28 Ocak 2018, Pazar 08:57:54

Rusya'dan gelen yolcu sayısında rekor kırılır mı?

Uçak krizinin ardından geçen sene fırlayan Rus turist sayısı, yeni bir rekora gebe. Önde gelen tur operatörlerinde önümüzdeki yaz dönemi için Türkiye turlarına yapılan erken rezervasyonlarda şimdiden ciddi artış olduğu açıklandı.
  • 30 yıldır Antalya da yaşayan turizm lise ve üniversite de turizm okumuş biri olarak söylüyorum sezonluk hem turist hem çalışan olarak geliyorlar buraya gelip evlenip kalıyorlar İran Rus ve Arap bastı Antalya yı şuan durum iyi görünüyor diyorlar ama hep otel sahibi uçak şirketi kazanıyor turizm bakanlığı otelleri acenteleri hiç denetlemiyor ne kadar vergi kaçırdıklarını tahmin bile edemezsiniz..Gerçi o işte de birilerinin parmağı vardır ama neyse günahları boyunlarına ..
  • Alt kesim rus sinif turkiyeye tatile geliyor. Orta ve Ust kesim Avrupa ve Uzakdoguyu tercih ediyor genelde. Zaten Turkiyeye gelen ruslarin tur parasina odedikleri ucret ile IST-ADA gidis donus bileti bile alamazsiniz.
  • Bu sekilde Rus kesinlikle gelecek de.. Hangi Rus gelecek. Rus var bir de Rus var.. Alman var birde baska Alman var.. Türk ün dedigi gibi 10 gün Transfer ile hersey dahil 500 Dolar sistemine gelecek Rus veya Alman profilinin nasil seyler olabilecegini düsünebiliyormusunuz.. Gidiniz görünüz. Ruslarin 500, sizin 1500 Dolar ödeyerek tatil yaptiginiz ayni Otelde 3 günde kafayi siyirabilirsiniz. Hele o 500 Dolara herseyi satin aldiklarini sanan ukela ve rezil tavirlari var ya.... Bir de son zamanlarda siyah giysileri ile havuzda yüzen Arap kadinlarini da ilave ettiginiz zaman. Kendinizi Alman,Ingiliz, Hollandali yerine koymaniz yeterli olur sanirim. Cok arayacagiz kaliteli Alman Turisti.. Tren kacti. geri getirmek cok zor olacak. belki de asla.
  • ruslara 10 gün herşey dahil 500$ .uçak bile dahil.türklere 2 gün yarım pansiyon 500$. yuhunuz.bize gelince kazık büyük
  • Otellerde yerler icerler turlar buyuk magazalara turisti hanutlar kucuk esnaf eeee yandi keten helva yahu rusca bilen tezgahtar bile istanbuldan artik gelmiyor offf Allahim offf

Uçak krizinin ardından geçen sene fırlayan Rus turist sayısı, yeni bir rekora gebe. Önde gelen tur operatörlerinde önümüzdeki yaz dönemi için Türkiye turlarına yapılan erken rezervasyonlarda şimdiden ciddi artış olduğu açıklandı.

Vedomosti gazetesinin haberine göre, Rusya vatandaşlarının ocak ayında Türkiye turları için yaptıkları erken rezervasyonlar,  geçen yılın aynı dönemine göre tur operatörleri TUI'de 1,5 kat, Tez Tour ve Pegas Turistik'te 2 kat, Inturist'te 5,6 kat arttı.

Rusya Tur Operatörleri Birliği Başkanı Mayya Lomidze, yaz dönemi için yapılan erken rezervasyonlarda indirim döneminin aralık ayından nisan ayına kadar sürdüğünü söyledi.

Tez Tour yetkilisi Larisa Ahanova, erken rezervasyonlarda indirim oranının yüzde 45'e kadar çıkabildiği bilgisini verdi.

Türkiye'de 4-5 yıldızlı bir otelde 10 günlük her şey dahil tur paketinin fiyatının ortalama 45 bin rule olduğunu belirten turizmci, açılan yeni oteller sayesinde fiyatlarda hemen hemen hiç artış olmadığına dikkat çekti.

