25 Mart 2019, Pazartesi 15:38:12

Rusya ile pasaportsuz seyahat dönemi mi başlıyor?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusların Türkiye'ye pasaportsuz olarak, kimlikle gelmesinin önünü açmak için toplantılara başladıklarını belirterek, "28 Mart'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya'ya geliyor ve Antalya'da bunları detaylı bir şekilde görüşeceğiz. 8 Nisan'da da hep birlikte Moskova'ya gideceğiz." dedi.
  • O senin dediğin 40 sene önceydi. Ayrıca mevcut iktidarın partisini kuranlar,vekillik,bakanlık yapanlar da o zamanlar iktidar olan anap,dyp gibi partilerde siyaset yapıp,ülkeyi yönetiyorlardı! Cahil cahil yorumlar yapmadan önce biraz oku,araştır öyle saçmala !
  • Bu ülkeler bize karşı ne varsa yapıyorlar biz de onlardan medet umuyoruz,insanı kimlikle memleketimize gelsin diye ne yapacağımızı bilmiyoruz. Aynısını biz onlara yapsak,Avrupa,Rusya'ya karşı terörist faaliyetlerde bulunan bir örgüte destek versek neler olurdu Allah bilir. Biz ne zaman bu kadar haysiyetten yoksunlaştık,paraya bu kadar rezilce tamahkar olduk? Yazık ki ne yazık.
  • Hahahahhahaha...seçime kadar Rusyaya da gireriiiz,AB ile normalleşme diye başlıklarda atılıııır,abd ye atar yaparııııız,eyyyyyy,eyyyyyy,eyyyyyy....Çok şükür son haftaya girdik,gürültüden kurtulacağız azda olsa:)))
  • Rusya,pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni veren dünyadaki tek ülke,Almanya'da 150'den fazla pkk ofisi var,geçen sene 1000'den fazla fetocuya sığınma hakkı verdi,Fransa keza öyle,Abd desek her pis işte onların parmağı var,pkk'ya tırlar dolusu malzeme veriyor,feto'yu besliyor. Bunlar olurken karşılık olarak biz ne yapıyoruz? Yeni havalimanı yapıyoruz,malzemelerini Almanya'dan alıyoruz yetmiyor,havalimanı danışmanlığını da onlardan alıyoruz,daha geçen aylarda 35 milyar euroluk tren yolu yapım ve tren alımı anlaşması yapıldı,Siemens'e ihalesiz enerji işi verdik,Abd'den 14 milyar dolarlık uçak aldık vs Bunları say say bitmez. Bu müttefiklerimiz ! bize her türlü pisliği yapıyor biz de onlara iş üstüne iş verip, vatandaşını ülkemize vizesiz sokuyoruz,vergi ödemeden ev almalarına izin veriyoruz, hatta çoğu AB üyesi kimlikle geliyor. Biz oralarda ev almayı bırak vize alamıyorken onlara bu imkanları niye veriyoruz? Adına Türk denen millet tarihin hiçbir döneminde bu kadar küçük düşmemiştir.
  • 'Hangi ülkeden hangi alanda bir potansiyel olduğu yönünde çalışma yaptıklarını aktardı'. 17 yıldır iktidardasınız böyle bir çalışmayı yapmak şimdi mi aklınıza geldi? Cumhurbaşkanı'nın bir ricasıyla herşey oluyorsa vizeleri komple kaldırtsaydı niye olmadı? Uçaklarını düşürdünüz eyy Rusya diye kükrediniz şimdi aman Putin canım Putin diyorsunuz,adamlar hala bize vize,ticari ambargo uyguluyor! Çinli,Hintli bize e vize uyguluyor mu ki biz onlara aynı şekilde bir uygulama yapıyoruz? Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür,gerisi boş,palavradır! Ayrıca ülkemiz aleyhine ne varsa yapan ülkeler ya kimlikleriyle ya da kapıda vizeyle ülkemize gelip,9 ay kalıp,vergisiz ev,arsa alabiliyor peki biz aynı şeyleri yapabiliyor muyuz? Yapamıyorsak nerede mütekabiliyet? Hani çok güçlenmiş,zenginleşmiştik,kimseye ihtiyacımız yoktu? Turist gelsin diye hangi taklayı nasıl atacağınızı şaşırdınız. Demek ki elalemin paralarına,turistlerine,icatlarına herşeylerine deli gibi muhtacız !
  • Millet de kanmasın.
  • dediği suriye afganistan pakistan bangladeş
  • Once TC pasaportlarina vize muafiyeti getirilsin ondan sonra her iki taraf icin kimlikle seyahat projesi baslasin. Biz Ruslara kimlikle seyahat imkani verirsek onlar vizeyi kaldirmak icin nazlanmaya devam ederler. Cin'de oyle Hindistan'da oyle..bize ne kolayligi gosteriyorlarki onlara vize kolayligi veriyoruz? Dislerindeki "kisasa kisas" ilkesi ne oldu?
  • Her seçim öncesi, belediye, meclis, muhtar vs farketmeksizin, sadece iktidar için değil, tüm siyasi kimliklerin "ümit verme çabası" adı altında altı boş vaatler...
  • Biz hala vizeyle girerken

