17 Şubat 2019, Pazar 10:33:15

Sukhoi Su-57'yi tüm dünyaya pazarlayacak

Rusya, Sukhoi tarafından geliştirilen 5. nesil savaş uçağı Su-57'yi ihracata açma konusunda çalışmalar gerçekleştirdiğini ifade etti.
  • Saçmalama Allah aşkına! Türkiye'nin askeri teknolojisi Rusya'nın askeri teknolojisinden nasıl üstün olabilir?
  • F-35 in peşinden koşacağımıza. Bundan almak daha mantıklı. Teknik olarak çok daha üstün. Özellikle kobra menavrası muazzam
  • Biz de yerli ve milli helikopter,uçak,jet,motor falan yapıyoruz ruslar da kim oluyor? Sabrımızı test etmeyin,kafamızı bozmayın,bir gece ansızın gelebiliriz evelallah, hamdolsun,amin.
  • Bize danışabilirler.
  • Bizde türk malı animasyonlu T-F-22'yi satarız ilerde. Gerçeğine alternatif olur mu bilmiyorum ama animasyon filmi havalı.

Savunma sanayii konusunda önemli adımları bulunan Rusya, yeni bir ithalat hamlesi ile gündeme geldi. Kısa bir süre önce kaydedilen gelişmelere göre Ilya Tarasenko, Su-57 konusunda yarar sağlayabilecek gelişmelere açık olduklarını ifade etti.

Sputnik Türkiye tarafından açıklanan bilgilere göre Rus medyasında oldukça ilgi toplayan Birleşik Uçak Şirketi Başkan Yardımcısı'nın bu ifadesi, daha önce Viktor Bondarev tarafından yapılan açıklamaları da gündeme getirmiş oldu.

Savunma ve Güvenlik Komitesi'nde başkanlığını sürdüren Viktor Bondarev, 5. nesil savaş uçakları Su-57'nin teknik anlamda üst seviye bir donanımda olduğunu ifade etmişti.

Sukhoi tarafından geliştiren Su-57 savaş uçağı, en çok da Lockheed Martin'in F-35 Lightning II savaş uçağı ile karşı karşıya geliyor.

Su-57'nin teknik detayları konusunda çok detaylı bilgiler bulunmasa da en çok süpersonik hızlara ulaşabilmesi ve bu doğrultuda Kinjal füzeleri ile donatılma özelliği öne çıkıyor.

Bunların dışında ihracat kararının resmi olarak verilmesini takiben, nasıl bir fiyatlandırma yapılacağı da merak konusu haline geldi.

Sukhoi Su-57'yi tüm dünyaya pazarlayacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Mahmut Can Çetinol ~ 5 yıl önce
Saçmalama Allah aşkına! Türkiye'nin askeri teknolojisi Rusya'nın askeri teknolojisinden nasıl üstün olabilir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MURO ~ 5 yıl önce
F-35 in peşinden koşacağımıza. Bundan almak daha mantıklı. Teknik olarak çok daha üstün. Özellikle kobra menavrası muazzam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kobra ~ 5 yıl önce
manevrasını biraz daha açar mısınız?
Batuhan ~ 5 yıl önce
Almasina alirizizda mühendislik bakimindan bizim alıştığımız bati buhendisligi gibi bir mühendisliği olmadagindan daha cok sovyet muhendisligi oldugundan en basitinden pilotlari bile sifirdan egitmemiz lazim ayrica hic alisik olmadığımız bir teknoloji oldugu icin bakımlarını nasil olacagini ogreninceye kadar sure 5-6 yila kadar uzar buda uzun bir sure yoksa merakimizdan abd nin pesinden kosmuyoruz
Suat ~ 5 yıl önce
F35 ile su57 arasında klasman farkı var. Su57 yi f22 ile kıyaslamak daha doğru olur.
siradan insan ~ 5 yıl önce
peki ya parca tedarigi, jet yakiti ,sanirsam ruslar ozel yakit yapmislar bu ucak icin, yani sen bu acagi aldigin zaman ambargo uygulayabilicekler sana f35 almak daha mantikli cunku icinde bizim cok az da olsa payimiz var yani o kadar kolay olmaz ambargo uygulamak tabi israile karsi kullanmadigimiz muddetce bati o zaman buna izin vermez
Eyyy rusya ~ 5 yıl önce
Biz de yerli ve milli helikopter,uçak,jet,motor falan yapıyoruz ruslar da kim oluyor? Sabrımızı test etmeyin,kafamızı bozmayın,bir gece ansızın gelebiliriz evelallah, hamdolsun,amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
'la olum bi anlamadınız gitti ~ 5 yıl önce
Hâlâ uçak jet motoru yani uçak yapabilen bir ülke olduğumuzu düşünen bir halkımız milletimiz var açın gözünüzü artık milli arabanın kasasını isvicreden motorunu da nissanla donatıcaklar aynı keza t129 helikopterinde kasa italyanın motoruda amerikada yahudi GMC'nin bu saydıklarımın hangisi yüzde yüz yerli açıklayın kardeşim reis hepsini biz halkımızın olmayan aklıyla alay ediyor
Seeeen ~ 5 yıl önce
Çok komik adamsın ya.!!! Saraya soytarı arıyorlarmış hemen koş iş senin. Senden iyi soytarı bulunmaz.
Senin kafa basmıyor galiba ~ 5 yıl önce
Bana yüzde yüz yerli birşey söyleyene aklı selim vatandaş en büyük ucak üreticileri boeing ve airbus bile uçaklarını dünyanın 4 bir yanından parça getirtiyor kokpit govde kanatlar motor iniş takımı en ufak vidaya kadar sen hala neyin kafasını yaşıyorsun?
Asıl senin kafa basmıyor ~ 5 yıl önce
Her şeyi icat eden boeing,airbus dünyanın dört yerinde yaptırıyor dediğin şeyleri mi yapamayacak ey gafil? Ayrıca ne yaptırıyor mesela? Motor zaten yapmıyorlar.Kanatları da kendi yapıyorlar.Bizim gibi geri kalmış,yemleme,hava,gaz,satış potansiyeli çok olan ülkelere veriyor elma şekerini,ufak tefek parçaları yaptırıyor hem vergi muafiyetinden hem de ucuz işgücünden de yararlanıyor sonra uçağın kendisini toplu olarak milyarlarca dolar,euro'ya bize satıyor ey ahmak.
Adı üstünde İHA ~ 5 yıl önce
Alet canlı mı ki intihar etsin??? Adı üstünde insansız hava aracı. Bir nevi füze veya bomba.
Danışmanlık ~ 5 yıl önce
Bize danışabilirler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biz de ~ 5 yıl önce
Bizde türk malı animasyonlu T-F-22'yi satarız ilerde. Gerçeğine alternatif olur mu bilmiyorum ama animasyon filmi havalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Grifin ~ 5 yıl önce
Senden de iyi uçan kaz animasyon filmi olur hani. Bir kaz kılığında oynadığın halde bir tane yapda izleyelim.
Siz konuşun... ~ 5 yıl önce
Yerli üretim elma armut değil tabiki dışarıdan gelecek bazı parçalar olacak önemli olan üretim yapacağımız fabrika mühendislik ve teknoloji tabi bu da bizde son 10 yıldır var. Daha önceleri de vardı ama yaşatmıyor lardi. Türkiye başaracak mallar anlamaz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000