22 Nisan 2021, Perşembe 21:45:47

SHGM 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) arasında 1. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.
  • direkler arası tiyatro, sahne çalışmalarını başkente taşımış ve aynı oyuncular ve aynı kadro ile güldürmeye devam ediyorlar.Yanlız zam oranı ve ikramiyeyi duyunca daha da gülesim geliyor.
  • Peki bundan shgm çalışanlarının haberi var mı?
  • Teknik AŞ uçak bakımı yapsın, ama Çelik işe bağlansın, shgm ofiste hava işe bağlansın güzel tezgah. Her işçinin emekçinin emeğinin karşılığını alması dileğiyle...
  • Allah yardımcısı olsun SHGM çalışanlarının, eminim pişman edilecekler, biz senelerdir sendikalıyız güya, ama varolan haklarımızdan başka tek bir hak kazandığımızı söylesinler dişimi kırarım, senelerdir uçuş ekiplerini şirkete peşkeş çekmekten başka bir iş yapmadılar, bence inşaatlarına ortak sayısını arttırıyorlar, sendikacılık yapmadıkları aşikar, her geçen gün daha da köleleşiyoruz.....
  • Geçmiş olsun.... Olan haklarınızda gidecek haberiniz olsun....
  • Yiğidi öldür hakkını yeme adamlar çalışıyorlar Hayırlı uğurlu olsun inşallah
  • Uçuş personeline de yüzde 50 zamanı geldi.
  • Aşı olmamış mı o , zira riskli gurupta obez .Hadi inşallah
  • Bence yanlış sendika, orası ofis çalışanları sendikasına bağlı olmalı. Tıpkı THY teknik in çelik iş olduğu gibi...
  • Kazanımlar gayet güzel gözüküyor bravo

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) arasında 1. dönem toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Hava İş Genel Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, SHGM ve Hava İş arasında 1. dönem toplu iş sözleşmesinin imzalandığını sosyal medya hesabından duyurdu. 

Tatlıbal ayrıca Covid-19 testinin pozitif olduğu için imza törenine katılamadığını ifade etti. 

İşte Hava İş'ten yapılan açıklama;

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası olarak uzun zamandır teşkilatlanma faaliyetleri yürüttüğümüz Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çalışanları, ilk kez Toplu İş Sözleşmesine kavuştu. Türkiye Sivil Havacılık Sendikası olarak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) çalışanı üyelerimizin sosyo-ekonomik durumlarını iyileştirmek, üyelerimizin refah seviyelerini artırmak için başlattığımız Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde SHGM yetkilileriyle uzlaşma sağlandı.

22.04.2021 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü binasında yapılan imza töreninde Sendikamız Yönetim Kurulu Üyeleri Sedat Ali Cangül, Hami Bircan, Celalettin Meriçli, Mustafa Akgün, Ankara Şube Başkanımız Soner Yiğit ve Yönetim Kurulu Üyeleri Orkun Albayrak ve Özlem Göker ile Sivil Havacılık Genel Müdür Vekili Prof. Dr. Kemal Yüksek ve Genel Müdür Yardımcısı Özcan Başoğlu ve üyelerimizin katılımlarıyla Toplu İş Sözleşmesi imza altına alındı.

Sendikamızın yoğun çalışmaları sonucunda yapılan Toplu İş Sözleşmesi ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü çalışanı üyelerimiz;

%60’a varan ücret artışı,
Yılda iki ikramiye ödenmesi ve ek ödemeler,
Yol ve yemek ücretlerinde %25 oranında artışlar,
Vardiya çalışma sistemine yıpranma primi,
Mazeret izni,
Doğum ve Ölüm Yardımı,
Yıllık izin sürelerinde iyileştirmeler,
Vardiya çalışma sistemine yıpranma primi,
Çalışma sisteminde işçi lehine düzenlemeler,
İş yerinde Mobbing’i önleyecek ve işçiyi koruyacak maddeler, üyelerimiz lehine
kazanılmış ve bu maddeleri içeren geniş kapsamlı bir toplu iş sözleşmesi imzalanmıştır.

