31 Mart 2022, Perşembe 14:27:44

Sani Şener: "4 kişi ile başlamıştık, şimdi 35 bin kişiyiz"

TAV Havalimanları Holding'in kuruluşundan bu yana İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Sani Şener, CEO'luk görevini devretme kararı aldı. Şener, aldığı kararı çalışma arkadaşlarına şu şekilde duyurdu...
  • Yıllardır çalıştığımız sirketimizde hiç bu kadar kötü zamana denk gelmemiştik..aynı işi yapan firmalar İKRAMİYE VE BAYRAM HARCLİGİ verirken.cok övundugunuz şirketimiz yine sınıfta kaldı..uçak gövdeleri büyüdü hala işçi yok ..10/20 çalışıp mesai almamak ..az adam çok iş politikasi..YENİ İSCİ İLE ESKİ İSCİ AYNİ PARAYİ ALMASİ ...ise teşvikten ziyade isden soğutma politikası ....BİRİ BUNA BİR DUR DESİN ARTİK ..BİRİLERİ İSCİLERİ DİNLESİN ..KOSKOCA HAVAS bu durumlara dusecekmiydi..
  • 8 9 senelik havas calisani olarakdan merhaba. Piyasanin hâli ve durumu ortada yapilan zamlar flan. İşcilerimiz gecinemez hâle geldi. Tgs yaptigi aciklama ile personellere verdigi degeri birkere daha ortaya cikartti Sirket 5 bin Bayram ikramiyesi vericek. Tabiki bizlerde sizlerden bisi bekliyoruz personeller cok mutsuz ve isteksiz işe geliyolar. Bizleri biraz mutlu etmenizi umud ediyoruz. Sirketimiz cok guzel isler yaparken calisanlarimizi boyle mutsuz etmeyin derim.
  • Butun sirketler fazla verir ken yine bizim havaş milleti şaşırtınız şakamı bu ya275 nedir yazıklar olsun zaten ikramiyemizi yediniz haram olsun posta basılarına verin işçilere vrmeyin nasıl bi duzen bu adam kayirmanin daniska sı adami olan baska yerlerde olmayan uçak altinda ezildin
  • Sani bey havaş çalışanları mutsuz ramazan geldi bir alışveriş en az 500 lira iken siz 275 liracık kumanya kartı vermişsiniz oda en pahalı marketten bir teneke yağ olmuş 250 lira piyasadan haberiniz yok madem o kadar boş gezen var şirkette biri baksa idi pıyasaya vardiyalar vs. Düzensiz eski havaşı özledık 17 yıl oldu bölye duruma düşmemişti şırket adam yokluğu desen var hak yeme desen zaten in ama maaşa gelince out hak vermeye gelince out lütfen terminal bölgesi apron vs. Bir denetleme olsun ama habersiz denetleme aşırı adamcılık var her şirket ikramiye verirken biz halen kuru maaş alıyoruz gırıla uçak varken
  • 35 bin kişiden zagrebi adam edecek birini bulamadınız mı
  • TGS işçileri her yere açız yazıyor ben böyle nankörlük aç gözlülük görmedim
  • Hakkimi helal etmiyorum.
  • TAV in isletmesini yolcu olarak begenmesemde, Sadi Bey in ve TEPE grubunun ulkeye kazanimlarini takdir ediyorum, ne yazik ki Fransizlarin eline gecmesi hukumetin bes muheahitlerinin gozde olmasindan kaynaklanmaktadir
  • Burası ego tatmin yeri olmuş.Biz çalışanlar mutsusuz
  • Sani Bey, Sizlerden her daim cok sey ogrendik. Hem insan, hem de patron olarak hayatimiza, pozitif yonde hep dokundunuz. Basarilariniz artarak daim olsun. Varsa hakkim sonuna kadar helal ediyorum.... En Derin Saygilarimla....

TAV Havalimanları Holding'in kuruluşundan bu yana İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Sani Şener, CEO'luk görevini devretme kararı aldı.

