28 Nisan 2010, Çarşamba 07:59:35

Rumlar hava üssünü taşıyor

Rum Milli Muhafaza Ordusu’nun (RMMO) tüm askeri uçaklarının Haziran başından itibaren Baf’taki Andreas Papandreu Askeri Hava Üssü’ne taşınacağı bildirildi.
  • Kibris Rum Hava Kuvvetlerinde F16 yok. Helikopter ve Pervaneli Egitim uçagi var. Bu çift Pilotlu F16-D Yunan HVK uçaginin resminin burada ne isi var.???? Bu uçak Yunanistanda Nea Ankhialos Hava üssüne ait.
  • Ne zaman adam olacaksiniz ?Ah bir bilsek.
  • Kaçın bakalım... sonra da denize kurarsınız üssünüzü artık.

Simerini Gazetesi, konuyla ilgili haberinde, Lakatamya’daki üssün “Türklerin menzilinde” olduğunu, bu nedenle hava kuvvetlerinin Baf’a taşınmasının RMMO Başkomutanlığı’nda yapılan üst düzey toplantıda karara bağlandığını yazdı.

Lakatamya askeri hava üssündeki helikopterlerin Baf’a taşınmasıyla savunma sisteminin güçleneceğini yazan gazete, ancak Lakatamya’nın her yere hızlı hareket imkanı sağlama bakımından avantaj olduğunu da kaydetti.

Konunun Meclis Savunma Komitesi’nde de ele alındığını yazan gazete, bazı üyelerin karşı çıkmasına rağmen RMMO Başkomutanlığının “Türk gözlemlerinin uzağında hava kuvvetlerini güçlendirme” hedefiyle Baf’a konuşlanmada ısrarlı olduğunu kaydetti. Haberde, hava kuvvetlerinin Baf’a taşınmasıyla Yunan hava kuvvetlerine ait uçakların da burada konuk edilebileceğini veya uçak filosunun geliştirilebileceğini ekledi.

 

Rumlar hava üssünü taşıyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Kibris Rum Hava Kuvvetlerinde F16 yok. Helikopter ve Pervaneli Egitim uçagi var. Bu çift Pilotlu F16-D Yunan HVK uçaginin resminin burada ne isi var.???? Bu uçak Yunanistanda Nea Ankhialos Hava üssüne ait.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ne zaman adam olacaksiniz ?Ah bir bilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaçın bakalım... sonra da denize kurarsınız üssünüzü artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000