Ruble bazında tur paketi fiyatlarının yüzde 5-10 arttığını söyleyen Inturist Genel Müdür Yardımcısı Sergey Tolçin ise, "Ulaşım, uçak yakıtına gelen zamlardan dolayı kişi başı ortalama 20-30 dolar pahalandı. Ayrıca Türkiye, charter uçuşlarına sağladığı finansal desteği azalttı. Ancak rublenin geçen seneye göre güçlü olması nedeniyle fiyat artışı çok ciddi değil" dedi.

Antalya'ya giden Rusyalı turistlerin sayısı geçen sene yüzde 38 artarak 3,7 milyon kişiye yükseldi.

Erken rezervasyonlardaki artışın, 2018 yaz sezonunda Türkiye'yi ziyaret etmesi beklenen Rusyalı turist sayısında yüzde 15-20'lik bir artışın işareti olduğu öngörülüyor. 

Rusya'dan gelen yolcu sayısında rekor kırılır mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Antalyalı ~ 6 yıl önce
30 yıldır Antalya da yaşayan turizm lise ve üniversite de turizm okumuş biri olarak söylüyorum sezonluk hem turist hem çalışan olarak geliyorlar buraya gelip evlenip kalıyorlar İran Rus ve Arap bastı Antalya yı şuan durum iyi görünüyor diyorlar ama hep otel sahibi uçak şirketi kazanıyor turizm bakanlığı otelleri acenteleri hiç denetlemiyor ne kadar vergi kaçırdıklarını tahmin bile edemezsiniz..Gerçi o işte de birilerinin parmağı vardır ama neyse günahları boyunlarına ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duvar ahmet ~ 6 yıl önce
istanbul arap yarım adası antalya kucuk moskova hatay suriye cumh ee ne kaldı
LED ~ 6 yıl önce
Alt kesim rus sinif turkiyeye tatile geliyor. Orta ve Ust kesim Avrupa ve Uzakdoguyu tercih ediyor genelde. Zaten Turkiyeye gelen ruslarin tur parasina odedikleri ucret ile IST-ADA gidis donus bileti bile alamazsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ege ~ 6 yıl önce
Bu sekilde Rus kesinlikle gelecek de.. Hangi Rus gelecek. Rus var bir de Rus var.. Alman var birde baska Alman var.. Türk ün dedigi gibi 10 gün Transfer ile hersey dahil 500 Dolar sistemine gelecek Rus veya Alman profilinin nasil seyler olabilecegini düsünebiliyormusunuz.. Gidiniz görünüz. Ruslarin 500, sizin 1500 Dolar ödeyerek tatil yaptiginiz ayni Otelde 3 günde kafayi siyirabilirsiniz. Hele o 500 Dolara herseyi satin aldiklarini sanan ukela ve rezil tavirlari var ya.... Bir de son zamanlarda siyah giysileri ile havuzda yüzen Arap kadinlarini da ilave ettiginiz zaman. Kendinizi Alman,Ingiliz, Hollandali yerine koymaniz yeterli olur sanirim. Cok arayacagiz kaliteli Alman Turisti.. Tren kacti. geri getirmek cok zor olacak. belki de asla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk ~ 6 yıl önce
ruslara 10 gün herşey dahil 500$ .uçak bile dahil.türklere 2 gün yarım pansiyon 500$. yuhunuz.bize gelince kazık büyük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapma ~ 6 yıl önce
Hocam ne yaptin ya tamam cok ucuz degilde bence sende biraz araştırarak ve erken rezervasyondan 200 tlye tam pansinyon antalya bulabilirsin ha son dk gideyim birde 7 yıldız diyorsan zaten aen zenginsindir soyledigin rakama cok az otel var ( geceligi 1000 civarı)
yapar ~ 6 yıl önce
200 liraya erken rezervasyon tam pansiyon mu.? Dalga geciyorsun ya da kiralik cadirda tatil yapiyorsun herhalde.
Akdenizli esnaf ~ 6 yıl önce
Otellerde yerler icerler turlar buyuk magazalara turisti hanutlar kucuk esnaf eeee yandi keten helva yahu rusca bilen tezgahtar bile istanbuldan artik gelmiyor offf Allahim offf

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000