22 Temmuz 2019, Pazartesi 11:30:20

Sabiha Gökçen'de 2. pist bilmecesi

2014 yılı Ağustos ayında ihalesi yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti 5 yılda bitirilemedi. Pistin bitin tarihi 2020 yılının ilk çeyreğine sarktı.
  • 2. pist bitseydi, yeni limana ihtiyaç olmayacaktı. Yeni limana ihtiyaç olsun da 3-5 sebeplensin yandaşlar diye 2.pist ve terminal baltalandı. Asıl kış gelip çatınca aldığı sert rüzgarlar ile 3. havalimanının halini çok merak ediyorum. Spotterlara gün doğdu. Umarım kırım yaşanmaz.
  • yapılan yorumlara bakınca ne kadar mantıklı oldukları ortaya cıkıyor. 3. hava alanı tam bır fiyasko dur. erken genel secımlerden sonra ATATURK HV ALANI yenıden işletmeye acılır hemde modernlestırılerek ve ılave pist yapılarak .3.Hava ılmanı cografı olarak imkansız bir yerdedır. daha kışın sert rüzgarlarını görmedi . bekleyın geliyor.
  • Butun kazma kurek arac gerec ne varsa yeni havalimanina biran once bitsin diye gonderdikleri icin olmasin. Bilen biliyor tepemize cikardiniz indiremiyoruz arkadas!!
  • Yeni terminal yapılırken dedik ki , bize verin 2. pisti de beraber yapalım, 2 yıl boyunca DHMİ inatla ihale yapacağım diye tutturdu, terminal 18 ayda bitti, DHMİ hala ihaleye çıkacak diye bekliyoruz, yıllarca sonra çıkabildiler.. hem pahalıya çıktı hem de hala bitmedi..
  • Panik yapmayın bir 5 yılı daha var
  • Ulaştırma Bakanlığı yada DHMİ açıklama yaparlar mı acaba? Zahmet olmazsa...
  • Şu anki pistin durumu oldukça kötü. Her an lastik patlaması yaşanabilir. Bir an önce yenisi bitse bile şimdikinin acilen bakıma alınması lazım. Yani epey bir süre iki pist göremeyeceğiz galiba. Tek pistle bile çok başarılı operasyon yapıyor SAW ekibi. O yüzden yenisinin bir an önce bitmesi çok iyi olacak.
  • Ulan işkembeden atıyorsunuz. Yeni terminal ile ilgili de çalışma yapılıyor. 2. Piste geçiş içinde. Kurumlar 2. Pist geciksin diye elinden geleni yapıyor. Mesela karayolları tünelin işletmesini kabul etmiyor.
  • Istanbul havalimani fiyaskosundan sonra Sabiha Gokcen artik sehrin gercek havalimani olmustur, ne kadar direnikirse direnilsin 2 degil 3. Pist te oraya yapilacaktir, talep meselesidir
  • Ne bilmecesi? Sabiha pisti bitip uçuş sayısı ikiye katlandığında, 3. havalimanı ihtiyacı sorgulanmayacakmıydı? şimdide herkes 3. havalimanına alışsın diye zaman geçiriliyor. Yani, tamamen duygusal...

2014 yılı Ağustos ayında ihalesi yapılan Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti 5 yılda bitirilemedi. Pistin bitin tarihi 2020 yılının ilk çeyreğine sarktı.

Atatürk Havalimanı’nın yolcu uçaklarına kapatılmasından sonra değeri bir kat daha artan Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist bir türlü bitirilemedi.
2008 yılında niyet olarak ortaya çıkan ancak 2014 yılında ihalesi gerçekleştirilen ikinci pistin açılışı adeta yılan hikayesine döndü.

DHMİ tarafından ihalesi yapılan ikinci pist ve mütemmimleri, deplaseler, yollar ve tüneller; yıllardır ağır aksak ilerleme kaydediyor.
20 Mayıs 2015’te ihaleyi yapan DHMİ ve YSE Yapı arasında imzalanan sözleşme sonrası başlayan inşaat çalışmaları henüz tamamlanamadı. Pistin havadan görüntülenen son hali ise pist için daha çok zamana ihtiyaç olduğunu gözler önüne serdi.
İhaleyi alan firmanın taahhüdü gereği 42 ayda yani 2017 yılı Haziran ayında teslim etmesi gereken pist için yeni teslim tarihi 2020 yılının ilk çeyreği olarak güncellendi.
Bilindiği gibi ikinci pist açıldıktan sonra mevcut pist bakıma alınacak ve en az altı ay süre ile yine tek pist olarak çalışıldıktan sonra iki pistli operasyonlara başlanabilecek.

