeş sen üret ben çekiliyim diyecek değil. Hangi şirket böyle bi transfer yapar az mantıklı olun ya

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000