30 Temmuz 2020, Perşembe 08:32:21

Sürpriz görüşme sonrası Hava-İş'ten açıklama geldi

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal'ın dün bir araya geldi. Görüşmenin ardından Hava-İş Sendikası görüşmeyle alakalı bir açıklama yaptı.
  • Dua edin ki özel sektör değil ve devlet en üst düzeyde yardım ediyor. Çark dönmesi için hepimizin bildiği malum ya kesintiler kabul edilecek yada eleman çıkarmaya gidilecek. Maalesef bu böyle. Bu pandemi daha çok uzun zaman sürer ki işler biraz nane. TGS de ikramiyeler için çıkışlar çoktan yapılmaya başlandı ve THY için de olacak kaçarı yok. Pegasus ta bu durum olsa çalışanlar ne yapabilir ki? Düşünün
  • Bayrama bizi parasız soktular ya bizden her defasında fedakarlık bekleyenler. Ben onları Allah a havale ediyorum. Bunlar nasıl bir kültür ahlak insanlık taşıyorlar.
  • Maaslar iyice düşüyeahh
  • Arkadaşlar yer personeli olarak biz çok zarardayız . Çünkü uçuş ekibi kısa çalışma döneminde de 3-4 uçuşa gidiyor yada alan nobetı cfr yada reserve mecbur olarak tabii ki . Kısaçalışma kalktıktan sonra da aynı devam edecekler. Uçuş sayısı ortada sonucta . Ekstra verılcek ucus sayısı da ekıp sayısı da bellı. Adam kısa calısmada devlet destegıyle 5 alırken 25 gun evde yatıyor sımdı bu protokolle belkı 10 bın alıcak yıne aynı sekılde evde yatıcak onların ısıne cok yarıyacak bu olay. Biz ise 30 gun ıse gelıp eksık maaş alıcaz . Kısa Çalışma Ödenegi devam etsin.Hakkaniyetle çalıştğimizim karşılığını alalım şirketten. En azından 2020 sonuna kadar bu şekilde gidip 2021 de tekrar degerlendırılmesı yapılır.
  • 305 ve grev zamaninda da madadan kalkildi. Ek madde istendi hep ayni sekilde aciklamalar yapilip duruldu.. sonra ansizin bir toplanti imzalar atıldı
  • İmzalansa ne olcak ,bunlar değilmiydi tis imzalayıp pazar mesailerinizi alıp ,yol paranızı kesen ?? İmzayı atar ikramiyeyi yine kaldırır ,2021 sonu diye anlaşmış yersen ..
  • Sartlar kotuyken biz sirketin yaninda olalim.
  • Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Kapsam dışı olanlr için kesilmiş olan fatura hepimize kesilecek. Yok öyle yok böyle biz size desteğiz yalanları ile imzaladığınız anlaşmayı göreceğiz. Sendika üyeliğimin devamına bu anlaşma yön verecek.
  • Çalisanlarina bu kadar duşman olan baska hangi sirket var ?
  • Kesintiler, maaslara el koymalar ve ikramiyeler olmayacakmis... Peki kimlerden ne kadar kesilecek ? yonetim ? Mudurler ? Seffaflik istiyoruz! Peki yillarca kar edildi, kar paylari dagitildi o kadar para nereye gitti ! Sendika ise sadece gel gitlerden ibaret...

Türk Hava Yolları Yönetim  Kurulu Başkanı İlker Aycı ile Hava-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal'ın dün bir araya geldi. Görüşmenin ardından Hava-İş Sendikası görüşmeyle alakalı bir açıklama yaptı.

THY'nin sunduğu resmi teklif metni üzerinde gerçekleştirilen görüşmenin; 2018 Ocak rakamlarına kesinlikle dönüş olmaması, istihdamın kesintisiz devamı gibi maddeler başta olmak üzere bazı konulardan feragat etmemek kaydıyla devam ettiği belirtildi.

İşte Hava-İş Sendikası tarafından yapılan o açıklama:

"Değerli üyelerimiz,
 
THY A.O. tarafından bugün tarafımıza iletilen resmi teklif üzerine Genel Başkanımız Sayın Ali Kemal Tatlıbal ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile bir görüşme gerçekleşmiştir.

İşveren tarafından 29.07.2020 tarihinde çalışanların tümüne gönderilen bilgilendirme mailinde belirtilen teklif aynı gün içerisinde resmi olarak tarafımıza da iletilmiştir. Resmi teklif içerisinde sürecin başından beri belirttiğimiz kırmızı çizgilerimizin çok ötesinde teklifler bulunmaktaydı. Önceki duyurularımızda da belirttiğimiz üzere aşağıda yer alan maddelerden feragat etmemek kaydıyla; Sayın Genel Başkanımız Ali Kemal TATLIBAL ve THY A.O. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker AYCI arasında yapılan görüşme bu doğrultuda halen devam etmektedir.

