24 Kasım 2015, Salı 14:54:20

Putin: "Sırtımızdan bıçaklandık"

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ürdün'de Kral Abdullah ile görüşmesi sırasında Türkiye'nin Rus uçağını düşürmesi ile ilgili "Rus uçağının Suriye’de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Sırtımızdan bıçaklandık" dedi.
  • diyenede bak.
  • TÜRKİYE BU BURNU BÜYÜK BURNU UZUN PUTİN E GERÇEKLERİ GÖSTERDİ.TÜRKİYE HAVA SAHASI ESKİ DOĞU BLOKU ÜLKELERİNİN HAVA SAHALARINA BENZEMEZ.ORALARDA YAPTIĞINIZ İHLALLERİ BURADA YAPAMAZSINIZ.HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ PUTİN EFENDİ.SABRIMIZI SINADINIZ SABRETTİK CEVABINIDA VERDİK.IŞID DİYE ESEDE MUHALİF TÜRKMENLERİ NİYE BOMBALIYORSUN PUTİN.MEYDANI BOŞMUŞ BULDUN.HODRİ MEYDAN.
  • 3 yıl önce Akdenizde,Suriye sınırına yakın,15 mil'de Türk RF 4 E silahsız keşif uçağımızı Ruslar yerden füzeyle düşürmemişmiydi? Fesat Esat, biz vurmadık demişti....
  • Adamlar hava sahamızda dolaşıp Türkmenleri bombalayacak, buradaki hainler düşürülen uçak için devleti suçlayacak, siz hangi ülke vatandaşınız soysuzlar!
  • İyi oldu bizim RF4 ü Akdeniz'de kim düşürmüştü sizce intikamı alındı.
  • rusya yarin cikip dese ki hicbir turk firmasi ulkemde var olmayacak hic bir turk firmasi ulkeme ucmasin hicbir vatandasim da turkiye'ye tatile gitmesin (zaten cogu rus bu sene tatile gelmedi diye turizmde 10 milyar dolar tahmini zarar var!) o zaman da eyyyy rusya eyyyy putin diyecek mi birileri ???
  • Yunanistan'la bu tür sınır ihlalleri çok oldu ama böyle bir sonuç olmadı. Daha dün cami açıyorlardı Moskova'da şimdi uçağını düşürüyor. Tutarsızlık almış başını gidiyor. Dış siyaset Kurtlar Vadisi senaryosu gibi. Turizmciler yazın Rusların bir kısmı gelmedi diye ağlaya ağlaya okulların bile tatilini uzattırdılar. 20 milyar m küple gazının yarısı Rusya'dan yapımına başlanan ilk santrali Ruslar yapıyor adamların kıtalararası balistik füzeleri var... Ama olsun damatla K.pederi var hallader (!)
  • Bu is Turmenlere yaradi. Turkiye icn cok lazim. Suriye. Gocmeni yetmedi. Birde. Turkmen ortaya cikti. Acaba tukiye. Harba girerse kactane turkmen. Ve kactana. Suryeli turk askarile beraber savasa gider. Bunu soruyorum Benim . Bunu yaziyorum icim yaniyor. Dedem kutulus savasinda suryeliler 8 sene. Esir almislar . Ben kibris hareketine Katildim , savaslar kolaydegil .
  • Ilk basta ucak yerden fuzeyle vuruldu dediniz. Ama bizimkiler israrla biz vurduk dedi. olayi perde arkasinda cozecektiniz ama bizimkiler kabul etmedi. Sen de bu aciklamaya mecbur kaldin
  • abd ye hisraile hizmetkarlıkta üstümüze yok başımız gögemi erdi uçagı düşürdük hangi sorunu çözdük aksine derinleştirdik belkide akp nin de istedigi budur şimdi bunun askeri ekonomik siyas sonuclarına bakalım bu işin bedeli hesaplanmadan alelacele yapılmış bir iştir rus uçagını düşürmekle oradaki sözde türkmenleri kurtardıkmı hayır şimdi dahada şiddetli bir şekilde vurulacaklardır bölgede iyice yanlızlaştık herşeyden önemlisi akp yurt içinde bile iç huzuru ve birligi saglayamıyorken başka ülkelerin iç işlerine bu kadar karışmasının bedelini ülkemiz ödüyor oradaki sözde direnişçiler suriyenin vatanına ihanet etmiş teröristidir yarın rusya alanen pkk yı desteklerseki bundan sonra yapacaktır hiç bir söz söyleme hakkımızda olmayacaktır kısacası bop kusursuz işliyor bop a hizmet edenler ülkemizide ateşe atmaktan çekinmeyecektir hayırlısı diyelim

Ürdün'de Kral Abdullah ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Rusya ve Ürdün terörle mücadelede güçlerini birleştirecek. Ordu ve istihbarat yetkilileri bu doğrultuda çalışıyor" dedi.

