08 Nisan 2016, Cuma 14:35:50

Sendikaların yeni savaşı TEC!

Birleşik Metal İş Sendikası ile Çelik İş Sendikası arasında Türk Motor Merkezi için (TEC) yetki konusunda yeni bir süreç başlıyor.
  • Sakın olaki çelik işe vermeyin dedikleri hiç bir şeyi yapmıyorlar biz teknik olarak yandık sizler yapmayın saygıdeğer kardeşlerim
  • Arkadaşlar sakın Çelik İşe Geçmeyin Hiçbir dedıklerı şeyi yapmıyorlar işleri güçleri yalan sölemek ve iş bıttıkden sonra kaybolmak ınsanları kerız yerıne koymak nu yuzden sakın Çeliş işi getırmeyınnn
  • Çelik iş çok iyi işler yapıyor 5 TL'lik saat hediye ederek ve kayıplara karışarak sakın geçmeyin dostlar çelik işe
  • Arkadaslar cekilisten ben ciktim. Zorla yapmislardi baskiyla...Sakin uye olmayin haram ediyorum hakkimi. Sendikasiz kalin daha iyi onurunuzu satmayin. 5 liralik saatler sozunden donmeler... Ben sozunden donenin arkasindan gitmem.
  • Yapılan tüm yorumlara katılmakla beraber bir TEC çalışanı olarak bilmeniz gereken bazı acı gerçekler var arkadaşlar. Biz en başta Birleşik Metali seçmiştik ama sonra bir anda Çelik iş bizzat birkaç yöneticinin zoruyla seçtirildi.Zannetmeyin TEC onlari istiyor. Habom ve Teknik te yaşananları duyduk gördük ve maalesef dik duramayıp yine gittik onlara üye olduk oldurulduk. Gururla söylüyorumki hiçbir baskıya aldırmadan TEC de kalan son birkaç Birleşik Metalciden biriyim. Ama birkaç olmak yetmiyor eninde sonunda bizde gidip üye olacağız.
  • EKMEK BEDIRIN SU HIDIRIN YIYIN KUDURUN ICIN KUDURUN....
  • Arkadaşlar demiş ki bir dahaki sözleşmede çelik iş tk da yok..arkadaşım o senkikayi tk dan cikaramassiniz artık.öyle bir sözleşme imzalamiski işveren istediğine CS veriyor ve diğerlerinin maasida yarı yarıya iniyor nerdeyse.soruyorum şimdi siz işveren olsanız kime CS verirsiniz..tabiki kontrol edebileceğiniz iş bilmez yalakalara.adamida maasininin kesilmesiyle tehdid ederseniz !!! İşte çelik işin orkutlenmesi ..hadi çıkarın bakalım çelikis i .bu sözleşmeyi bilerek örgütlenmek için imzaladı..
  • çelik iş'e geçmemeniz gerektiğini biraz aklınız varsa şu anki THY AO-THY Teknik arasındaki farklardan anlamışsınızdır sanırım...
  • Hükümetin rüzgârıyla meydana gelen iş sahalarında çalışıp yemek yediği kaba edepsizlik etmek sizin gibilere yakışır Çelik işe hep destek tam destek
  • Sureci bilmeyenler konuşuyor.TEC çalışanı çoktan tercihini yaptı,Huzur içinde kazanımlarının devam etmesi yönünde karar verdi.Şimdi bazıları bunu bozmaya çalışıyor.İdda ediyorum,çalışanların bu kadar ve rahat çalıştığı bir istediğinin iki edilmediği başka şirket daha yoktur.Bu yorumları yapanlar TEC çalışanı değildir.

Birleşik Metal İş Sendikası ile Çelik İş Sendikası arasında Türk Motor Merkezi için (TEC) yetki konusunda yeni bir süreç başlıyor.

Geçtiğimiz ay Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurarak yeterli üye sayısına ulaştığını bildiren ve bakanlıktan yetkiyi alan Birleşik Metal İş Sendikası’na karşı Çelik İş Sendikası mahkeme sürecini başlattı. Çelik İş, Birleşik Metal'den kendilerine geçiş olduğunu ve 242 üye sayısına ulaştıklarını bildirdi. Bu sayının da yetki için yeterli olduğunu duyuran Çelik İş, mahkemeye başvurdu.

Mevcut rakamlar için yeterli üyenin kendilerine ait olduğunu açıklayan Çelik İş, Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri için bir an önce sürecin sonuçlandırılmasını istedi.

BİRLEŞİK METAL İŞ YETKİYİ BÖYLE ALMIŞTI

Birleşik Metal İş Sendikası, geçtiğimiz ay Pratt&Whitney ile THY Teknik'in ortaklığında kurulan ve 2010 yılında faaliyetlerine başlayan Türk Motor Merkezi'nde (TEC- Turkish Engine Center) yeterli üye sayısına ulaştığını açıklayıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurmuştu.

Başvuruyu inceleyen bakanlık da üye sayısının yeterli olduğunu tespit ederek yetkiyi Birleşik Metal İş’e vermişti.

ŞİMDİ NE OLACAK?