4 kişiyle başlayan TAV Havalimanları serüveninin bugün 35 bin kişilik aileye dönüştüğünü ifade eden Şener, aldığı kararı çalışma arkadaşlarına şu şekilde duyurdu:

"Değerli Arkadaşlarım,

1997  yılında  Atatürk  Havalimanı  ihalesini  aldığımızda havalimanı  şantiyesinde 4  kişi  ile  bir konteyner içinde başladığımız TAV şirketinin CEO’su olarak tam 25 yıl görev yaptım. 65 yaşında bırakmam gereken CEO’luk görevini ortaklarımızla aldığımız bir karar ile 2 yıl daha uzatmıştık. O uzatma neredeyse 2.5 yıl oldu ve ben artık 67 yaşındayım.
Bir yıldır  ortaklarımızla  şirketin  yeni  yönetiminin  oluşması  için  çalıştık  ve  Antalya  ihalesinin kazanılması ve bu ihalenin ödeme şartı olan 1.8 milyar EURO’yu ödedikten sonra yeni yönetimi duyurma kararı almıştık. Yönetim kurulu ve genel kurul toplantımızda da bu kararı onayladık. Önce sizlerle sonrasında da tüm paydaşlarımızla paylaşacağız. 

1 Mayıs 2022 tarihinden itibaren TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve şirketin ortağı olarak devam edeceğim.

  • Şirketin kuruluşundan beri birlikte çalıştığım ve son 6 yıldır da Deputy CEO olarak görev yapan Serkan Kaptan TAV Havalimanları Holding’in CEO’su,
  • Franck Mereyde Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi,
  • Yine 16 yıldır birlikte çalıştığım CFO’muz Burcu Geriş, CFO’luk uhdesinde kalmak kaydıyla Deputy CEO olarak görevlerine devam edeceklerdir.  


Öncelikle özenle seçimini yaptığımız bu üç arkadaşıma başarılar diliyorum. En iyisini yapıp şirketi çok  daha  başka  yerlere  taşıyacaklarından  eminim.  Adil, şeffaf, çalışanlarımıza öncelik vererek ülkemize, ortaklarımıza, paydaşlarımıza ve  müşterilerilerimize çok  faydalı  bir  yönetim sergileyeceklerine inancım tamdır.

Şirketin kuruluşundan bu yana benimle birlikte çalışan arkadaşlarım bilirler. Atatürk Havalimanı inşaatını  yaparken  1998  yılında  Asya  ekonomik  krizi  dünyayı  vurmuştu,  para bulmada çok güçlükler  yaşadık.  1999  yılında  üzücü  ve  neredeyse  50  bin  insanımızı  kaybettiğimiz  Kocaeli depremi oldu. 2001’de anayasa kitapçığının  Başbakan  Bülent  Ecevit’e  Cumhurbaşkanı  Ahmet Necdet Sezer tarafından fırlatılmasıyla başlayan Türkiye’deki çok acı sonuçları olan ekonomik kriz başladı. Bankalar ve binlerce firma battı. Sonra Amerika’da uçakların silah olarak kullanıldığı 11 Eylül terörist  saldırıları  oldu.  Hemen  arkasından  Afganistan ve Irak  savaşları  başladı.  2007’de Amerika’dan başlayıp dünyayı sarsan büyük finansal kriz oldu. Kuş gribi, SARS gibi salgınlar baş gösterdi. Tunus’tan başlayan Arap baharı Libya, Mısır ve Suriye’yi vurdu. Bunların hepsi havacılık sektörünü derinden etkileyen krizlerdi.

Libya’da 4.000  işçimiz  kaldı ve onları  tahliye  ettik.  Tunus’ta yabancı  turistlerin ve misyonun tahliyesini  yaptık.  Gürcü-Rus  savaşı  çıktı.  Gürcistan, Makedonya ve Tunus’ta hükümetler, cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar değişti.
Türkiye’de terör hadiseleri başladı ve canlı bombalarla Atatürk Havalimanı’nın da içinde olduğu bir dolu yer bombalandı, 12 arkadaşımızı kaybettik, masum insanlar öldü. 15 Temmuz hain darbe girişiminde Atatürk Havalimanı darbeye karşı duran halkımızın demokrasiye güvenini gösterdiği merkez oldu. 100 bin  kişiyi  o gece  ağırladık  havalimanımızda. Sonra 3. havalimanı açıldı ve gözbebeğimiz Atatürk Havalimanı kapandı.

