07 Ocak 2010, Perşembe 08:05:33

Rumlar, Türk Hava Kuvvetleri'ni şikayet etti!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, uluslararası hava trafik yönetmeliğinin ve sözde Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ulusal hava sahasının, Türk Hava Kuvvetleri askeri uçaklarınca ihlal edildiğini öne sürdü.
  • Her Pazar Kilseye gider bunun için dua edersiniz Hala Papazlarınız size olmaycak Duaya yemin ettirir.Artık gercekleri kabul etmelisiniz "Anavatan var Oldugu surece KKTC de Var olacaktır" Kıbrıs Türküde şunu çok iyi bilsinki Türkün Türkten Başka dostu yoktur"basındaki hukumet AKP bile olsa.Bu nedenle cumhurbaskanlığı secimleri Ruma bir cevap olacak
  • pilaki,cacıki,nasrettin hocaki,akdeniziki,türkiyeki diye diye bunlar çine kadar gider vallahi eeee bu bizim politikacılarla da bize ne kalır do,re,mi,fa,sol,la,si..
  • Bence nafile değil. 12 ada ve Girit için olanlar zaman içinde Kıbrıs ve kıta sahanlığı meselesi için olacaktır. Yavaş yavaş. Ne diyor büyüklerimiz? Hazmettire hazmettire... Milli politikalar laçka edilirse varacağımız son da budur.
  • Sonuçta her uçak sesini duyup gökyüzüne baktıklarında içlerinde bir korku bir ürperti oluşuyor.Etrafta yusuflar koşuşturmaya başlıyor ve Türk'e kafa tutup ezildikleri günleri hatırlıyorlar.Siz ey rumlar... Türk milletine saygı duyun kin beslemeyi bırakın!! Bizi düşman değil dost bilin.Türk'ün düşmanı olmamak gerektiğini dedeleriniz söylemiştir yıllar boyu ama siz yine unuttunuz....
  • rumlar aynı zihniyette gidiyor savaşta yapamadıklarını masa başında yapmaya çalışıyorlar ama nafile...

İhlallerin 2009 yılında 1 Ekim – 26 Kasım tarihleri arasında gerçekleştiği de öne sürüldü.
  
Kıbrıs Gazetesi'nin haberine göre; Güney Kıbrıs’ın Birleşmiş Milletler’deki (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Minas Hadjimichael, BM Genel Sekreteri’ne gönderdiği bir mektupta, Türkiye’nin uluslararası havacılığı yöneten hukuk ve kuralları çiğneme tutumunu sürdürdüğünü ve bu tutumun uçuş güvenliğini olumsuz etkilediğini iddia etti.
  
Hadjimichael, Türkiye’nin adada güvenliği tehlikeye atmaya ve endişeye neden olmaya devam ettiğini iddia etti.
  
Hadjimichael mektubunda, Türkiye’nin, yasadışı ayrılıkçı varlığı yükseltmek için Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğini ve bütünlüğünü zayıflatma yönündeki sistematik girişimlerinin diğerlerine ilaveten Kıbrıs Cumhuriyeti’nin hava sahasının bir bölümünü kontrol hakkı olduğu yönünde haksız iddialarda bulunarak iki toplum arasında güven yaratıcı önlemlerle ilgili çabaları zorlaştırdığını da savundu.
  
Bu tür politika ve davranışların, şimdi Güvenlik Konseyi’nin üyesi durumunda olan bir ülkenin sorumsuz davranışının büyük bir kanıtı olduğunu ifade eden Büyükelçi, daha önceki raporlarda yer alırken Genel Sekreter’in Kıbrıs’taki Birleşmiş Milletler’in faaliyetleriyle ilgili son raporunda, Türkiye’nin ihlallerinden söz edilmemesinin üzücü olduğunu kaydetti.
  
Rum Büyükelçi Hadjimichael, Türkiye hükümetinin uluslararası toplumun, Birleşmiş Milletler’in imtiyazına uyumlu çağrılarını dinlemesi,  Kıbrıs Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğüne saygı göstermesi, böylelikle birçok Güvenlik Konseyi kararında onaylanan esaslara göre Kıbrıs sorununa yaşayabilir bir çözüm bulunması için gerekli koşulların yaratılmasın katkıda bulunması gerektiğine dikkati çekti.
  
İhlallerle ilgili mektup Genel Kurul’da belge olarak dağıtıldı.

Rumlar, Türk Hava Kuvvetleri'ni şikayet etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Her Pazar Kilseye gider bunun için dua edersiniz Hala Papazlarınız size olmaycak Duaya yemin ettirir.Artık gercekleri kabul etmelisiniz "Anavatan var Oldugu surece KKTC de Var olacaktır" Kıbrıs Türküde şunu çok iyi bilsinki Türkün Türkten Başka dostu yoktur"basındaki hukumet AKP bile olsa.Bu nedenle cumhurbaskanlığı secimleri Ruma bir cevap olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
pilaki,cacıki,nasrettin hocaki,akdeniziki,türkiyeki diye diye bunlar çine kadar gider vallahi eeee bu bizim politikacılarla da bize ne kalır do,re,mi,fa,sol,la,si..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bence nafile değil. 12 ada ve Girit için olanlar zaman içinde Kıbrıs ve kıta sahanlığı meselesi için olacaktır. Yavaş yavaş. Ne diyor büyüklerimiz? Hazmettire hazmettire... Milli politikalar laçka edilirse varacağımız son da budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sonuçta her uçak sesini duyup gökyüzüne baktıklarında içlerinde bir korku bir ürperti oluşuyor.Etrafta yusuflar koşuşturmaya başlıyor ve Türk'e kafa tutup ezildikleri günleri hatırlıyorlar.Siz ey rumlar... Türk milletine saygı duyun kin beslemeyi bırakın!! Bizi düşman değil dost bilin.Türk'ün düşmanı olmamak gerektiğini dedeleriniz söylemiştir yıllar boyu ama siz yine unuttunuz....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rumlar aynı zihniyette gidiyor savaşta yapamadıklarını masa başında yapmaya çalışıyorlar ama nafile...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000