İş yerinde çalışan personelin yarısından fazlasını üye yapan sendika, Toplu İş Sözleşmesi’nde iş verenle görüşme hakkı elde ediyor.  Mevcut durumda Bakanlık kararıyla yetkiyi Birleşik Metal İş Sendikası alırken, Çelik İş Sendikası şimdi başvurduğu mahkemenin kararını bekliyor.

Mahkemenin, Çelik İş Sendikası’nın başvurusunu geçerli bulmaması halinde Toplu İş Sözleşmesi için görüşmeleri Birleşik Metal İş Sendikası yürütecek. Ancak karar Çelik İş’in lehine sonuçlanırsa yetki konusunda yeni bir süreç başlayacak.

Mahkeme kararının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

©AirportHaber

Sendikaların yeni savaşı TEC!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Teknik ~ 8 yıl önce
Sakın olaki çelik işe vermeyin dedikleri hiç bir şeyi yapmıyorlar biz teknik olarak yandık sizler yapmayın saygıdeğer kardeşlerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknikten ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar sakın Çelik İşe Geçmeyin Hiçbir dedıklerı şeyi yapmıyorlar işleri güçleri yalan sölemek ve iş bıttıkden sonra kaybolmak ınsanları kerız yerıne koymak nu yuzden sakın Çeliş işi getırmeyınnn

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakın ~ 8 yıl önce
Çelik iş çok iyi işler yapıyor 5 TL'lik saat hediye ederek ve kayıplara karışarak sakın geçmeyin dostlar çelik işe

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cekilisten ciktim ben ~ 8 yıl önce
Arkadaslar cekilisten ben ciktim. Zorla yapmislardi baskiyla...Sakin uye olmayin haram ediyorum hakkimi. Sendikasiz kalin daha iyi onurunuzu satmayin. 5 liralik saatler sozunden donmeler... Ben sozunden donenin arkasindan gitmem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zoraki seçim ~ 8 yıl önce
Yapılan tüm yorumlara katılmakla beraber bir TEC çalışanı olarak bilmeniz gereken bazı acı gerçekler var arkadaşlar. Biz en başta Birleşik Metali seçmiştik ama sonra bir anda Çelik iş bizzat birkaç yöneticinin zoruyla seçtirildi.Zannetmeyin TEC onlari istiyor. Habom ve Teknik te yaşananları duyduk gördük ve maalesef dik duramayıp yine gittik onlara üye olduk oldurulduk. Gururla söylüyorumki hiçbir baskıya aldırmadan TEC de kalan son birkaç Birleşik Metalciden biriyim. Ama birkaç olmak yetmiyor eninde sonunda bizde gidip üye olacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EMEK HIRSIZLARI ~ 8 yıl önce
EKMEK BEDIRIN SU HIDIRIN YIYIN KUDURUN ICIN KUDURUN....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
farkindalik ~ 8 yıl önce
Arkadaşlar demiş ki bir dahaki sözleşmede çelik iş tk da yok..arkadaşım o senkikayi tk dan cikaramassiniz artık.öyle bir sözleşme imzalamiski işveren istediğine CS veriyor ve diğerlerinin maasida yarı yarıya iniyor nerdeyse.soruyorum şimdi siz işveren olsanız kime CS verirsiniz..tabiki kontrol edebileceğiniz iş bilmez yalakalara.adamida maasininin kesilmesiyle tehdid ederseniz !!! İşte çelik işin orkutlenmesi ..hadi çıkarın bakalım çelikis i .bu sözleşmeyi bilerek örgütlenmek için imzaladı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tec ~ 8 yıl önce
çelik iş'e geçmemeniz gerektiğini biraz aklınız varsa şu anki THY AO-THY Teknik arasındaki farklardan anlamışsınızdır sanırım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan demir ~ 8 yıl önce
Hükümetin rüzgârıyla meydana gelen iş sahalarında çalışıp yemek yediği kaba edepsizlik etmek sizin gibilere yakışır Çelik işe hep destek tam destek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bırak ~ 8 yıl önce
Görünen köy kılavuz istemez Yalaka 5 bin kişi hergün çelik işe dua değil beddua ediyorrr
Çelik iş ~ 8 yıl önce
İki kez bize kazık terbiyesizlik yaptın yanimizda olmadin hakkimizi yedin yedirdin bizi 5 tllik saate laik görüp dalga gectin Celik is. Bir dahaki sözleşmede hangi yüzle gelicem gelme bi daha sakin asla özellikle ist 2 gelme işten cikqrilcagimi bilsem asla bi daha sana gecmiycem çelik iş
TEC den. ~ 8 yıl önce
Sureci bilmeyenler konuşuyor.TEC çalışanı çoktan tercihini yaptı,Huzur içinde kazanımlarının devam etmesi yönünde karar verdi.Şimdi bazıları bunu bozmaya çalışıyor.İdda ediyorum,çalışanların bu kadar ve rahat çalıştığı bir istediğinin iki edilmediği başka şirket daha yoktur.Bu yorumları yapanlar TEC çalışanı değildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000