25 Mart 2022, Cuma 09:48:00

Rus hava yolu şirketlerine iade yasağı

Rusya Federasyonu, özel izin olmadan hava yolu şirketlerinin elindeki uçakları lessörlere iade edilmesini yasakladı. Rusya bu uçaklara el koymayacak ama iade de etmeyecek.
  • eyy putin unutma, uçakların sigorta değerleri gerçek değerler,nden daha çoktur yani adamlar tahkime gidip senin Batı'da bloke olan parandan fazlasıyla alırlar:) satrançta yanlış hamle yapıp başına iş açma:)
  • yurtdışına çıktıkları an çökerler:) bırak bu işleri tupolev leri hangardan çıkar !

Rusya Federasyonu, özel izin olmadan hava yolu şirketlerinin elindeki uçakları lessörlere iade edilmesini yasakladı. Rusya bu uçaklara el koymayacak ama iade de etmeyecek. Hava yolu şirketleri bu filonun bir bölümünü yalnızca yurt içi uçuşlarda kullanabilecek.

Rusya'da hükümet, yaptırımlar nedeniyle Rus taşıyıcıların elindeki kiralık uçakların lessörlere iadesi için son tarih olan 28 Mart'tan önce yeni bir karar aldı. Önceside Rus taşıyıcıların elindeki uçakların bir bölümünü alan lessörler, elde kalan diğer uçakların da iadesini istiyordu.

Rus tesciline geçirilecek, Rusya'da sigortalanacak

23 Mart'ta çıkarılan yeni hükümet kararnamesiyle bu uçakların iade edilmesi yasaklandı. Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnamelere göre, ülkedeki uçaklara hızlı bir şekilde Rus tesciline alınacak ve Rusya'da uçuşa elverişlilik sertifikası alacak.

Öte taraftan, uçakların Rusya tesciline alınması için şirketlerin herhangi bir mülkiyet belgesi veya başka ülkeler tarafından tescilden çıkarıldığına ilişkin bir belge istenmeyecek. Yaptırımlar kapsamında Rus taşıyıcıların elindeki uçakların uçuşa elverişlilik sertifikasının feshedilmesi veya askıya alınmasıyla ilgili olarak yabancı ülke otoritelerinden gönderilmiş belgelerin ibraz edilmesi yeterli olacak.

Devletleştirilmeyecek, şirketler kirayı ödeyebilecek

ATOR'un bülteninde yer alan habere göre konuyla ilgili olarak yayımlanan bir diğer kararnamede ise, iadesi yasaklanan uçakların devletleştirilmeyeceği belirtiliyor. Ancak taşıyıcılar lessörlere kira ödemeye devam edebilirler. Kararın en can akıcı kısımlarından biri de bu ödemelerin (kriz dönemlerinden ek önlemlerin uygulanması hakkında kararname gereğince) ruble ile yapılacak olması.

Karara göre, kiralanan uçakların kiralama süresi dolsa bile bu uçaklar lessörlere süresiz olarak (muhtemelen yaptırımlar kaldırılıncaya kadar) iade edilmeyecek.

İade için devletten özel izin alınacak

Kararnamenin imzalanmasıyla hava yolu şirketi elindeki uçakları lessörlere iade etmek istese bile bunun için devletten özel izin almak zorunda kalacak. Hava yolu şirketlerinin sorumluluğunun devlet tarafından üstlenilmesi nedeniyle bu maddenin önemli olduğu ifade ediliyor.

Bazı taşıyıcılar uçakları iade etmek istiyor

Öte yandan, bundan böyle her bir uçuş Rusya Federal Turizm Ajansı (Rosaviatsia) ile tek tek koordine edilecek. Uzmanlar, taşıyıcıların bu yolla uçakları lessörlere iade etmesinin önüne geçmek amacıyla böyle bir karar alındığını düşünüyor. Rusya'daki bazı taşıyıcıların uçakları lessörlere vermek istediği belirtiliyor.

Yurt dışı uçuşları imkansız hale geliyor

Kararnameye göre ayrıca, Rus hava yolu şirketleri, yabancı şirketlerden bakım hizmeti alabilecek. Ancak bu hizmetin alındığı yer sadece Rusya Federasyonu toprakları olacak, uçakların sigortası da Rus sigorta şirketlerinde yapılacak ve riskler ortadan kaldırılacak.

Rus hava yolu şirketleri, yabancı lessörlerden kiraladıkları uçaklarla sadece Rusya içinde uçuş yapabilecek. Bu uçaklarla yurt dışına uçuş yapmak imkansız hale geliyor.

Uçakların yüzde 72'si yurt dışına uçamayacak

Rusya'daki sivil havacılık sektörünün elinde bin 367 adet uçak bulunduğu, bunların içinden 800'ünün yurt dışına uçabilecek durumda olduğu belirtiliyor. Uzmanlara göre lessörler, bu uçaklardan 500'ünü geri istiyor. Rus uçaklarından 78'i zaten yurt dışında alıkonulmuştu. Gelinen durumda, ülkede sadece 200 uçağın yurt dışına uçabileceği, Rus hava yolu şirketlerinin elindeki uçakların yüzde 72'sinin yurt dışına uçamayacağı ifade ediliyor. (Turizmgüncel)

Rus hava yolu şirketlerine iade yasağı

Yorumlar

sigorta ~ 2 yıl önce
eyy putin unutma, uçakların sigorta değerleri gerçek değerler,nden daha çoktur yani adamlar tahkime gidip senin Batı'da bloke olan parandan fazlasıyla alırlar:) satrançta yanlış hamle yapıp başına iş açma:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
yurtdışına çıktıkları an çökerler:) bırak bu işleri tupolev leri hangardan çıkar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000