10 Mart 2018, Cumartesi 14:30:44

Sis nedeniyle uçaklar AHL'ye inemedi!

İstanbul’da etkili olan yoğun sis, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Atatürk Havalimanı’ndaki uçuş trafiğinde gecikmeler yaşanırken bazı uçaklar da pisti pas geçmek zorunda kaldı.
  • Biz arff cilerle konuştuk onlar çaksın sıkıntı değil biz kurtarırız dediler
  • Mobil gümrük uygulaması var bay filozof operasyonun içinde olmadığın nasıl belli ama. Tarifeli uçuş varsa İnegöl'den gelen gümrük o gün yazı yazılarak havalimanında hazır ediliyor. Divert gibi durumlarda ise çağrılıyor ve gelmesi bekleniyor anlamışsındır umarım. Hey Allah'ım ya kimler kimlerle yan yana geliyor.
  • Uzun süredir kullanılmayan 17L pisti sis olunca kullanılmaya başladı. Bu da ilginç tabi 05 te CAT3 dururken, 17 nin CAT1 ine muhtaç kalınıyor rüzgar nedeniyle. Kazasız inişler olsun da 17 de olur.
  • ILS neden kullanılmıyor ki
  • Orada Bursa Yenişehir dururken, Çorlu dururken hangi akıl İzmir'e yönlendirme yaptırır, hayret.

İstanbul’da etkili olan yoğun sis, hava ulaşımını olumsuz yönde etkiledi. Atatürk Havalimanı’ndaki uçuş trafiğinde gecikmeler yaşanırken bazı uçaklar da pisti pas geçmek zorunda kaldı.

İstanbul’da sabah erken saatlerden itibaren etkisini gösteren yoğun sis, öğle saatlerinde de devam etti. İstanbul hava sahasında görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle Atatürk Havalimanı’na inmek için alçalan uçaklar da zaman zaman zor anlar yaşadı.

Sisin etkisiyle pilotlar pisti pas geçti

Sisin etkisiyle uçuşlarda gecikmeler yaşanırken havalimanına inmek için alçalan çok sayıda uçak havada bir süre tur atmak zorunda kaldı. Görüş mesafesinin düşük seviyede olması nedeniyle pisti görmekte zorlanan bazı uçakların pilotları, pisti pas geçmek zorunda kaldı.

İki kez pisti pas geçen uçak İzmir’e yönlendirildi

Atlasglobal Havayolları’nın Erivan-İstanbul uçuşunu gerçekleştiren KK1823 sefer sayılı Airbus A320 tipi tarifeli uçağı da Atatürk Havalimanı’na inişi sırasında sis engeline takıldı. Sabah saatlerinde havalimanına inmek için alçalan uçak iki kez denemesine rağmen sis nedeniyle iniş yapamayınca, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na divert etti. Uçak bir süre sonra yolcularıyla birlikte yeniden havalanarak sisin etkisinin hafiflettiği sıralarda İstanbul’a başarılı bir şekilde iniş yaptı. 

Öğlen saatlerinde de etkisini sürdüren sis nedeniyle havalimanındaki iniş ve kalkışlardaki gecikmeler yaşanmaya devam ediyor.



Sis nedeniyle uçaklar AHL'ye inemedi!