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusların Türkiye'ye pasaportsuz olarak, kimlikle gelmesinin önünü açmak için toplantılara başladıklarını belirterek, "28 Mart'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya'ya geliyor ve Antalya'da bunları detaylı bir şekilde görüşeceğiz. 8 Nisan'da da hep birlikte Moskova'ya gideceğiz." dedi.

Çavuşoğlu, Antalya'da Kaleiçi Saat Kulesi yanında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kendisini Kültür ve Turizm Bakanlığının doğal yardımcısı gördüğünü söyledi.

Dışişleri Bakanlığı olarak Kültür ve Turizm Bakanlığıyla iş birliği içinde çalıştıklarını vurgulayan Çavuşoğlu, dış politikanın önceliklerinden bir tanesinin ekonomik ilişkileri geliştirirken, Türkiye'ye gelen turist sayısını, kaliteyi ve çeşitliliği artırmak olduğunu kaydetti.

Tanıtım çalışmalarında Kültür ve Turizm Bakanlığının oluşturduğu strateji çerçevesinde yurt dışındaki müşavirlerin, büyükelçiliklerin yoğun bir şekilde çalıştıklarını anlatan Çavuşoğlu, turizmin çeşitlendirilmesi için neler yapılması gerektiği konularını tartıştıklarını bildirdi.

Türkiye'nin dünyada 242 temsilciliği olduğunu aktaran Çavuşoğlu, "Bu konuda dünyada 5. sıradayız. Sadece Afrika'da 42 büyükelçiliğimiz var, Latin Amerika'da 17'ye çıktık. Bir tanesi başkonsolosluk, 16 büyükelçiliğimiz var. Asya bölgesinde büyükelçiliğimizin olmadığı ülke kalmadı. Bunları dış ilişkileri geliştirmek için kullanıyoruz ama ekonomik ilişkiler ve turist sayısını artırmaya yönelik çalışıyoruz." diye konuştu.

Sağlık, spor ve alternatif turizm konusunda da bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Çavuşoğlu, hangi ülkeden hangi alanda bir potansiyel olduğu yönünde çalışma yaptıklarını aktardı.

Bu doğrultuda 70 milyon turist ve 70 milyar doların hayal olmadığını vurgulayan Çavuşoğlu, "Fırsatları iyi değerlendirebilirsek sadece sağlık turizminden 2023'e kadar 50 milyar dolar para kazanabiliriz. Bunun için potansiyelimiz var. Antalya da bunun merkezi olabilir. Özellikle orta ve uzun vadeli tedavileri turizmle birleştirdiğimiz zaman bunu başarabiliriz. Tüm misyonlarımızdan bununla ilgili rapor geldi ve bir kitapçık haline getirdik." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, raporları Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'a da seçimlerden sonra ileteceklerini bildirdi.

Pasaportsuz seyahat çalışmaları

Vize konusundaki çalışmalara değinen Çavuşoğlu, vizeleri kaldırmak için çaba harcadıklarını söyledi. Güvenlik sebebiyle bazı ülkelere vize uygulandığını anlatan Çavuşoğlu, bu ülkelerdeki büyük şirketlere de C1 turist vizesi verme yetkisi verdiklerini belirtti.