Hemen arkasından Covid-19 pandemisi dünyayı sarstı, en çok da havacılık sektörü etkilendi. Pandemi bitti, Kazakistan’da ayaklanmalar, terör eylemleri ve sokak olayları oldu.

Çok yeni de Rus-Ukrayna savaşı başladı. Antalya Havalimanı’mızın en önemli yolcularının geldiği iki ülke savaşıyor halen.
Şimdi bunlar benim CEO’luk dönemimde bizim dışımızda gelişen olayların kaba hatları, bunların yansıyan türevlerini de siz düşünün lütfen.

Peki biz ne yaptık bu süreçte?

22 ayda inşaatını bitirerek 2000 yılında Atatürk Havalimanı’nı açtık. 2005 yılında uzatma ihalesini kazandık.

10 yılda 10 havalimanı işleteceğiz dedik ve 2010 yılında 10.havalimanımızı almıştık.

2010 yılında “2020’de 100 milyon yolcumuz olacak” dedik, 2018’de 152 milyon yolcumuz olmuştu bile.

Halka arzdan önce 2006’da Goldman Sachs gibi dünyanın en büyük bankasına ve 3 ayrı çok büyük yabancı fona hisse sattık.

2007’de Türkiye’nin en büyük halka arzlarından birini yaptık. 1.7 milyar USD bedelle halka açıldık. 

2012 yılında dünyanın en büyük havalimanı işletmelerinden ADP’ye hisse satışı yaptık. 

Havalimanlarımızın  sayısını  8  ülkede  15’e  çıkardık.  Ayrıca  servis  şirketlerimiz  için  2013  yılında İstanbul Havalimanı ihalesini kaybedince vermiş olduğumuz hizmetlerimizi, bizim işletmediğimiz havalimanlarında da  iş  yapabilirsiniz  hedefiyle, 29 ülkede toplam 90 havalimanında  hizmet vermeye başladık. Almaty Havalimanı’nı aldık 15. havalimanımız olarak. 

İstanbul Havalimanı ihalesinden çekilince Antalya Havalimanı’na ortak olduk, 1 Aralık 2021’de Antalya Havalimanı imtiyazını 2052’e kadar uzatan ihaleyi kazandık.

4 kişi ile başlamıştık, şimdi 35 bin kişiyiz. 

Bütün  bunlar  yukarıda  anlattığım  krizlerle  yan yana  yaşayarak  onlarla  baş ederek  yapılmıştır. Onun için yapılanları bir de bu gözle değerlendirin lütfen. Yani günlük güneşlik havalarda, konforlu ortamlarda yapılmamıştır.

Krizlere karşı her zaman çok dayanıklı olmak TAV’ın DNA’sında vardır.

TAV Havalimanları’nı inşallah çok daha iyi yerlerde göreceğime inanıyorum.

Atanan  arkadaşlarımıza  baktığınızda  hepinizin  şunu  gördüğünü  biliyorum.  Dışardan  bir  CEO gelmedi.  TAV’da her zaman içeriden işini  iyi  bilen, adil, dürüst  ve  çalışkan  arkadaşlar C-Level yönetici olabilirler. Önünüz hep açık.
Bu vesile ile hepinize TAV’a vermiş olduğunuz emekleriniz için çok teşekkür ediyorum. 

Başladığımızda yanımdaki dört kişiden biri olan ve 25 yıldır hiçbir desteğini benden esirgemeyen Tepe Gurubu Yönetim  Kurulu  Başkanı  Ali  Haydar  Kurtdarcan  Bey’e  de  ayrıca  teşekkürlerimi bildiriyorum. 

Hepinizin gözlerinizden öpüyorum. Sağlıklı ve başarılı günler diliyorum."