METRO DA 2020’DE

Bu arada Sabiha Gökçen Havalimanı’nın yılan hikayesine dönen bir başka projesi de metro bağlantısı. O konuda da takvim sürekli ertelenirken, metro için yeni tarih de 2020 yılı başı olarak revize edildi.

©AirportHaber

 

 

Sabiha Gökçen'de 2. pist bilmecesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Cadet ~ 5 yıl önce
2. pist bitseydi, yeni limana ihtiyaç olmayacaktı. Yeni limana ihtiyaç olsun da 3-5 sebeplensin yandaşlar diye 2.pist ve terminal baltalandı. Asıl kış gelip çatınca aldığı sert rüzgarlar ile 3. havalimanının halini çok merak ediyorum. Spotterlara gün doğdu. Umarım kırım yaşanmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TANER ~ 5 yıl önce
yapılan yorumlara bakınca ne kadar mantıklı oldukları ortaya cıkıyor. 3. hava alanı tam bır fiyasko dur. erken genel secımlerden sonra ATATURK HV ALANI yenıden işletmeye acılır hemde modernlestırılerek ve ılave pist yapılarak .3.Hava ılmanı cografı olarak imkansız bir yerdedır. daha kışın sert rüzgarlarını görmedi . bekleyın geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüzgarmış ~ 5 yıl önce
JFK, San Francisco, Los Angeles, San diego, Hong Kong, Shangai hep deniz kenarında hatta okyanus sert rüzgarlarına açık. Ama gayet iyi çalışıyorlar. Uzak denebilir, ulaşımı sorunlu, pist ve apron planlaması kötü denebilir ama rüzgar büyük bütün havalimanlarını etkilediği kadar olur.
Neden bitmedi acaba ~ 5 yıl önce
Butun kazma kurek arac gerec ne varsa yeni havalimanina biran once bitsin diye gonderdikleri icin olmasin. Bilen biliyor tepemize cikardiniz indiremiyoruz arkadas!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adoceddin ~ 5 yıl önce
Bir muteahhit kendi işini yarim birakip, kepçesini kuregini başka muteahhitin işine yollarmi ?
delicevat ~ 5 yıl önce
Yeni terminal yapılırken dedik ki , bize verin 2. pisti de beraber yapalım, 2 yıl boyunca DHMİ inatla ihale yapacağım diye tutturdu, terminal 18 ayda bitti, DHMİ hala ihaleye çıkacak diye bekliyoruz, yıllarca sonra çıkabildiler.. hem pahalıya çıktı hem de hala bitmedi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abc ~ 5 yıl önce
Panik yapmayın bir 5 yılı daha var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bluetomcat ~ 5 yıl önce
Ulaştırma Bakanlığı yada DHMİ açıklama yaparlar mı acaba? Zahmet olmazsa...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mevcut pist ~ 5 yıl önce
Şu anki pistin durumu oldukça kötü. Her an lastik patlaması yaşanabilir. Bir an önce yenisi bitse bile şimdikinin acilen bakıma alınması lazım. Yani epey bir süre iki pist göremeyeceğiz galiba. Tek pistle bile çok başarılı operasyon yapıyor SAW ekibi. O yüzden yenisinin bir an önce bitmesi çok iyi olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşkembe ~ 5 yıl önce
Ulan işkembeden atıyorsunuz. Yeni terminal ile ilgili de çalışma yapılıyor. 2. Piste geçiş içinde. Kurumlar 2. Pist geciksin diye elinden geleni yapıyor. Mesela karayolları tünelin işletmesini kabul etmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrfan ~ 5 yıl önce
Acaba tüneli neden kabul etmediler. Bir araştırın bakalım altından ne çıkacak?
Heh heh ~ 5 yıl önce
Istanbul havalimani fiyaskosundan sonra Sabiha Gokcen artik sehrin gercek havalimani olmustur, ne kadar direnikirse direnilsin 2 degil 3. Pist te oraya yapilacaktir, talep meselesidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
n ~ 5 yıl önce
3. pisti nereye yapacaklar sence
Kaynarcalı ~ 5 yıl önce
3. Pisti nere yapçen,Kavakpınar daki evlerin çatısına mı He yok direk TEM bağlantı yolunu diyorsun,uçak ineceği zaman trafiği kes , indimi aç gene. Dünya da örnekleri mevcut Gbraltar gibi.
Bilmece mi? ~ 5 yıl önce
Ne bilmecesi? Sabiha pisti bitip uçuş sayısı ikiye katlandığında, 3. havalimanı ihtiyacı sorgulanmayacakmıydı? şimdide herkes 3. havalimanına alışsın diye zaman geçiriliyor. Yani, tamamen duygusal...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000