Vize uygulamasından dolayı Türkiye'ye ve Antalya'ya gelen turist sayısının azalmasını istemediklerini söyleyen Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Elektronik vize uygulamasını başlattık. Kafede otururken, televizyon seyrederken elinizdeki telefondan, bilgisayardan ya da tabletten 3 dakika içinde elektronik vizeyi alabiliyorlar. Bazı ülkeler için de ön koşulları kaldırmaya başladık. Örneğin Çin. Hindistan'a yönelik özel çalışmalar var, orada 14 bölgede vize ofisleri açtık. Türkiye'ye gelmek isteyen Hintlilere kolayca vize verelim istiyoruz, çünkü Çinliler, Hintliler kolay para harcıyorlar."

Bazı ülkelerle pasaportsuz seyahati gerçekleştirdiklerini belirten Çavuşoğlu, Gürcistan, Ukrayna ve Moldova'ya seyahatlerin pasaportsuz gerçekleştirildiğini bildirdi.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"İki sene içinde pasaportsuz seyahate geçtikten sonra Ukrayna'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 100 arttı. 700 binden 1,4 milyona çıktı. Uçak düşürme hadisesinden önce Rusya ile de pasaportsuz, sadece kimlikle seyahatin müzakerelerine başlamıştık. Ama şimdi maalesef bir vize uygulaması bile oldu. Yavaş yavaş vizeleri kaldırıyoruz. Son seyahatimizde Sayın Cumhurbaşkanımızın da ricasıyla tır şoförlerine, iş adamlarımıza ve resmi pasaport sahiplerine vizeyi kaldırdılar, amacımız tamamen vizelerin kalkması ve sonrasında pasaportsuz seyahat. Rus vatandaşların ülkemize gelmesi, pasaportsuz, kimlikle gelmesinin önünü açmak için toplantılara başladık. 28 Mart'ta Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Antalya'ya geliyor ve Antalya'da bunları detaylı bir şekilde görüşeceğiz. 8 Nisan'da da hep birlikte Moskova'ya gideceğiz hem ikili yüksek düzeyli stratejik iş birliği konseyi toplantımızı yapacağız hem de Rusya ile de Kültür ve Turizm Yılı başladı, onun açılışını Moskova'da birlikte yapacağız. Bunların hepsi ülkemizin tanıtımı için, daha fazla turistin gelmesi için."

"Turistlerin Türkiye'de kalma süresi artırılacak"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye'ye sağlık ya da farklı amaçla gelen turistlerin daha uzun süre kalmak istediklerini ve bu yönde talepleri olduğunu söyledi.

Özellikle soğuk ülkelerden gelen turistlerin daha uzun süre Türkiye'de kalmak istediklerini aktaran Çavuşoğlu, sürenin bazı ülkeler için 30 gün olduğunu, bunu 90 güne çıkardıklarını kaydetti.

90 günü aşma konusunun ise yasa ile belirlendiğini aktaran Çavuşoğlu, "Seçimden sonra milletvekillerimize rica edeceğiz; yeni sistemde yasa tasarılarını sadece milletvekilleri verebiliyor. Arkadaşlarımız da böyle bir talebimizi yerinde bulur. Yasa ile turistlerin Türkiye'de 90 günlük kalma süresini uzatacağız, esnek yapacağız. Yetkiyi Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığına bırakacağız." diye konuştu.

Türkiye'nin her yerine turist getirerek gelirleri artırmak istediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, bu konuda ülkenin yurt dışındaki itibarının çok önemli olduğunu kaydetti.

Rusya ile pasaportsuz seyahat dönemi mi başlıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

