01 Mayıs 2022, Pazar 16:05:40

Rusya bu kez havaalanını hedef aldı

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Odessa bölgesinde yer alan askeri havaalanında ABD ve Avrupa'dan gönderilen silah ve mühimmatın bulunduğu bir hangarın yüksek hassasiyetli Oniks füzeleri ile imha edildiğini açıkladı.
  • Orayı burayı vurduk demelerine bakmayın. Rus ayısına teneke bağlayıp gönderecekler Ukraynadan. Sahada büyük kayıplar vermeye devam ediyor. Bu gidişle Kırımı bile elde tutamayacak.
  • Pisti kaziyip hastane yapsa bir daha ne pist ne de havalimani kullanilabilirdi. O kadar da vicdansiz degilmis Putin.
  • Direkt olarak hastane de yapabilirledi aslında ama vurmayı tercih etmiş Putin

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Odessa bölgesinde yer alan askeri havaalanında ABD ve Avrupa'dan gönderilen silah ve mühimmatın bulunduğu bir hangarın yüksek hassasiyetli Oniks füzeleri ile imha edildiğini açıkladı.

Basın açıklamasında Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü özel askeri operasyona dair yeni bilgiler aktaran Konaşenkov, “Odessa bölgesinde bir askeri havaalanında ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen silah ve mühimmatın bulunduğu bir hangar, yüksek hassasiyetli Oniks füzeleri ile imha edildi, ayrıca iniş-kalkış pisti de tahrip edildi” diye konuştu.

'YÜKSEK HASSASİYETLİ FÜZELERLE UKRAYNA ORDUSUNUN 7 TESİSİ VURULDU’

Konaşenkov ayrıca Rus Hava-Uzay Kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna ordusunun 7 tesisini vurduğunu, vurulan hedeflerin arasında insan gücü ve askeri teçhizatın yoğunlaştığı 4 bölge, ayrıca Donetsk'teki Berezovoye yerleşim bölgesinde ve Harkov bölgesinde füze-topçu silah ve mühimmatın bulunduğu 3 depo bulunduğunu kaydetti.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Rus komutan, Rusya’ya ait taktik uçaklar ile Artemovsk ve Zaporojye bölgelerinde Ukrayna’ya ait 2 adet S-300 hava savunma sisteminin imha edildiği bilgisini de verdi.

"ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

“Gün içinde Rus füze ve topçu birlikleri tarafından Ukrayna ordusuna ait insan gücü ve askeri teçhizatın yoğunlaştığı 786 bölgenin, 24 komuta merkezinin ve füze ve topçu silahlarının bulunduğu 3 deponun vurulduğunu kaydeden Konaşenkov, ‘200’e yakın insan gücünün, bir çok namlulu roketatar sisteminin ve 20’ye yakın askeri aracın etkisiz hale getirildiğini’ ifade etti.

'2 ADET SU-24M BOMBARDIMAN UÇAĞI VE 2 TOÇKA-U FÜZESİ VURULDU’

Tümgeneral Konaşenkov, “Rus hava savunma sistemleri ile Harkov’un Petrovskoye yerleşim bölgesinde Ukrayna hava kuvvetlerine ait 2 adet Su-24M bombardıman uçağı vuruldu. Ayrıca gece boyunca 12 insansız hava aracı imha edildi” diyerek, Zaporojye’nin Tokmak yerleşim bölgesinde Ukrayna’ya ait 2 Toçka-U balistik füzesinin düşürüldüğü, Harkov bölgesinde de Smerç sistemlerinden atılan 2 merminin önlendiğini vurguladı.

Rusya bu kez havaalanını hedef aldı

Yorumlar

sıkıştı kaldı ~ 2 yıl önce
Orayı burayı vurduk demelerine bakmayın. Rus ayısına teneke bağlayıp gönderecekler Ukraynadan. Sahada büyük kayıplar vermeye devam ediyor. Bu gidişle Kırımı bile elde tutamayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He yaw he ~ 2 yıl önce
Tabi tabi adam yenilecek ve sineye çekip Ukrayna’yı terk edecek. O kadar nükleer silahı da koleksiyon için yapmışlardı. Zelenkiy’e gaz vere vere Ukrayna’yı Ruslara dümdüz ettirdiniz adamlar 50 sene belini doğrulatamayacak duruma düştü hala zart zurt diyorsunuz, nükleer yiyince mi aklınız başınıza gelecek???
Hastane ~ 2 yıl önce
Pisti kaziyip hastane yapsa bir daha ne pist ne de havalimani kullanilabilirdi. O kadar da vicdansiz degilmis Putin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ebabil ~ 2 yıl önce
Direkt olarak hastane de yapabilirledi aslında ama vurmayı tercih etmiş Putin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000