24 Şubat 2018, Cumartesi 09:02:23

SİHA'da bir üst segment geliyor... Akıncı!

İnsansız hava araçlarında büyük bir başarıya imza atan Türkiye, Akıncı ile gücüne güç katacak. 4,5 ton yük taşıma kapasitesine sahip olacak Akıncı, 4 füze taşıyacak. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Akıncı ile elde edilen teknoloji ile 2027’de insansız savaş uçağının üretileceğini söyledi.
  • "Secim yaklasiyor. Insansiz savas ucagina bir adim kalmis. Daha ABD'de bile yok. Kucuk atda meselesi." Demişsin.... Bak şekerim bu nedir biliyor musun? Şimdi airport haber arşivine tıkla ve IHA yazıp araştır. Ne göreceksin biliyor musun? Sen ve senin tayfanın geliştirme aşamasında İHa'lar için yaptığı aşağılayıcı ama aslında aşağılık kompleksi kokan yorumları göreceksin... Susun artık Allah aşkına susun yahu. Bir adama yada bir partiye olan kininiz bir ülkenin yaptıklarını bu kadar mı hor görür, hafife alır. İster bi tarfınla gül, ister ağla... Türkler çalışmaya başladı artık. Ama bu gün ama yarın daha iyileri illa olacak. Olanlara bak ve aşağılayacağına kabul et. Her seferinde farklı bir yobazlık yapıp neye nasıl saldıracağını şaşırmış görüntüsü verme. Gerçekten sıktınız...
  • hedef koymak güzel, cumhuriyet kurulduğundan beri ilk kez böyle ardı ardına devrimsel sevinçler yaşıyoruz en son yerli anka ihamız yerli motor PD_170 ile semalarda süzüldü. Ülkemize milletimize daha nice başarılara diyorum.
  • Secim yaklasiyor. Insansiz savas ucagina bir adim kalmis. Daha ABD'de bile yok. Kucuk atda meselesi.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, insansız savaş araçlarına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında Yeni Şafak’a açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin özellikle insansız hava aracı konusunda dünyanın en gelişmiş ülkelerinin sahip olduğu teknolojiyi yakaladığını vurgulayan Canikli, “Şu anda Afrin’de Baykar İHA ve SİHA sistemlerimizin yeni geliştirilen versiyonu kullanılıyor. Hassasiyeti, manevra kabiliyetleri ve havada kalma süresi arttırılmış versiyonu. Baykar İHA ve SİHA’ların terörle mücadelede elde ettiğimiz başarıda tartışmasız büyük katkısı var” dedi. Bulut üstü için dizayn edilen SİHA’nın Raco bölgesinde risk alarak bulut altına indiği operasyonu anımsatan Canikli, “Artık o riski de göze alıyoruz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, düşerse düşsün. Sonuçta şehidimiz, bir kaybımız da olmayacak” diye konuştu.

4 MÜHİMMAT TAŞIYABİLEN “AKINCI” GELİYOR

Halen göreve devam eden İHA ve SİHA sistemlerinin yüzde 90 yerlilik oranını yakaladığını, 15 bin feetten çok net görüntü alabildiğini, taşıdığı milli Cirit mühimmatıyla 12 bin feetten 8 kilometre mesafedeki bir hedefi sıfır hatayla vurabildiğini anımsatan Canikli, Baykar SİHA sisteminin yeni modeli Akıncı’ya ilişkin önemli bilgiler verdi. Canikli, “Şimdi Baykar SİHA’nın, Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK) kararı aldığımız yeni bir modeli var. Bir üst segment. İsmi Akıncı. Toplam 4.5 ton ağırlığında. Çok daha uzun süre havada kalabilen, çok daha sert manevraları yapabilen, çok daha faydalı yük, bomba dahil, taşıma kapasitesi olan ve daha uzun menzilde vurabilen ve daha çok füze taşıyabilen bir sistem. Şu anda SİHA’larımız 2 füze taşırken Akıncı, 4 tane taşıyacak. Bunlar biraz daha ağırlaştırılmış füzeler. Siparişi verildi, sözleşmesi imzalanmak üzere. Akıncı’nın envantere katılması da uzun sürmeyecek. 2021’de teslimler başlayacak” dedi.

İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞINA 1 ADIM KALDI

Akıncı teknolojisinin Türkiye’yi insansız savaş uçağı teknolojisine kavuşturacağını belirten Canikli, “İnsansız hava aracında teknolojiyi yakaladık. Akıncı ile bir üst segmente geçiyoruz ve ondan sonrası da insansız savaş uçağı. Akıncı, insansız savaş uçağının bir öncesindeki teknoloji. Onu da Baykar yapacak. Çok iyi bir ivme yakalandı. Bugün dünyada F-35’lerin insanlı son savaş uçağı olduğu söyleniyor ve insansız savaş uçağı konusunda çok ciddi çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları yapan ülke sayısı 3-4’ü geçmiyor. Ve şimdi biz onlarla aşağı yukarı aynı seviyedeyiz. Onlar da şu anda bizim 4.5 tonluk Akıncı modeline benzer fonksiyonları olan uçak üzerinde çalışıyorlar. Bu doğrultuda hedefimiz, Akıncı SİHA’ların teslimatları başlamadan biz insansız savaş uçağıyla ilgili muhtemelen sipariş sözleşmesini yapmış oluruz. AR-GE değil bakın, sipariş sözleşmesi aşamasına geçmiş oluruz, diye tahmin ediyorum. İnşallah 2027’ye kadar da, o yıllarda biz insansız savaş uçağını yerli, milli tamamlamış oluruz diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

SİHA'da bir üst segment geliyor... Akıncı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Akıncı(k) ~ 6 yıl önce
"Secim yaklasiyor. Insansiz savas ucagina bir adim kalmis. Daha ABD'de bile yok. Kucuk atda meselesi." Demişsin.... Bak şekerim bu nedir biliyor musun? Şimdi airport haber arşivine tıkla ve IHA yazıp araştır. Ne göreceksin biliyor musun? Sen ve senin tayfanın geliştirme aşamasında İHa'lar için yaptığı aşağılayıcı ama aslında aşağılık kompleksi kokan yorumları göreceksin... Susun artık Allah aşkına susun yahu. Bir adama yada bir partiye olan kininiz bir ülkenin yaptıklarını bu kadar mı hor görür, hafife alır. İster bi tarfınla gül, ister ağla... Türkler çalışmaya başladı artık. Ama bu gün ama yarın daha iyileri illa olacak. Olanlara bak ve aşağılayacağına kabul et. Her seferinde farklı bir yobazlık yapıp neye nasıl saldıracağını şaşırmış görüntüsü verme. Gerçekten sıktınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bravo ~ 6 yıl önce
tebrik ediyorum foyalarını çok güzel ortaya çıkarmışsınız bu kibirli pirelerin.
hedef ~ 6 yıl önce
hedef koymak güzel, cumhuriyet kurulduğundan beri ilk kez böyle ardı ardına devrimsel sevinçler yaşıyoruz en son yerli anka ihamız yerli motor PD_170 ile semalarda süzüldü. Ülkemize milletimize daha nice başarılara diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akinci ~ 6 yıl önce
Secim yaklasiyor. Insansiz savas ucagina bir adim kalmis. Daha ABD'de bile yok. Kucuk atda meselesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen bir eziksin ~ 6 yıl önce
Gerçekçi olmak başka ama bir şey yapabilmek için başka birini referans almak ve o yapmadan ben yapamam demek tam bir eziklik. Ayrıca o küçük kafanın düşünemediği amerika yaptığı son insanlı savaş uçaklarını satmadan insansızını -çoktan yapmış bile olsa- ortaya çıkarmaz. Hollywood filmleriyle de senin öyle beynini yıkamış ki sen herşeyi onlar yapar sanırsın. Film onlar film
??? ~ 6 yıl önce
arkadaşım yıllar önce insansız hava araçları için amerikan kongresinin kapısında sürünüyorduk. Bak şu an kullanıyoruz. biraz ülkene güven. Ayrıca umuyorum ki bu yapılanlar hükümete yarıyor diye keşke yapamasalar diyenlerden değilsindir.
CHP kafasi ~ 6 yıl önce
Bunlar Tayyip düşmanlığından çılgına dönmüş ne ye ne kulp taksam diye yirtinan tipler işte ne bekliyorsun bırak ürüsunler kervan yürüyor...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000