Ürdün Kralı Abdullah ise Rusya’ya SU-24 tipi Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle taziyelerini iletti. Abdullah, "IŞİD’le mücadele için güç birliği yapılması şart. Eylemlerimizi sadece Suriye ve Irak ile sınırlı tutmamalıyız" diye konuştu.

Putin ise "Rus uçağının Suriye’de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Sırtımızdan bıçaklandık" diye konuştu.

Rus uçağının Suriye’de düşürülmesi olayı terörle mücadele çerçevesinin dışına çıkıyor. Sırtımızdan bıçaklandık" diyen Putin'in konuşmasından öne çıkan bölümler şöyle:

* Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık.

* Suriye’de düşürülen Rus uçağı, IŞİD’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu.
* Savaş uçağı Türk sınırına 4 kilometre uzaklıktaydı.

* Türkiye, Rusya’nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur.
* Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır.

* Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok.

* Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu. (Sputniknews)

Putin: "Sırtımızdan bıçaklandık"

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Gurbetci ~ 8 yıl önce
diyenede bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Günok ~ 8 yıl önce
TÜRKİYE BU BURNU BÜYÜK BURNU UZUN PUTİN E GERÇEKLERİ GÖSTERDİ.TÜRKİYE HAVA SAHASI ESKİ DOĞU BLOKU ÜLKELERİNİN HAVA SAHALARINA BENZEMEZ.ORALARDA YAPTIĞINIZ İHLALLERİ BURADA YAPAMAZSINIZ.HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ PUTİN EFENDİ.SABRIMIZI SINADINIZ SABRETTİK CEVABINIDA VERDİK.IŞID DİYE ESEDE MUHALİF TÜRKMENLERİ NİYE BOMBALIYORSUN PUTİN.MEYDANI BOŞMUŞ BULDUN.HODRİ MEYDAN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sırtımızdan .... ~ 8 yıl önce
3 yıl önce Akdenizde,Suriye sınırına yakın,15 mil'de Türk RF 4 E silahsız keşif uçağımızı Ruslar yerden füzeyle düşürmemişmiydi? Fesat Esat, biz vurmadık demişti....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İhanet-i Vataniyye ~ 8 yıl önce
Adamlar hava sahamızda dolaşıp Türkmenleri bombalayacak, buradaki hainler düşürülen uçak için devleti suçlayacak, siz hangi ülke vatandaşınız soysuzlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
soysuz sensin. ~ 8 yıl önce
bombalananlar türkmen değil; resimlere bakarsan öldürülen rus pilotun başındaki katil sürülerine sen de anlarsın. o türkmenlere kapılarını kapatırken içerde beslediklerin var ya o katiller işte onlar. ben emperyalist uşağı olmayan ve her türlü işbirlikçiliğe karşı olan Türk vatandaşıyım, sen de o adını daha söyleyemeyen soysuzlardan olacaksın o zaman.
eagle ~ 8 yıl önce
İyi oldu bizim RF4 ü Akdeniz'de kim düşürmüştü sizce intikamı alındı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba ~ 8 yıl önce
rusya yarin cikip dese ki hicbir turk firmasi ulkemde var olmayacak hic bir turk firmasi ulkeme ucmasin hicbir vatandasim da turkiye'ye tatile gitmesin (zaten cogu rus bu sene tatile gelmedi diye turizmde 10 milyar dolar tahmini zarar var!) o zaman da eyyyy rusya eyyyy putin diyecek mi birileri ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyy tırsaklar ~ 8 yıl önce
petrol 80 100 dolardan 40 dolara düşüyor. ordan karımız 10 milyar olsa hesap denk geliyor. ruslara da buradaki rus yalakalarına kapak olsun. Her şey para değil eyy korkak tavuklar...
eyy tirsaklar'a !!! ~ 8 yıl önce
petrol 40 dolara dustugu icin mi dunyanin en pahali benzinini kullaniyoruz muhtesem zekali zat??? bu ulke dogalgaza muhtac ve satin aldigi gazin yarisindan fazlasini da rusya'dan aliyor,onumuz kis, gazi kesince,evinde tir tir titreyince,ocaginda yemek pismeyince de boyle abuk sabuk konusacak misin tirsak adam ???
tirsak pirsak ~ 8 yıl önce
