20 Eylül 2019, Cuma 08:50:42

Rusya Türkiye ile ortak uçak üretmek istiyor

Rusya'dan, Türkiye'ye MS-21 ve SSJ100 uçaklarını ortaklaşa üretme teklifi yapıldı.
  • Caylarr benden
  • Arkadaşlar ben farklı bişeyi merak ediyorum çok bilgim yok. Rusların bu yolcu uçakları nasıl uçaklar? Hem pilot hem yolcu açısından kısa bir değerlendirme yapabilir misiniz? Boeing ve Airbus tan çok mu geriler? Gerçekten düzgünce bir ortaklıkla ve beraber üretime girmenin ülkemize faydası olur mu? THY'de uçurmaya uygun uçaklar mı? Bilgili arkadaşlar yorum yapabilir mi?
  • Once akrabalari ise almalisin sonra bazilarini ortak, onlar halleder, cebinden para cikmaz, yer icersiniz, sonra olmadi der kapatirsin=))

Rusya'dan, Türkiye'ye MS-21 ve SSJ100 uçaklarını ortaklaşa üretme teklifi yapıldı.

Rusya Birleşik Uçak Şirketi (UAK) Başkanı Yuriy Slüsar, Rusya ve Türkiye’nin MS-21 ve Sukhoi Superjet yolcu uçaklarının üretimi konusunda iş birliği yapabileceğini söyledi.

"TÜRKİYE'NİN GELİŞMİŞ SANAYİSİ VAR"

UAK Başkanı Slüsar, yaptığı açıklamada, "MS-21 ve Superjet 100 uçaklarını sunmaya hazır olduğumuz bazı hava yolu şirketleriyle görüştük. Bunun dışında, gelişmiş sanayiye sahip bir ülke olarak Türkiye ortak üretim projelerine ilgi duyabilir." ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin, İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında yapıldığını söyleyen Slüsar, MS-21-300’ün ilk yurt dışı gösteriminin İstanbul’da gerçekleşmiş olduğunu söyledi.

Rusya Türkiye ile ortak uçak üretmek istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Caylarrr ~ 5 yıl önce
Caylarr benden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇAKLAR NASIL? ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar ben farklı bişeyi merak ediyorum çok bilgim yok. Rusların bu yolcu uçakları nasıl uçaklar? Hem pilot hem yolcu açısından kısa bir değerlendirme yapabilir misiniz? Boeing ve Airbus tan çok mu geriler? Gerçekten düzgünce bir ortaklıkla ve beraber üretime girmenin ülkemize faydası olur mu? THY'de uçurmaya uygun uçaklar mı? Bilgili arkadaşlar yorum yapabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şansları yok ~ 5 yıl önce
Mc21 ve Superjet 100 oldukça yeni ve modern uçaklar. Fakat daha yeni olmasına rağmen ssj 100 birçok ölümlü kaza kırım yaşadı. Dünya pazarında şansları yok. Kötü şöhretleri nedeniyle kimse güvenip bu uçakları almaz. O yüzden yıllar geçip kendilerini ispatlamadan önce bu uçaklara bulaşmamak en iyisidir.
Embraer ~ 5 yıl önce
Brezilyada bile uçak fabrikası var. Brezilyanın ürettiği Embraer uçaklar bölgesel havacılık için çok güzel uçaklardır, İsveçli SAAB var mesela. bence illa Boeing, Airbus tan uçak almak gerekmiyor. Örneğin daha düne kadar İphone telefondan başka kullanmam diyenler, bugün android işletimli cep telefonu kullanıyor.
Biraz bu isleri anladiysam ~ 5 yıl önce
Once akrabalari ise almalisin sonra bazilarini ortak, onlar halleder, cebinden para cikmaz, yer icersiniz, sonra olmadi der kapatirsin=))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000