20 Haziran 2019, Perşembe 11:45:31

Suudi havacılık tarihinde bir ilk

Suudi Arabistan geçtiğimiz hafta, bir ilke imza atarak havacılık tarihinde ilk defa bir kadın pilot ile ticari bir uçuş gerçekleştirdi.
  • Buradan Suudi Arabistan'a dünyaya yeniden teşriflerinden dolayı bir hoşgeldin diyoruz...
  • Harika bir kıyafet!
  • Tebrik ederim kızım ama o ufacık kabinde başka erkekler de olacak. Sana yakışır mı saatlerce yanyana dipdibe erkeklerle mecbur çalışmak? Kocanı düşün, akrabalarını düşün, ne derler! Öğrenmişsin, güzel uçuruyorsun. Ama git evinin kadını, çocuklarının anası ol! Sana daha çok yakışır emin ol canım.
  • Gayet te başı açık. Maske için Suudiler bile ok demişler. Biz de türbanlı adayı şakşaklayalım öyle uçar tabi diye
  • Yorumlara bakinca hala hangi anlayislar var insanin agzi acik kaliyor.
  • Bizim burada bazı hanımlar da 3 çocuk doğurup kendini kahraman ilan edip facede de Evli Mutlu Çocuklu yazıp rahmetli Kemal Paşa’ya sövüyor.
  • Böyle başı açık ve makyajlı resmini koymasaydınız buraya, o dingiller şimdi kızı idam etmeye kalkarlar
  • Kadinlarin araba kullanmasi yasak, baska bir erkekle ortam paylasmasi yasak, yalniz sokaga cikamaz, nasil oluyorda burada boyle?
  • yallah arabistana
  • Kadınlar çalışmazsa zaten uçaklar pilotsuz, icatlar mucitsiz, makineler mühendissiz, bilim âlimsiz kalırdı. Asla karşı değilim, elbet istisnalar kaideyi bozmaz. Ama bugünün kadını resmen ; eli ekmek tutmalı okusun okusun diye diye edebini muhafaza edemeyip Ar damarını yırtan. Ne meşruyu ne de gayrimeşruyu ayırt etmeksizin hayatına dahil eden ; işte bu zihniyetler kendilerine ayak uyduramayan her hanıma çağ dışı yapıştırması yapar. Çağınız yırtmaksa edebini, harcamaksa kendini, hiç boşuna yormayın kendinizi, ne siz biz olursunuz, ne de biz siz.

Suudi Arabistan geçtiğimiz hafta, bir ilke imza atarak havacılık tarihinde ilk defa bir kadın pilot ile ticari bir uçuş gerçekleştirdi.

Suudi Arabistan havayolu şirketi Nesma Airlines, geçen hafta havacılık tarihinin önemli bir dönüm noktasına imzasını atarak ilk defa bir kadın pilot ile uçuşunu gerçekleştirdi. Suudi pilot Yasmeen Al Maimani, Instagram’da hayalini gerçekleştirdiğini söyleyen bir fotoğraf paylaştı.

ABD’de 300 saatlik uçuş pratiğinden sonra 29 yaşındaki Al Maimani,  altı yıl önce uluslararası lisansını yerel lisansa çevirdikten sonra uzun süre iş aramak zorunda kaldı. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında beş Suudi kadının pilot olmalarına izin veren ilk yerel karar sonrasında Al Maimani'nin bu göreve kabul edildiği belirtildi.

Suudi havacılık tarihinde bir ilk

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Şirket ~ 5 yıl önce
Buradan Suudi Arabistan'a dünyaya yeniden teşriflerinden dolayı bir hoşgeldin diyoruz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necmi ~ 5 yıl önce
Harika bir kıyafet!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 5 yıl önce
Tebrik ederim kızım ama o ufacık kabinde başka erkekler de olacak. Sana yakışır mı saatlerce yanyana dipdibe erkeklerle mecbur çalışmak? Kocanı düşün, akrabalarını düşün, ne derler! Öğrenmişsin, güzel uçuruyorsun. Ama git evinin kadını, çocuklarının anası ol! Sana daha çok yakışır emin ol canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoo ~ 5 yıl önce
Gayet te başı açık. Maske için Suudiler bile ok demişler. Biz de türbanlı adayı şakşaklayalım öyle uçar tabi diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bazı ~ 5 yıl önce
Yorumlara bakinca hala hangi anlayislar var insanin agzi acik kaliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engn ~ 5 yıl önce
Bizim burada bazı hanımlar da 3 çocuk doğurup kendini kahraman ilan edip facede de Evli Mutlu Çocuklu yazıp rahmetli Kemal Paşa’ya sövüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaa keşke ~ 5 yıl önce
Böyle başı açık ve makyajlı resmini koymasaydınız buraya, o dingiller şimdi kızı idam etmeye kalkarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ulkede ~ 5 yıl önce
Kadinlarin araba kullanmasi yasak, baska bir erkekle ortam paylasmasi yasak, yalniz sokaga cikamaz, nasil oluyorda burada boyle?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
f ~ 5 yıl önce
yallah arabistana

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aman aç kalcaz ~ 5 yıl önce
Kadınlar çalışmazsa zaten uçaklar pilotsuz, icatlar mucitsiz, makineler mühendissiz, bilim âlimsiz kalırdı. Asla karşı değilim, elbet istisnalar kaideyi bozmaz. Ama bugünün kadını resmen ; eli ekmek tutmalı okusun okusun diye diye edebini muhafaza edemeyip Ar damarını yırtan. Ne meşruyu ne de gayrimeşruyu ayırt etmeksizin hayatına dahil eden ; işte bu zihniyetler kendilerine ayak uyduramayan her hanıma çağ dışı yapıştırması yapar. Çağınız yırtmaksa edebini, harcamaksa kendini, hiç boşuna yormayın kendinizi, ne siz biz olursunuz, ne de biz siz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekler ~ 5 yıl önce
Bana ne sanane kime ne? Bir tane tinerci bir sokak röportajında en doğru şeyi söyledi.. herkesin hayatına kimse karışamaz taam mı.. BİTTİ
Edeb? ~ 5 yıl önce
Edebini muhafaza edememiş hiç okumuş kadın gördün mü? 45 yaşımdayım bana denk gelmedi de. Sapıklıkların çoğunun Suudi Arabistan gibi kapalı ve cahil toplumlarda olduğunu da bilirsin herhalde.
.... ~ 5 yıl önce
Türkçe tercümesi ne bunun kardeş? Hangi tarafa laf sokmak istedin?
haha ~ 5 yıl önce
1 2 cümle gördüm dayanamadım... güzel kafalar :)
KAy ~ 5 yıl önce
Umarım sen de yırtılırsın. Beynini medeniyete açabilme anlamında.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000