17 Ekim 2019, Perşembe 10:39:59

"Şirketler tavan fiyata uymuyor"

İç hat ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyata şirketlerin uymadığını söyleyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, denetim çağrısı yaptı.
  • Bendevi bey ; Çok geniş bir kitleye hitab edebilen bir yöneticisiniz. Sizin şahsınızda aşağıdaki özeti yapayım üyeleriniz okur ve anlarsa gereğini yapacaklardır.. DHMI Eylül sonu verilerine göre İÇHATLARDA . 1- Uçuş sayısı %8 düşmüş . Yolcu bulamadıklarından , uçuş planlamamışlar. 2- Planlanan uçuşlarda ise yolcu sayısı daha dramatik düşmüş % 13 Üstelik yeni fiyat aybaşında açıklandı ertesi günkü uçuşlarda anında 450 TL'lik fiyatı uyguladılar. Siz bir esnaf olarak bunu mu yapardınız yoksa biraz kafayı çalıştırıp varolan uçuşlardaki boş koltukları da satacak bir aksiyon mu alırdınız. Unutmadan bir ilave daha yapayım , geçmişte charter uçan n sayıda havayolumuz vardı. Bilhassa kendi içlerindeki rekabet ile birbirlerini batırmışlardı.. Yeri geldiğinde , fırsat bulduğunuzda başta THY olmak üzere onlara anlatın .Gelirleri kısıtlı vatandaşımıza erişecek, daha fazla uçuracak işletmeciliklerini yapsınlar.Devleti kandırıp fiyatı yükseltmekle pazar genişlemez. Türkiyede ödeme gücü skalası var
  • Tavan fiyat uygulamasına uyumuyor diye sürekli haber yapılıyor. Bir kişi de ben tavan fiyatın üstünden bilet aldım bu da biletim demiyor. Bence resmi kanıtlarla bu işi yapmak daha mantıklı. Ekonomi sınıfı dolu olan seferi seçip sadece business bilet fiyatini görünce ya da aktarmali uçuş seçip tavan fiyat aşıldı demekle olmuyor.
  • Siz de turkiyedeki esnaflarin baskani olarak tum sattiginiz urunlerde tavan fiyat belirleyin. Mesela sac trasi 20 lira olsun, vatandas sac kestiremiyor. Veya

İç hat ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyata şirketlerin uymadığını söyleyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, denetim çağrısı yaptı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, iç hat ekonomi sınıfı uçak biletlerindeki tavan fiyatı uygulamasına şirketlerin uymadığını vurguladı.

İç hat yolculuklarında ekonomi sınıfı uçak biletlerinde 6 yıldır tavan fiyat uygulaması olduğunu anımsatan Palandöken, "İç hat ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyata şirketler uymuyor. Karar koyucular tavan fiyat kuralını uygulamayan şirketleri denetleyip cezalandırmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, uçak bileti fiyatlarının aktarmalı uçuşlarla daha da yükseldiğine işaret ederek, "Yolcu ve yolculuk sayısında yaşanan düşüşün önüne geçmek için hava yolu şirketleri tavan fiyat kuralına uymalı. Her firma kendisine göre fiyat belirlediğinde hem haksız rekabet ortamı oluşuyor hem de vatandaş uçamıyor." ifadelerini kullandı.

TAVAN FİYAT 450 TL!

Uçak biletlerinin özellikle tatil dönemlerinde astronomik ücretlerle satışına yönelik şikayetler üzerine, "tavan fiyat belirlenmesi" konusunda düzenlemeye gidilmişti. Hava yolu şirketleri, iç hat uçak biletlerinin azami satış fiyatı (tavan fiyat) konusunda anlaşmaya varmış, bayram ve özel gün ayrımı yapılmadan 450 lirayı geçmeyecek şekilde düzenleme yapılması kararlaştırılmıştı.

"Şirketler tavan fiyata uymuyor"

Yorumlar

leylek ~ 5 yıl önce
Bendevi bey ; Çok geniş bir kitleye hitab edebilen bir yöneticisiniz. Sizin şahsınızda aşağıdaki özeti yapayım üyeleriniz okur ve anlarsa gereğini yapacaklardır.. DHMI Eylül sonu verilerine göre İÇHATLARDA . 1- Uçuş sayısı %8 düşmüş . Yolcu bulamadıklarından , uçuş planlamamışlar. 2- Planlanan uçuşlarda ise yolcu sayısı daha dramatik düşmüş % 13 Üstelik yeni fiyat aybaşında açıklandı ertesi günkü uçuşlarda anında 450 TL'lik fiyatı uyguladılar. Siz bir esnaf olarak bunu mu yapardınız yoksa biraz kafayı çalıştırıp varolan uçuşlardaki boş koltukları da satacak bir aksiyon mu alırdınız. Unutmadan bir ilave daha yapayım , geçmişte charter uçan n sayıda havayolumuz vardı. Bilhassa kendi içlerindeki rekabet ile birbirlerini batırmışlardı.. Yeri geldiğinde , fırsat bulduğunuzda başta THY olmak üzere onlara anlatın .Gelirleri kısıtlı vatandaşımıza erişecek, daha fazla uçuracak işletmeciliklerini yapsınlar.Devleti kandırıp fiyatı yükseltmekle pazar genişlemez. Türkiyede ödeme gücü skalası var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tavan fiyat ~ 5 yıl önce
Tavan fiyat uygulamasına uyumuyor diye sürekli haber yapılıyor. Bir kişi de ben tavan fiyatın üstünden bilet aldım bu da biletim demiyor. Bence resmi kanıtlarla bu işi yapmak daha mantıklı. Ekonomi sınıfı dolu olan seferi seçip sadece business bilet fiyatini görünce ya da aktarmali uçuş seçip tavan fiyat aşıldı demekle olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Size ne yapmali ~ 5 yıl önce
Siz de turkiyedeki esnaflarin baskani olarak tum sattiginiz urunlerde tavan fiyat belirleyin. Mesela sac trasi 20 lira olsun, vatandas sac kestiremiyor. Veya

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000