20 Ağustos 2010, Cuma 06:21:45

Sikorsky, Araplara helikopter satışı için anlaştı

Sikorsky Havacılık, Suudi Arabistan Krallığı İçişleri Bakanlığı ile 12 adet S-76DTM helikopteri alımı için sözleşme imzaladı. Ayrıca sekiz adet S-76D hava aracı için de opsiyon aldığını açıkladı.

Anlaşması yapılan hava araçları güvenlik, nakliye ve diğer görevlerde kullanılacak. İlk helikopterin 2012 başlarında teslim edilmesi planlanıyor.

Sikorsky Global Helikopterleri başkan yardımcısı Shane Eddy konuyla ilgili “Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı ile çalışmak bize gerçekten onur veriyor ve bu güne kadarki en büyük S-76D filo siparişini duyurmaktan gurur duyuyoruz” dedi. Eddy sözlerine şöyle devam etti: “S-76D helikopterinin Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı’nın ihtiyaç duyduğu üstün performans ve kabiliyeti temin edeceğini ve bölge genelinde operasyonlara uygun olduğunu gösterme fırsatını bize verdikleri için müteşekkiriz.”

S-76D helikopteri, başarılı olan S-76(R) helikopter hattının en son modeli olarak ön plana çıkıyor. Sikorsky bugüne kadar yaklaşık 800 adet S-76 helikopteri üretti ve teslim etti. S-76D helikopterinin özellikleri arasında tam kompozit, hata toleranslı ana rotor pali, gelişmiş Thales havacılık elektroniği sistemi ve otopilot, sessiz konumda çalışma ve aktif titreşim kontrolü sağlayan ikili rotor hızı, güçlü Pratt & Whitney 210S motorları, sessiz konum ve tüm hava şartlarında çalışma imkânı veren opsiyonel Rotor Buz Koruma Sistemi (RBKS) gösterilebilir. S-76D helikopteri, ayrıca, şu anda saha hizmeti veren S-76C+TM ve S-76C++TM hava araçlarına göre yararlı yükte artış ve uzatılmış menzil performansı sunuyor.

Stratford, Conn. ABD merkezli olan Sikorsky Aircraft Corp., helikopter tasarımı, üretimi ve servisinde dünya lideri. Hartford, Conn. ABD merkezli olan United Technologies Corp. ise geniş bir ileri teknoloji ürün yelpazesi sunmakta ve havacılık ve bina sistemleri sanayilerine destek hizmeti vermekte.
 

Sikorsky, Araplara helikopter satışı için anlaştı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000