  • İstihdamın kesintisiz devamı,
  • Son dönemde, yasal düzenleme çerçevesinde işverene hak tanınan “Zorunlu Ücretsiz İzin”e çıkarma yetkisinin kullanılmaması,
  • 26. Dönem TİS kazanımlarının aynı şekilde korunması,
  • İkramiyelerden kesinlikle taviz verilmemesi,
  • Tarafımıza iletilen 2018 Ocak rakamlarına kesinlikle dönüş olmaması,

Bu maddelerde mutabık kalınmakla birlikte, görüşme sadece birimlere göre yüzdelik kesinti yapılacak oran konusu üzerinde yoğunlaşmıştır. Oran hususu netlik kazandığında sizlerle ivedi paylaşılacaktır. Karara bağlanması halinde 30.07.2020 tarihinde THY A.O. Genel Müdürlüğü’nde protokol imzalanacaktır.

Burada amaç; siz değerli üyelerimizin yukarıda da bahsettiğimiz üzere çeşitli sıkıntılara (Ücretsiz izin vs.) maruz kalmamanızı, Ağustos ayı itibariyle KÇÖ’ne başvurmaksızın “Normal Çalışma Düzeni”ne geçerek pandeminin getirdiği ağır şartları sonlandırmayı, belirsizlik ortamından çıkmanızı, KÇÖ’den alınan geçici ve düşük maaşlar yerine kendi emeklerinizin karşılığını alabilmenizi ve tekrar uzun vadeli plan yapabilmenizi sağlamaktır.

Gelişmeler oldukça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Saygılarımızla,
Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş)"

Sürpriz görüşme sonrası Hava-İş'ten açıklama geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (139)

ZOR ~ 4 yıl önce
Dua edin ki özel sektör değil ve devlet en üst düzeyde yardım ediyor. Çark dönmesi için hepimizin bildiği malum ya kesintiler kabul edilecek yada eleman çıkarmaya gidilecek. Maalesef bu böyle. Bu pandemi daha çok uzun zaman sürer ki işler biraz nane. TGS de ikramiyeler için çıkışlar çoktan yapılmaya başlandı ve THY için de olacak kaçarı yok. Pegasus ta bu durum olsa çalışanlar ne yapabilir ki? Düşünün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayrama ~ 4 yıl önce
Bayrama bizi parasız soktular ya bizden her defasında fedakarlık bekleyenler. Ben onları Allah a havale ediyorum. Bunlar nasıl bir kültür ahlak insanlık taşıyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Maaslar iyice düşüyeahh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer personeli ~ 4 yıl önce
Arkadaşlar yer personeli olarak biz çok zarardayız . Çünkü uçuş ekibi kısa çalışma döneminde de 3-4 uçuşa gidiyor yada alan nobetı cfr yada reserve mecbur olarak tabii ki . Kısaçalışma kalktıktan sonra da aynı devam edecekler. Uçuş sayısı ortada sonucta . Ekstra verılcek ucus sayısı da ekıp sayısı da bellı. Adam kısa calısmada devlet destegıyle 5 alırken 25 gun evde yatıyor sımdı bu protokolle belkı 10 bın alıcak yıne aynı sekılde evde yatıcak onların ısıne cok yarıyacak bu olay. Biz ise 30 gun ıse gelıp eksık maaş alıcaz . Kısa Çalışma Ödenegi devam etsin.Hakkaniyetle çalıştğimizim karşılığını alalım şirketten. En azından 2020 sonuna kadar bu şekilde gidip 2021 de tekrar degerlendırılmesı yapılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hep ayni hikaye ~ 4 yıl önce
305 ve grev zamaninda da madadan kalkildi. Ek madde istendi hep ayni sekilde aciklamalar yapilip duruldu.. sonra ansizin bir toplanti imzalar atıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haha ~ 4 yıl önce
İmzalansa ne olcak ,bunlar değilmiydi tis imzalayıp pazar mesailerinizi alıp ,yol paranızı kesen ?? İmzayı atar ikramiyeyi yine kaldırır ,2021 sonu diye anlaşmış yersen ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy parasu varken sartlari iyilestirdimi ki ~ 4 yıl önce
Sartlar kotuyken biz sirketin yaninda olalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atı alan ~ 4 yıl önce
Atı alan Üsküdar’ı geçmiş. Kapsam dışı olanlr için kesilmiş olan fatura hepimize kesilecek. Yok öyle yok böyle biz size desteğiz yalanları ile imzaladığınız anlaşmayı göreceğiz. Sendika üyeliğimin devamına bu anlaşma yön verecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zalim thy ~ 4 yıl önce
Çalisanlarina bu kadar duşman olan baska hangi sirket var ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PARALAR ~ 4 yıl önce
Kesintiler, maaslara el koymalar ve ikramiyeler olmayacakmis... Peki kimlerden ne kadar kesilecek ? yonetim ? Mudurler ? Seffaflik istiyoruz! Peki yillarca kar edildi, kar paylari dagitildi o kadar para nereye gitti ! Sendika ise sadece gel gitlerden ibaret...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000