Mustafa Sani Şener 
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı

Sani Şener: "4 kişi ile başlamıştık, şimdi 35 bin kişiyiz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

HAVAŞ CALİSANİ ~ 2 yıl önce
Yıllardır çalıştığımız sirketimizde hiç bu kadar kötü zamana denk gelmemiştik..aynı işi yapan firmalar İKRAMİYE VE BAYRAM HARCLİGİ verirken.cok övundugunuz şirketimiz yine sınıfta kaldı..uçak gövdeleri büyüdü hala işçi yok ..10/20 çalışıp mesai almamak ..az adam çok iş politikasi..YENİ İSCİ İLE ESKİ İSCİ AYNİ PARAYİ ALMASİ ...ise teşvikten ziyade isden soğutma politikası ....BİRİ BUNA BİR DUR DESİN ARTİK ..BİRİLERİ İSCİLERİ DİNLESİN ..KOSKOCA HAVAS bu durumlara dusecekmiydi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havas Calisan ~ 2 yıl önce
8 9 senelik havas calisani olarakdan merhaba. Piyasanin hâli ve durumu ortada yapilan zamlar flan. İşcilerimiz gecinemez hâle geldi. Tgs yaptigi aciklama ile personellere verdigi degeri birkere daha ortaya cikartti Sirket 5 bin Bayram ikramiyesi vericek. Tabiki bizlerde sizlerden bisi bekliyoruz personeller cok mutsuz ve isteksiz işe geliyolar. Bizleri biraz mutlu etmenizi umud ediyoruz. Sirketimiz cok guzel isler yaparken calisanlarimizi boyle mutsuz etmeyin derim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsssss ~ 2 yıl önce
Butun sirketler fazla verir ken yine bizim havaş milleti şaşırtınız şakamı bu ya275 nedir yazıklar olsun zaten ikramiyemizi yediniz haram olsun posta basılarına verin işçilere vrmeyin nasıl bi duzen bu adam kayirmanin daniska sı adami olan baska yerlerde olmayan uçak altinda ezildin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaş marabası ~ 2 yıl önce
Sani bey havaş çalışanları mutsuz ramazan geldi bir alışveriş en az 500 lira iken siz 275 liracık kumanya kartı vermişsiniz oda en pahalı marketten bir teneke yağ olmuş 250 lira piyasadan haberiniz yok madem o kadar boş gezen var şirkette biri baksa idi pıyasaya vardiyalar vs. Düzensiz eski havaşı özledık 17 yıl oldu bölye duruma düşmemişti şırket adam yokluğu desen var hak yeme desen zaten in ama maaşa gelince out hak vermeye gelince out lütfen terminal bölgesi apron vs. Bir denetleme olsun ama habersiz denetleme aşırı adamcılık var her şirket ikramiye verirken biz halen kuru maaş alıyoruz gırıla uçak varken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otuzbeşbin ~ 2 yıl önce
35 bin kişiden zagrebi adam edecek birini bulamadınız mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aç gözlü işçi TGS ~ 2 yıl önce
TGS işçileri her yere açız yazıyor ben böyle nankörlük aç gözlülük görmedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sani ~ 2 yıl önce
Hakkimi helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mba usa ~ 2 yıl önce
TAV in isletmesini yolcu olarak begenmesemde, Sadi Bey in ve TEPE grubunun ulkeye kazanimlarini takdir ediyorum, ne yazik ki Fransizlarin eline gecmesi hukumetin bes muheahitlerinin gozde olmasindan kaynaklanmaktadir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara kaynıyor duyun sesimizi ~ 2 yıl önce
Burası ego tatmin yeri olmuş.Biz çalışanlar mutsusuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal Olsun ~ 2 yıl önce
Sani Bey, Sizlerden her daim cok sey ogrendik. Hem insan, hem de patron olarak hayatimiza, pozitif yonde hep dokundunuz. Basarilariniz artarak daim olsun. Varsa hakkim sonuna kadar helal ediyorum.... En Derin Saygilarimla....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000