19 Şubat 2019, Salı 08:08:29

Rusya elektrikli uçağı 2020'de havalandıracak

Rusya’nın, elektikli motora sahip ilk uçağının 2020’de havalandırılmasının planlandığı belirtildi.
  • Yaaww bu dünya ne kadar cahil.!. Biz motorları hava ile çalişan görünmez uçak yapmişiz. DUA UFLEMELİ MOTOR VE HALA KİMSENİN GÖREMEDİ UÇAK. Adamlar hala elektrikli motor yapmaya uğraşıyorlar. Yaww he hee..
  • Yaptığımız elektrikli motoru yerli ve milli muharip jet ve ticari uzun menzilli uçaklarımızda kullanıyoruz zaten. Ruslar bizi taklit ediyor hamdolsun, inşallah,maşallah,evelallah, amin.
  • Konyalı bilim adamlarının gizli projesini çalmışlar

Rusya İleri Araştırmalar Fonu'ndan Sputnik'e yapılan açıklamada, yüksek sıcaklık üstün iletkenleri sayesinde çalışan elektrikli motora sahip hibrit enerji santralinin uçan laboratuvarda deneneceği ifade edildi. Bunun için özel olarak geliştirilen teknolojilerin gelecekte, çoklu motorlular dahil çeşitli uçakların yapımında kullanılabileceği kaydedildi.

Daha önce Moskova merkezli Baranov Merkez Havacılık Motor Geliştirme Enstitüsü'nde, 500 kW'lık elektrikli motor deneyi yapılmıştı.

Açıklamada, motor gücü yoğunluğunun, sıvı azotla soğutulan ikinci nesil, yüksek sıcaklık üstün iletkenleri sayesinde artırılmasının planlandığı aktarıldı.

Ayrıca yüksek sıcaklık üstün iletkenleri sayesinde elektrikli araçların ve hibrit enerji santrallerinin boyut ve ağırlığının azaltılacağı bildirildi.

Bununla birlikte üstün iletkenlerin başlıca özelliğinin, elektrik direncinin neredeyse sıfıra kadar azalması olduğu belirtildi.

Tasarımcılar, yüksek sıcaklık üstün iletkenlerle çalışan elektrikli motorların gelecekte yolcu uçakları dışında, döner kanatlı hava araçlarında ve dikey kalkış ve iniş yapabilen uçan taksilerin üretiminde kullanılabileceğini dile getirdiler.

Rusya elektrikli uçağı 2020'de havalandıracak

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

cahil.. ~ 5 yıl önce
Yaaww bu dünya ne kadar cahil.!. Biz motorları hava ile çalişan görünmez uçak yapmişiz. DUA UFLEMELİ MOTOR VE HALA KİMSENİN GÖREMEDİ UÇAK. Adamlar hala elektrikli motor yapmaya uğraşıyorlar. Yaww he hee..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyyy rusyaaaa ~ 5 yıl önce
Yaptığımız elektrikli motoru yerli ve milli muharip jet ve ticari uzun menzilli uçaklarımızda kullanıyoruz zaten. Ruslar bizi taklit ediyor hamdolsun, inşallah,maşallah,evelallah, amin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhalefet ~ 5 yıl önce
Böyle bir şey olabilir mi? biz atatürkün izinde daha iyisini yaparız. Arkadaşlar üzerinde çalışıyor. Tabi içmekten fırsat bulabilirlerse.
Gonya ~ 5 yıl önce
Konyalı bilim adamlarının gizli projesini çalmışlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HE Ya ~ 5 yıl önce
Gonya değil oğlum Konya, yazmasını öğren..bir yerine girdiler o kadar aah çekiyorsun.
AK ~ 5 yıl önce
Batı sizi kıskanıyor zaten

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000