29 Nisan 2022, Cuma 10:54:54

Rize-Artvin Havalimanı açılış gününü bekliyor

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle 14 Mayıs'ta açılacak.
  • Aferin işte böyle. Buna alışın çağdaş eleştirmenler olmasa iyice dibe vurmuştu ülke. Yatıp kalkıp dua edin. Etmeseniz dahi 2023 de detaylı tanıma imkanınız olacak. Byeeee
  • Hala anlayamadılar betona yatırımın ülkeyi bu acınacak hale getirdiğini. Allahtan seneye bütün bu siyasi meydanlar kapanacak ve her şey çok güzel olacak.
  • Şimdi açın daha fazla zarar etmeden 2023 te kapatırlar. İsraf haramdır beyler. Burasıda israf yuvası
  • Es dost coluk cocuk akrabalarin hizli uremelerinden issizlik sayimiz artti, acil oraya eleman lazim. Nakil hizmeti baslasin lutfen !!
  • İnşallah yaklaşması OGU gibi maniadan dolayı yüksek olmaz.En ufak siste OGU uçuşları iptal çünkü CAT I miniması araziden dolayı yüksek.DHMİ iyi ölçüm yapamamış herhalde bakalım burada yapmışlarmı ??
  • OGU ve RZV Cengiz inşaat yaptı sırada herhalde TZX denizi doldurup 3. deniz üzerine meydanımız olur!!!
  • 14 mayıstan itibaren IST den günde 3 ,1 hazirandan itibaren günlük 4 sefer. SAW kaç gelecek bakalım.Burası OGU gibi olacak diyenlere…OGU 55 meydan içinde yolcu sayısı bakımından 17 nci.RZV muhtemelen ilk 20 içinde olacak.OGU ve RZV gereksiz diyenler DHMİ istatistiklerini takip etsinler.
  • Laz uşakları uçağa binsin. İstanbulda yeteri kadar var zaten gelin eksiksiniz.

Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı Rize-Artvin Havalimanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılması beklenen törenle 14 Mayıs'ta açılacak.

Rize'ye 34, Hopa'ya 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıkta, Pazar ilçesinde yapılan Rize-Artvin Havalimanı yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından Türkiye'nin deniz dolgusuyla inşa edilen ikinci havalimanı için 100 milyon ton dolgu alanı Aralık 2021'de bitirildi.

Havalimanı, 3 bin metre uzunluğunda 45 metre genişliğinde pist, 265 metreye 24 metre 3 taksi yolu ile 300 metreye 120 metre, 120 metreye 120 metre 2 aprondan oluşuyor.

Çay bardağı şeklindeki kulenin yapımı tamamlandı

Rize-Artvin Havalimanı'nın, yöresel mimariyi yansıtan en önemli görselleri olan çay yaprağı şeklindeki giriş takı ile çay bardağı şeklindeki kulenin yapımı tamamlandı. Havalimanı içerisinde Türk çayının tanıtımı için büyük öneme sahip Çaykur Müzesi ve mini çay fabrikası çalışmaları ise açılışa yetiştirilecek.

Havalimanında, 31 bin 847 metrekaresi terminal ve VIP terminal binası olmak üzere mescit, teknik blok, kule, kurtarma ve yangın istasyonu, güç ve ısı merkezi, çok maksatlı garaj ve diğer destek binalarıyla toplam 47 bin 133 metrekare kapalı alan bulunuyor. İnşaatı tamamlanan binalarda, teknik ve iç donanım çalışmaları devam ediyor.

14 Nisan'da ilk test uçuşu gerçekleştirildi

Rize-Artvin Havalimanı'nda, uluslararası izinlerin alınması ve cihazların kurulumunun ardından Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait uçak, 14 Nisan'da ilk test uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarında son aşamaya gelinen havalimanının, 14 Mayıs'ta düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyor.

THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin Rize-Artvin Havalimanı'na seferlerin 14 Mayıs itibarıyla başlayacağını duyurmasıyla biletler satışa çıkarıldı.

THY Rize'ye ilk uçuşu, A330-300 tipi geniş gövdeli Airbus tipi uçakla yapmayı planlıyor.

Rize-Artvin Havalimanı açılış gününü bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Tespit ~ 2 yıl önce
Aferin işte böyle. Buna alışın çağdaş eleştirmenler olmasa iyice dibe vurmuştu ülke. Yatıp kalkıp dua edin. Etmeseniz dahi 2023 de detaylı tanıma imkanınız olacak. Byeeee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayıp ~ 2 yıl önce
Hala anlayamadılar betona yatırımın ülkeyi bu acınacak hale getirdiğini. Allahtan seneye bütün bu siyasi meydanlar kapanacak ve her şey çok güzel olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ilginç ~ 2 yıl önce
Yatip kalkip ne olur bu rüyayi goreyim diye yalvariyormusunuz?psikolojileri bozulmuş arkadaşlarin,söylemler bu kadar benzerlik taşir:DD
Opening ~ 2 yıl önce
Şimdi açın daha fazla zarar etmeden 2023 te kapatırlar. İsraf haramdır beyler. Burasıda israf yuvası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tespit!! ~ 2 yıl önce
Dislike atip kapanacak şu olacak bu olacak israftir falan filan deyip olumsuz yorum atanlarin %100 ü net buraya yaziyorum,havalimanini herkesten daha fazla kullanacak,hadi canlarim hadi naz yapmayin,siz olmasaniz bu millet ne yapardi çagdaş eleştirmenlerim:DD
Acilsin acilsin ~ 2 yıl önce
Es dost coluk cocuk akrabalarin hizli uremelerinden issizlik sayimiz artti, acil oraya eleman lazim. Nakil hizmeti baslasin lutfen !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OGU ~ 2 yıl önce
İnşallah yaklaşması OGU gibi maniadan dolayı yüksek olmaz.En ufak siste OGU uçuşları iptal çünkü CAT I miniması araziden dolayı yüksek.DHMİ iyi ölçüm yapamamış herhalde bakalım burada yapmışlarmı ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Düsünce ~ 2 yıl önce
Yaklaşma her iki taraftan da açik uzun mesafe boyunca,araştirmani guzel yaparsan eleştirin daha anlamli olur.
CENGİZ ~ 2 yıl önce
OGU ve RZV Cengiz inşaat yaptı sırada herhalde TZX denizi doldurup 3. deniz üzerine meydanımız olur!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RZV ~ 2 yıl önce
14 mayıstan itibaren IST den günde 3 ,1 hazirandan itibaren günlük 4 sefer. SAW kaç gelecek bakalım.Burası OGU gibi olacak diyenlere…OGU 55 meydan içinde yolcu sayısı bakımından 17 nci.RZV muhtemelen ilk 20 içinde olacak.OGU ve RZV gereksiz diyenler DHMİ istatistiklerini takip etsinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skandal ~ 2 yıl önce
OGU ve RZV gereksiz.
17 ~ 2 yıl önce
55 te 17 yi anlamayana ne diyeyim.38 meydanıda kapatın gitsin
Cpt ~ 2 yıl önce
Laz uşakları uçağa binsin. İstanbulda yeteri kadar var zaten gelin eksiksiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali cepni ~ 2 yıl önce
Istanbul sana babandanmı miras kaldi
Çepni ~ 2 yıl önce
Önce Türkçe dilbilgisi öğren. “mi” ayrı yazılır. Neden troller Türkçe okuma yazma bilmiyor ya? Bilen var mı?
Ali çepni efendi ~ 2 yıl önce
Memleketinizle,bölgenizle ve ona ait ne varsa çok övünüyorsanız,seviyorsanız İstanbul'un nimetlerinden faydalanıp,ekmeğini yiyip niye İstanbul'da yaşıyorsunuz o zaman?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000