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Atc ~ 6 yıl önce
Biz arff cilerle konuştuk onlar çaksın sıkıntı değil biz kurtarırız dediler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilmişten tereciye ~ 6 yıl önce
Mobil gümrük uygulaması var bay filozof operasyonun içinde olmadığın nasıl belli ama. Tarifeli uçuş varsa İnegöl'den gelen gümrük o gün yazı yazılarak havalimanında hazır ediliyor. Divert gibi durumlarda ise çağrılıyor ve gelmesi bekleniyor anlamışsındır umarım. Hey Allah'ım ya kimler kimlerle yan yana geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 6 yıl önce
Uzun süredir kullanılmayan 17L pisti sis olunca kullanılmaya başladı. Bu da ilginç tabi 05 te CAT3 dururken, 17 nin CAT1 ine muhtaç kalınıyor rüzgar nedeniyle. Kazasız inişler olsun da 17 de olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mcerdem ~ 6 yıl önce
ILS neden kullanılmıyor ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yenişehir ~ 6 yıl önce
Orada Bursa Yenişehir dururken, Çorlu dururken hangi akıl İzmir'e yönlendirme yaptırır, hayret.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otoland ~ 6 yıl önce
Yokmuş atlasda
Ne alaka ~ 6 yıl önce
Kel alaka
çünkü ~ 6 yıl önce
Atatğrk Havalimanı yedek meydanı Adnan Menderes tir
Hayret ~ 6 yıl önce
Kim bilir belki de Bursa'da Çorlu'da bir allahın kulu yokken İzmir'de teknik destek filan vardır. Önemli olan mesafe değil hiçbir zaman belki de...
F/O ~ 6 yıl önce
Keşke sana sorsalardı!
Çelebi ~ 6 yıl önce
Yer hizmetleri vs anlaşması yok o yüzden izmire indi
Bi araştır ~ 6 yıl önce
Bakalım nedenmiş
Çok bilmiş ~ 6 yıl önce
Değerli yorumcu Bursa da gümrük yok İnegöl’den çağırılıyor bu da en az bir saat demek. Bir yakıt alımı için gümrük beklenmesi yani kısaca. Bu da yolcuların inmemesi durumunda. Yorum yaparken biraz detaylı düşünün. Muhtemelen izmir den yakıt alıp kalktı yeniden.
Tereciye Tere ~ 6 yıl önce
Şimdi hava olayları gibi divert durumlarında çok yakın meydanlara divert biraz mantıklı olmuyor, hava koşulları aynı olduğu için. Yani Çorlu da da görüş düşüktü. Ayrıca divert eden tek trafiğin Atlas olduğunu da düşünmüyorum. Yani taş çatlasa 15 park pozisyonu olan bir yerden söz ediyoruz. OCC planlama yaparken elinde fazla yakıt yaparken alternate i ne kadar uzak alırsa Uçuş ekibinin elini o derece rahatlatır. Ekipte yakıt alternatifi olan meydana divert etmekte öncelikli davranır. Ayrıca yolcu geldiğinde konaklatabilmek ihtiyaçlarını karşılayabilmekte önemli.Atlasın sefer yaptığı bir meydan İzmir.Lütfen sıcak koltuklarınızdan evden o kokpitin işine ahkam kesmeyelim
Ka ~ 6 yıl önce
Bursa international bir meydan değil, uçak armenia dan geliyor ve bursaya inse atatürke gitmek için iç hat uçmuş olucak ve uçağın millileşmesi gerekir. Öyle kafanıza göre uyduruyosunuz.. bilmezsen sus ve kal @yenisehir
Tereci ve çok bilmise ~ 6 yıl önce
Bir defa İnegol'de degil Bursa'da gümrük var. Yenişehir havalimanı, resmi gümrük kapısıdır. Ha uçuşları yurtdışı uçuşları yapılmaktadır. Oturduğumuz sıcak koltuklardan kalkalım ve çağı yakalayalım diyorum, bilgisayar başından sallamayalim. Sis konusunda ise hakli olabilirsiniz, bizim de haberden almak istediğimiz bilgi bu, ama böyle bir bilgi yok. Tamam herşeyi de bize açıklamak zorunda değiller, sonucta bizler sıcak koltuğunda oturan fâni kullariz. Ama meragimiz var.
Bursa ~ 6 yıl önce
Çok bilmiş Ka arkadaş,i eyvah, 05.04.2018 tarihinde Pegasus Hava Yollarına ait Amsterdam-Sabiha Gökçen seferini yapan yolcu uçakları, yaşanan sorun nedeniyle Bursa'ya yönlendirildi ve uçak millileşti!!!! Eyvah ne yapacağız şimdi, uçak bizim oldu? Vermeyelim geri. Bursa'da gümrük yok! Eyvah. Siz çok bilmeye devam

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000