hangi türkiye'ye ~ 5 yıl önce
O senin dediğin 40 sene önceydi. Ayrıca mevcut iktidarın partisini kuranlar,vekillik,bakanlık yapanlar da o zamanlar iktidar olan anap,dyp gibi partilerde siyaset yapıp,ülkeyi yönetiyorlardı! Cahil cahil yorumlar yapmadan önce biraz oku,araştır öyle saçmala !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne desek boş ~ 5 yıl önce
Bu ülkeler bize karşı ne varsa yapıyorlar biz de onlardan medet umuyoruz,insanı kimlikle memleketimize gelsin diye ne yapacağımızı bilmiyoruz. Aynısını biz onlara yapsak,Avrupa,Rusya'ya karşı terörist faaliyetlerde bulunan bir örgüte destek versek neler olurdu Allah bilir. Biz ne zaman bu kadar haysiyetten yoksunlaştık,paraya bu kadar rezilce tamahkar olduk? Yazık ki ne yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 5 yıl önce
Hahahahhahaha...seçime kadar Rusyaya da gireriiiz,AB ile normalleşme diye başlıklarda atılıııır,abd ye atar yaparııııız,eyyyyyy,eyyyyyy,eyyyyyy....Çok şükür son haftaya girdik,gürültüden kurtulacağız azda olsa:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazıklar olsun ~ 5 yıl önce
Rusya,pkk'ya resmi ofis ve kamp açma izni veren dünyadaki tek ülke,Almanya'da 150'den fazla pkk ofisi var,geçen sene 1000'den fazla fetocuya sığınma hakkı verdi,Fransa keza öyle,Abd desek her pis işte onların parmağı var,pkk'ya tırlar dolusu malzeme veriyor,feto'yu besliyor. Bunlar olurken karşılık olarak biz ne yapıyoruz? Yeni havalimanı yapıyoruz,malzemelerini Almanya'dan alıyoruz yetmiyor,havalimanı danışmanlığını da onlardan alıyoruz,daha geçen aylarda 35 milyar euroluk tren yolu yapım ve tren alımı anlaşması yapıldı,Siemens'e ihalesiz enerji işi verdik,Abd'den 14 milyar dolarlık uçak aldık vs Bunları say say bitmez. Bu müttefiklerimiz ! bize her türlü pisliği yapıyor biz de onlara iş üstüne iş verip, vatandaşını ülkemize vizesiz sokuyoruz,vergi ödemeden ev almalarına izin veriyoruz, hatta çoğu AB üyesi kimlikle geliyor. Biz oralarda ev almayı bırak vize alamıyorken onlara bu imkanları niye veriyoruz? Adına Türk denen millet tarihin hiçbir döneminde bu kadar küçük düşmemiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 5 yıl önce
'Hangi ülkeden hangi alanda bir potansiyel olduğu yönünde çalışma yaptıklarını aktardı'. 17 yıldır iktidardasınız böyle bir çalışmayı yapmak şimdi mi aklınıza geldi? Cumhurbaşkanı'nın bir ricasıyla herşey oluyorsa vizeleri komple kaldırtsaydı niye olmadı? Uçaklarını düşürdünüz eyy Rusya diye kükrediniz şimdi aman Putin canım Putin diyorsunuz,adamlar hala bize vize,ticari ambargo uyguluyor! Çinli,Hintli bize e vize uyguluyor mu ki biz onlara aynı şekilde bir uygulama yapıyoruz? Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür,gerisi boş,palavradır! Ayrıca ülkemiz aleyhine ne varsa yapan ülkeler ya kimlikleriyle ya da kapıda vizeyle ülkemize gelip,9 ay kalıp,vergisiz ev,arsa alabiliyor peki biz aynı şeyleri yapabiliyor muyuz? Yapamıyorsak nerede mütekabiliyet? Hani çok güçlenmiş,zenginleşmiştik,kimseye ihtiyacımız yoktu? Turist gelsin diye hangi taklayı nasıl atacağınızı şaşırdınız. Demek ki elalemin paralarına,turistlerine,icatlarına herşeylerine deli gibi muhtacız !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp ~ 5 yıl önce
Millet de kanmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bazı ülkeler ~ 5 yıl önce
dediği suriye afganistan pakistan bangladeş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vize ~ 5 yıl önce
Once TC pasaportlarina vize muafiyeti getirilsin ondan sonra her iki taraf icin kimlikle seyahat projesi baslasin. Biz Ruslara kimlikle seyahat imkani verirsek onlar vizeyi kaldirmak icin nazlanmaya devam ederler. Cin'de oyle Hindistan'da oyle..bize ne kolayligi gosteriyorlarki onlara vize kolayligi veriyoruz? Dislerindeki "kisasa kisas" ilkesi ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonymous ~ 5 yıl önce
Her seçim öncesi, belediye, meclis, muhtar vs farketmeksizin, sadece iktidar için değil, tüm siyasi kimliklerin "ümit verme çabası" adı altında altı boş vaatler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Platonik aşk ~ 5 yıl önce
Biz hala vizeyle girerken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MİSAFİR ~ 5 yıl önce
Yanlış...doğrusu vize hala bize girerken olacak...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000