29 Temmuz 2022, Cuma 09:14:12

Sabih Gökçen Havalimanı 2. Pist İhalesinde Neler Oluyor

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist tünel güçlendirme işi için bir kez daha 21/b usulüyle ihale yapıldığını belirttiği bugünkü yazısında kazanan şirkete dikkati çekti.
  • o da bişey mi thy teknikte bir ihale yapılıyor eski firma nasıl oluyorsa sürekli ihaleyi kazanıyor. ama işe alınan herkese 2 yılda bir tazminat ödenir diyerek işe alınıyor ne hikmetse bu saflar nasıl adamları varsa yapıştı bırakmıyor. işçi bir gün işe gelmese neredeyse 2 günlük para kesiliyor ama mesaiye gelsek ötv kdv derken mesai ücreti komik rakama düşüyor. bir bürüt askari ücret ikramiye verilecek diye açıklma yapılıyor mail atılıyor ama elde olan 3500 onunda kesinitisi oluyor 2500 nasıl oluyorsa buna herkes göz yumuyor thy de 3 maymun oynanıyor. 2850 çalışandan her ay sadece binlira keserek para kazanıyorlar her ay işçinin sırtından 2milyon kanaılıyor. thy bu paraları neden ödüyor ?? demekki herkes doyuyor kimse ses çıkarmıyor. Allah sorsun bu yerin altıda var.
  • yeni pistin altından geçen servis tüneli neden kullanılmıyor??? hergün yüzlerce servis ve araç fazladan 10-15 km yol yapıyor fazladan mazot yakıyor hem şirkete hem memlekete zarar. işe gidip gelme de yarım saat vakit kaybı yaşanıyor. bunu kimse görmüyor mu? lütfen bunu da haber yapın
  • Kimsenin vatana millete hizmet derdi yok. Herkes üçkağıtçılık peşinde, herkes kendi kesesinin derdinde. Yazıklar olsun.
  • Yuzsuzluge yolsuzluga sahteye yalana alistik bizim fitratimiz boyle arabin pusligi bulasmis, ortadoguluyuz
  • Taşeron ihalesi 1 ay oldu, halen açıklanmadı..

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, Sabiha Gökçen Havalimanı 2. pist tünel güçlendirme işi için bir kez daha 21/b usulüyle ihale yapıldığını belirttiği bugünkü yazısında kazanan şirkete dikkati çekti.

İhalenin verildiği Teknomel şirketinin Demir Yumruk operasyonu kapsamında TMSF’nin el koyduğunu hatırlatan Toker, söz konusu şirketin 2015’ten 2022 yılına kadar 4 kez isim değiştirdiğini yazdı. Kronolojik olarak Mirfen, Bestaş, Raydem ve Teknomel olarak ünvanı dört kez değişen şirketin ayrıca sermaye yapısına da dikkati çeken Toker,  “Teknomel, Sabiha Gökçen Havalimanı tünel güçlendirme ihalesinden iki hafta önce sermaye artırımına gitti. Şirket sermayesi 2 milyon 300 bin TL'den 20 milyon TL'ye çıkarıldı” bilgisini aktardı.

“Ortakları dört kez değişe değişe giden; hem bu yönü hem de sermaye yapısı açısından büyük kamu ihaleleri açısından soru işaretleri içeren bir şirketten söz ediyoruz” diyen Toker,, devamında şunları kaydetti:

"DHMİ'nin ve Ulaştırma Bakanlığı'nın bilgi/ yanıt vermediği, bu ayın ilk haftasında yapılan Sabiha Gökçen 2. Pist tünel güçlendirme ihalesi, artık TMSF'nin atadığı kayyım yöneticilerinin ilgi alanına giriyor olsa gerek. Teknomel'in 9 kişilik kayyım heyeti, dört kere isim değiştirmiş, ihaleden iki hafta önce sermaye artırımına gitmiş tek ortaklı bir şirkete nasıl olup da bu ölçekte bir ihale daveti gönderildiği sorularına bir cevap bulurlar mı dersiniz? Bulurlarsa halkın parasını ilgilendirdiği için kamuoyunu da aydınlatırlarsa ne iyi olur.”

Sabih Gökçen Havalimanı 2. Pist İhalesinde Neler Oluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

teknik_taşören_saf ~ 2 yıl önce
o da bişey mi thy teknikte bir ihale yapılıyor eski firma nasıl oluyorsa sürekli ihaleyi kazanıyor. ama işe alınan herkese 2 yılda bir tazminat ödenir diyerek işe alınıyor ne hikmetse bu saflar nasıl adamları varsa yapıştı bırakmıyor. işçi bir gün işe gelmese neredeyse 2 günlük para kesiliyor ama mesaiye gelsek ötv kdv derken mesai ücreti komik rakama düşüyor. bir bürüt askari ücret ikramiye verilecek diye açıklma yapılıyor mail atılıyor ama elde olan 3500 onunda kesinitisi oluyor 2500 nasıl oluyorsa buna herkes göz yumuyor thy de 3 maymun oynanıyor. 2850 çalışandan her ay sadece binlira keserek para kazanıyorlar her ay işçinin sırtından 2milyon kanaılıyor. thy bu paraları neden ödüyor ?? demekki herkes doyuyor kimse ses çıkarmıyor. Allah sorsun bu yerin altıda var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hadi pist neyse.. ~ 2 yıl önce
yeni pistin altından geçen servis tüneli neden kullanılmıyor??? hergün yüzlerce servis ve araç fazladan 10-15 km yol yapıyor fazladan mazot yakıyor hem şirkete hem memlekete zarar. işe gidip gelme de yarım saat vakit kaybı yaşanıyor. bunu kimse görmüyor mu? lütfen bunu da haber yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hizmet ~ 2 yıl önce
Kimsenin vatana millete hizmet derdi yok. Herkes üçkağıtçılık peşinde, herkes kendi kesesinin derdinde. Yazıklar olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alistik ~ 2 yıl önce
Yuzsuzluge yolsuzluga sahteye yalana alistik bizim fitratimiz boyle arabin pusligi bulasmis, ortadoguluyuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saf Çalışanı ~ 2 yıl önce
Taşeron ihalesi 1 ay oldu, halen açıklanmadı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deli_aviator ~ 2 yıl önce
Dümenden yapılan ihale kardeşim, 10 ihale daha yapılsa saf şirketi kendi istemediği sürece gitmez. Arkası sağlam thy yönetimi falan dinlemiyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000