17 Kasım 2019, Pazar 11:05:28

Saab GlobalEye Dubai'de boy gösterecek

Saab tarafından geliştirilen gelişmiş askeri uçak GlobalEye, kısa süre önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. Çok özel bir amacı bulunan uçak, yapabildikleriyle kendisine hayran bırakıyor.
  • Bunlar neyine aliyor boyle seyleri,komple ingilterenin yonnetildigi bir ulke,sonra supurge sapi bile bu araplardan zekali.
  • Baldırı çıplak arablar ne yapıçakmış bunu Önçe erkek olsunlarda adam gibbi savaşmayı ögrensinler
  • O uçağı üstündeki ne? Kulplu beygir mi? :)

İsveç merkezli Saab‘ın üzerinde uzun süredir çalıştığı GlobalEye, Dubai Airshow'da boy gösterecek. Havadan erken uyarı ve kontrol amacıyla görev yapabilen uçak, gücünü iki adet Rolls-Royce BR710 A2-20 motorundan alıyor.

Temel olarak Bombardier Global Express 6000 iş jeti üzerine kurulan Saab GlobalEye, 30 metre uzunluğa ve 29 metre kanıt açıklığına sahip. Uçak, yapısı gereği kısa pistlerden de kalkış yapabiliyor.

11 saat boyunca havada kalabilen uçak, ülkelere gökyüzündeki en gelişmiş gözü sunmaya hazırlanıyor. Bünyesinde yer alan gelişmiş radar ve sensör sistemleriyle “deniz, hava ve kara” üzerindeki objeleri algılayabilen uçak, söylendiği kadarıyla Erieye ER radar ile çok yüksekten jet ski kadar ufak objeleri dahi tespit edebiliyor. Genel olarak askeri amaçla tasarlanmasına rağmen sivil arama kurtarma faaliyetlerinde de kullanılabilen uçak, sınır güvenliği için benzersiz imkanlar sunuyor.

İlk müşterisi BAE

Yapılan açıklamaya göre bu gelişmiş uçak ilk olarak Birleşik Arap Emirlikleri’nde görev yapacak. 

Önümüzdeki iki yıl içerisinde gerçekleştirilmesi teslimatlarla birlikte toplam 3 Saab GlobalEye, BAE için operasyonlara başlayacak. Toplam 1 milyar 270 milyon dolarlık sipariş paketinde yer alan 3 uçaktan ilkinin Nisan 2020'e teslim edilmesi planlanıyor.

Saab GlobalEye Dubai'de boy gösterecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Gurbetci ~ 4 yıl önce
Bunlar neyine aliyor boyle seyleri,komple ingilterenin yonnetildigi bir ulke,sonra supurge sapi bile bu araplardan zekali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arab ~ 4 yıl önce
Baldırı çıplak arablar ne yapıçakmış bunu Önçe erkek olsunlarda adam gibbi savaşmayı ögrensinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
olmamış ~ 4 yıl önce
O uçağı üstündeki ne? Kulplu beygir mi? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sen ~ 4 yıl önce
oyle goruyorsan, bir diyecek yok...
Ne alaka ~ 4 yıl önce
Askeri havacılık uçağında estetik e önem mi verilicek sanki
Olmuş Olmuş ~ 4 yıl önce
Uçağın üstündeki ERIEYE ER ve IFF/ADS-B radarı. Güzel radarlardır, araştırın derim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000