20 Haziran 2022, Pazartesi 12:03:10

SHGM SHY-22'de Değişikliğe Gitti

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Havalimanları/Havaalanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği (SHY-22)’de değişliğe gitti.
  • SunExpress teknikte de form 4 sahibi yöneticiler var. Ego tavan. Astigim astik kestigim kestik kurumsal şirketin kulhanbeyi yöneticileri. Ey shgm form 4 kimlerin elinde. Ey SunExpress ceo lari kumun altından kafayı çıkarmanın zamanı gelmedi mi
  • Biz neye göre uçuyoruz mühendis . Ftl ye değil de mtl ye göre mi . Sence ftl de olan şeyi eğer lehine ise şirket değiştirir mi zaten kendi lehinde. Ne demek istedin yani part a bilmem ne ayrıntılarıyla. Uçuş görev süresi tanımı yanlış deboardingi uçuşun görevi,,, kabin okeyi uçuşa dair görev olarak sayılmıyor mu ? O zaman yolcuyla beraber biz de ayrılalım uçaktan. Çünkü ugs bitmiş ya ftl e göre.
  • Uçuş görev süresi,,,uçak durup kemer ikazlar söndüğünde bitiyor shgm ye göre …..dünyada bunu uygulayan tek ülke türkiye tek kurum sivil havacılıktır. Uçuş görev süresi kemer ikazın sönmesiyle bitmiyor çünkü uçuşa dair görevlerimiz bitmiyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün, Havalimanları/Havaalanları Yer Hizmetleri Yönetmeliği (SHY-22)’de değişiklik yapılmasına dair Yönetmelik, geçtiğimiz hafta 31866 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yer hizmetleri kuruluşunun tüm faaliyetlerinden SHGM'ye karşı tam sorumluluğu olan Form-4 sahibi sorumlu müdür bulundurulması şartı getirildi. Sorumlu müdürün gereklilikleri, yetkilendirilme ve yetki iptal esasları belirlendi.

Yer hizmetleri kuruluşunun çalışma ruhsatının iptaline ilişkin ilave hususlar düzenlenerek, bu çerçevede ruhsatı iptal olan kuruluş sahibi ve yöneticisi ile ilgili cezai müeyyideler tanımlandı.

Bu kapsamda yer hizmetleri kuruluşlarının Yönetmelikte belirtilen 'Sorumlu Müdür' onayına ilişkin işlemleri yapması gerektiği belirtildi.

SHGM SHY-22'de Değişikliğe Gitti

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

SunExpress teknik ~ 2 yıl önce
SunExpress teknikte de form 4 sahibi yöneticiler var. Ego tavan. Astigim astik kestigim kestik kurumsal şirketin kulhanbeyi yöneticileri. Ey shgm form 4 kimlerin elinde. Ey SunExpress ceo lari kumun altından kafayı çıkarmanın zamanı gelmedi mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FTL ye ~ 2 yıl önce
Biz neye göre uçuyoruz mühendis . Ftl ye değil de mtl ye göre mi . Sence ftl de olan şeyi eğer lehine ise şirket değiştirir mi zaten kendi lehinde. Ne demek istedin yani part a bilmem ne ayrıntılarıyla. Uçuş görev süresi tanımı yanlış deboardingi uçuşun görevi,,, kabin okeyi uçuşa dair görev olarak sayılmıyor mu ? O zaman yolcuyla beraber biz de ayrılalım uçaktan. Çünkü ugs bitmiş ya ftl e göre.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Shgm ~ 2 yıl önce
Uçuş görev süresi,,,uçak durup kemer ikazlar söndüğünde bitiyor shgm ye göre …..dünyada bunu uygulayan tek ülke türkiye tek kurum sivil havacılıktır. Uçuş görev süresi kemer ikazın sönmesiyle bitmiyor çünkü uçuşa dair görevlerimiz bitmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FTL ~ 2 yıl önce
FTL'ye göre uçuş görev süresi motor kapatma ile bitiyor. İşleticiler ekstra görev süresini kendileri belirliyor. THY için bu süre 0 ila 30dk arası yapılan göreve göre değişiyor. OM-PART-A'da detaylar var cahiller bakabilir.
Çünkü ~ 2 yıl önce
Birileri öyle istiyor. Sıkışınca, yoğun günler gelmeden önce hazırlığını yapamayınca SHGM'ye git muafiyet iste, kural değiştir... SHGM hemen hazır, hay hay. Olan gün geçtikçe yerdeki herhangi bir iş ile yorgunluğu ve iş yükü aynı sayılmaya başlayan kabin ve kokpite oluyo. Yeter artık. Motive etmiyo beni ekstra ödeme vaatleriniz, bonuslarınız. İnsanlıktan çıkıyoruz!
Görev kapama ~ 2 yıl önce
Görev bitsede limandan çıkmak 1 saat
Yümsek ~ 2 yıl önce
Genel müdürünün torpilsiz bir göreve geldiği görülmemiştir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000