            Bu süreçte desteklerini bizlerden esirgemeyen başta Türk-İş Başkanı Sayın Ergün Atalay ve Türk-İş Konfederasyonu Yönetimi, Sayın Genel Başkanımız Ali Kemal Tatlıbal ve her daim bizlerin mücadele azmini güçlü tutan üyelerimize teşekkür etmeyi bir borç biliriz.

            Bu destekler ve siz değerli üyelerimizin varlığı ile kazanımlarımız gün gün artacak üyelerimizin ve ailelerinin refah seviyeleri bu kazanımlarla çok daha iyi noktalara gelecektir.

Saygılarımızla,

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası
 





SHGM 1. Dönem Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

yüksek uçar ~ 3 yıl önce
direkler arası tiyatro, sahne çalışmalarını başkente taşımış ve aynı oyuncular ve aynı kadro ile güldürmeye devam ediyorlar.Yanlız zam oranı ve ikramiyeyi duyunca daha da gülesim geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
shgm ~ 3 yıl önce
Peki bundan shgm çalışanlarının haberi var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hava iş garip iş ~ 3 yıl önce
Teknik AŞ uçak bakımı yapsın, ama Çelik işe bağlansın, shgm ofiste hava işe bağlansın güzel tezgah. Her işçinin emekçinin emeğinin karşılığını alması dileğiyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilgi eksikliği zor iş ~ 3 yıl önce
Çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı tarafından iş kolu değiştirildiği için hava iş ten çıkartıldılar ve iraderi dışında çelik iş e bağlandılar
Bill geyt ~ 3 yıl önce
Kral bunu çok güzel açıklamışsın ama anlamamışsın. Sanki sendika çalışma bakanlığı destekli değil gibi bilgi eksiliğinle konuşuyorsun..
Sarı sendika ~ 3 yıl önce
Allah yardımcısı olsun SHGM çalışanlarının, eminim pişman edilecekler, biz senelerdir sendikalıyız güya, ama varolan haklarımızdan başka tek bir hak kazandığımızı söylesinler dişimi kırarım, senelerdir uçuş ekiplerini şirkete peşkeş çekmekten başka bir iş yapmadılar, bence inşaatlarına ortak sayısını arttırıyorlar, sendikacılık yapmadıkları aşikar, her geçen gün daha da köleleşiyoruz.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bakkal defteri ~ 3 yıl önce
SHT-FTL Vahiy yoluyla indirilmiş edasıyla geldi sonra THY nin talepleri doğrultusunda bakkal defterine döndürüldü. Onlara bir şey olmaz. SHGM, THY nin koruması altına girdi şimdi. İnanılmaz zam oranı alırlar. Al gülüm ver gülüm. herkes mutlu.
Osman ünal ~ 2 yıl önce
Haber yanlış shgm de taşeron olarak çalışan temizlikci ve güvenlikcilere yapıldı sözleşme. Memurun aldığı bu ücretlerin yarısı. Memur 5 bin tl alsın. Temizlikci ikramiye tediye yol yemek hepsini alsın. İşi onlar yapıyor ya.
Kpt. ~ 3 yıl önce
Geçmiş olsun.... Olan haklarınızda gidecek haberiniz olsun....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 3 yıl önce
Almadan vermek Allah’a mahsustur :) Sendika adamın gözünün yaşına bakmaz. Sonra gelsin audiler, milletvekili adaylıkları :)
Hijyenci ~ 3 yıl önce
Yiğidi öldür hakkını yeme adamlar çalışıyorlar Hayırlı uğurlu olsun inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CPT ~ 3 yıl önce
Uçuş personeline de yüzde 50 zamanı geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tatlı baş pozitifmiymiş ~ 3 yıl önce
Aşı olmamış mı o , zira riskli gurupta obez .Hadi inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 3 yıl önce
Bence yanlış sendika, orası ofis çalışanları sendikasına bağlı olmalı. Tıpkı THY teknik in çelik iş olduğu gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 3 yıl önce
Kazanımlar gayet güzel gözüküyor bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000