23 Temmuz 2022, Cumartesi 15:09:31

Sivil Havacılık Sektörü Eski Günlerine Dönüyor

Hava yolu taşımacılığında salgının etkilerini hızlı atlatan Türkiye, yolcu trafiği bazında Avrupa'da ikinci, dünyada altıncı sıraya yükseldi. İstanbul Havalimanı ise Avrupa'da liderliğini sürdürüyor.
  • “Yılanı öldürdük ama Arap’ı ısırdı” göktaşı var ya; durum işte bu Havacıları öldürdünüz, şimdi işsiz Pilotlar, teknisyenler, kabin memurları ve kalifiye diğer personel varken çalışan bulamıyoruz diye ağlıyorsanız; dönün aynada bir yüzünüze bakın. Yurtiçinde iş vermiyorsunuz, bari yurtdışından işlere mani olmayın. Ben bıraktım artık. Köşede limon satmak daha iyi demiyorum; satmaya devam edeceğim diyorum. Tanrı herkesin ne hak ettiyse hakkını versin.
  • dünyada kaçıncı maaşda
  • Sevgili Kaptan arkadaşım Adı Hava-İş olan sarı sendikanın asıl gelir kaynağının biz olduğumuz gerçeği ile yüzleşme zamanı geldi. (Her ay yaklaşık 3,5 milyon TL, yılda 40 milyon TL)Neredeyse tüm gelirini kokpitten sağlayan ama iş hak savunmak noktasına geldiğinde kokpit hakları ile ilgili hiçbir şey yapmayan, hatta TEHAYE ekibindeki arkadaşlarımızında belirttiği gibi bizi şu an dahi 2019 a göre -%1.7 maaşa mahkum eden Havaiş ten bahsediyorum. Bu sendikada hiçbir söz sahibi değilken, tüm yönetim
  • Daha ne kadar baltalayacaksınız, ne Tüneli biter ne pisti, insanları İga ya mahkum ediyorsunuz.
  • Ucaklarimizi zorla havalarda ruzgarlarda kaldirip indiren hayatlarimizi emanet ettigimiz hosteslere tesekkurler

Hava yolu taşımacılığında salgının etkilerini hızlı atlatan Türkiye, yolcu trafiği bazında Avrupa'da ikinci, dünyada altıncı sıraya yükseldi. İstanbul Havalimanı ise Avrupa'da liderliğini sürdürüyor.

Kısıtlamaların yoğun olarak yaşandığı 2020 yılında yarı yarıya azalan uçak trafiği eski günlerine dönüyor.

Türkiye bu süreçte havayolu taşımacılığında yeniden atağa geçti. 2020’de 81 milyona kadar düşen yolcu sayısı, 2021’de 128 milyonu aştı. Bu tablo istatistiklere de yansıdı.

Türkiye, yolcu trafiğinde 2021’de Avrupa’da 2’nci, dünyada 6’ncı sıraya yükseldi. Bayrak taşıyıcı olan 3 havalimanı, Avrupa'da ilk 10'da, dünyada ilk 50'de yer aldı.

İstanbul Havalimanı Avrupa’da birinci, dünyada ise 14’üncü sıraya oturdu. İstanbul Havalimanı'nı ise Sabiha Gökçen Havalimanı izledi.

2021’de Avrupa’da 6’ncı olan havalimanı dünyada 35 ’inci sırada yer aldı.

Turizm kenti Antalya Havalimanı ise Avrupa ’da 9’ncu, dünyada 46'ncı sırada listelere girdi.

"İstanbul Havalimanı yeni rekorlara imza atacak"

Hava trafiğindeki rakamları Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Hüseyin Keskin Meclis KİT komisyonunda paylaştı.

Keskin, İstanbul Havalimanının yeni rekorlara imza atacağını söyledi.

Bu yıl yolcu trafiğinin 172 milyona, uçak trafiğinin ise 2 milyona ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

Sivil Havacılık Sektörü Eski Günlerine Dönüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kpt ~ 2 yıl önce
“Yılanı öldürdük ama Arap’ı ısırdı” göktaşı var ya; durum işte bu Havacıları öldürdünüz, şimdi işsiz Pilotlar, teknisyenler, kabin memurları ve kalifiye diğer personel varken çalışan bulamıyoruz diye ağlıyorsanız; dönün aynada bir yüzünüze bakın. Yurtiçinde iş vermiyorsunuz, bari yurtdışından işlere mani olmayın. Ben bıraktım artık. Köşede limon satmak daha iyi demiyorum; satmaya devam edeceğim diyorum. Tanrı herkesin ne hak ettiyse hakkını versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 2 yıl önce
dünyada kaçıncı maaşda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapitano ~ 2 yıl önce
Sevgili Kaptan arkadaşım Adı Hava-İş olan sarı sendikanın asıl gelir kaynağının biz olduğumuz gerçeği ile yüzleşme zamanı geldi. (Her ay yaklaşık 3,5 milyon TL, yılda 40 milyon TL)Neredeyse tüm gelirini kokpitten sağlayan ama iş hak savunmak noktasına geldiğinde kokpit hakları ile ilgili hiçbir şey yapmayan, hatta TEHAYE ekibindeki arkadaşlarımızında belirttiği gibi bizi şu an dahi 2019 a göre -%1.7 maaşa mahkum eden Havaiş ten bahsediyorum. Bu sendikada hiçbir söz sahibi değilken, tüm yönetim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabiha gökçeni ~ 2 yıl önce
Daha ne kadar baltalayacaksınız, ne Tüneli biter ne pisti, insanları İga ya mahkum ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tebrikler ~ 2 yıl önce
Ucaklarimizi zorla havalarda ruzgarlarda kaldirip indiren hayatlarimizi emanet ettigimiz hosteslere tesekkurler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000