Agababan, bir zamanlar yanindaki ulkemize sicak para gelmesi icin babalar gibi satan bakani ile birlikte bu ulkeye para gelmesi icin herseyi yapacagiz demiyor muydu ? Petrol madem dusuyorsa neden hala ulkemizde dunyanin en pahali benzini vatandasa musteri gibi satiliyor ? Dolar firlamis, gaz kesilmesi hatta savasa girmemiz an meselesi, kalkmis abuk sabuk yorum yapiyorsun! Petrol dusmesinden kar elde ettigimizi ve irak'tan gaz gelecegini sananlara kocaman aferim, bu zekalarla aynen devam...
Bindik bir alamete gidiyoz kıyamete ~ 8 yıl önce
Yunanistan'la bu tür sınır ihlalleri çok oldu ama böyle bir sonuç olmadı. Daha dün cami açıyorlardı Moskova'da şimdi uçağını düşürüyor. Tutarsızlık almış başını gidiyor. Dış siyaset Kurtlar Vadisi senaryosu gibi. Turizmciler yazın Rusların bir kısmı gelmedi diye ağlaya ağlaya okulların bile tatilini uzattırdılar. 20 milyar m küple gazının yarısı Rusya'dan yapımına başlanan ilk santrali Ruslar yapıyor adamların kıtalararası balistik füzeleri var... Ama olsun damatla K.pederi var hallader (!)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne yapalim abicim sen soyle o zaman ~ 8 yıl önce
Rusya guclu devlet getirsin su 24 leri ankara da ucursun. Ne de olsa guclu devlet aman tek savas cikmasin da. Baska sansimiz yok cunku. Ankarada ucak ucurmak yetmezse getirsin abi bayragini da diksin. Yetmezse Kars i verelim aman tek savas cikmasin. Ne yapalim sen soyle. Savas cikmasin diye daha ne yapalim. Her seye EYVALLAH mi cekelim ?? adami elli kere uyardin laf anlamiyo. Dalga geciyodunuz daha dune kadar "sabrimizi test etmeyin" dedi diye. baska bi sey bilmiyo anca konusuyo diye. Bu sasirmislikta size yeter. Gun gelir rusyanin ucagi da dusurulur.
.d ~ 8 yıl önce
Kapı gibi anlaşmamız var, hakkımız. Anlaşmada sınır ihlali yapılırsa kesinlikle uçağınız düşürülür yazıyor...
Traş yapma ~ 8 yıl önce
Irak gazı geliyor.Doğu Akdenizde Rum ve İsrail gazı sırada bekliyor.A.B Rusyaya ambargo uygularken Ruslar isterse gaz satmaktan vazgeçsin.
Fatura buyuk olacak ~ 8 yıl önce
Bu is Turmenlere yaradi. Turkiye icn cok lazim. Suriye. Gocmeni yetmedi. Birde. Turkmen ortaya cikti. Acaba tukiye. Harba girerse kactane turkmen. Ve kactana. Suryeli turk askarile beraber savasa gider. Bunu soruyorum Benim . Bunu yaziyorum icim yaniyor. Dedem kutulus savasinda suryeliler 8 sene. Esir almislar . Ben kibris hareketine Katildim , savaslar kolaydegil .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogalgaz faturasi ~ 8 yıl önce
Savas kolay degil zillet hic degil!
Türkmenlere laf yok .. ~ 8 yıl önce
Türkmenlerin değerini bilin. Onlar kandaşımız, ırktaşımızdır. Biz hepimiz hunların torunlarıyız. Onlar ayrıca eş ve çocuklarını bırakıp savaşa gido o dağlık alana. Lakin savunduğunuz suriyeliler öle mi yaptı. Vatanını da namusunu da bırakıp kaçtı... Türkmenlere laf yok
HELAL ~ 8 yıl önce
HELAL OLSUN KAHRAMAN PİLOTUMA, ASKERİME
Hadi ordan ~ 8 yıl önce
Ilk basta ucak yerden fuzeyle vuruldu dediniz. Ama bizimkiler israrla biz vurduk dedi. olayi perde arkasinda cozecektiniz ama bizimkiler kabul etmedi. Sen de bu aciklamaya mecbur kaldin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 8 yıl önce
abd ye hisraile hizmetkarlıkta üstümüze yok başımız gögemi erdi uçagı düşürdük hangi sorunu çözdük aksine derinleştirdik belkide akp nin de istedigi budur şimdi bunun askeri ekonomik siyas sonuclarına bakalım bu işin bedeli hesaplanmadan alelacele yapılmış bir iştir rus uçagını düşürmekle oradaki sözde türkmenleri kurtardıkmı hayır şimdi dahada şiddetli bir şekilde vurulacaklardır bölgede iyice yanlızlaştık herşeyden önemlisi akp yurt içinde bile iç huzuru ve birligi saglayamıyorken başka ülkelerin iç işlerine bu kadar karışmasının bedelini ülkemiz ödüyor oradaki sözde direnişçiler suriyenin vatanına ihanet etmiş teröristidir yarın rusya alanen pkk yı desteklerseki bundan sonra yapacaktır hiç bir söz söyleme hakkımızda olmayacaktır kısacası bop kusursuz işliyor bop a hizmet edenler ülkemizide ateşe atmaktan çekinmeyecektir hayırlısı diyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000