20 Ekim 2013, Pazar 09:44:23

PİLOTLAR YAŞADIKLARINI UÇAKTA ANLATTI

Lübnan'da kaçırıldıktan 71 gün sonra serbest bırakılan Türk pilot Murat Akpınar ve yardımcı pilot Murat Ağca, kaçırılma ve alıkonulduğu süre içinde yaşadıklarını Katar Hükümeti'nin tahsis ettiği özel uçakta anlattı.
  • Vecihi bir murat 2 bundan sonra. Kelime i sadet iyi olmus.
  • Devletine güvenen ve halkının dualarına sığınan bu Kara Muratlar sonunda esaretten kurtuldular ya şükür Rabb'ime. Analar ne yiğitler doğurmuş. Murat kaptan bilgisi ve insanlığı ile umarım birilerine örnek olur. Her saat başı şirketine ve yöneticilerine küfredenler iyi okusunlar ve can kulağıyla dinlesinler verilen demeçleri.
  • Bundan sonra kacirilanlar Katar emiri seyh Tamim ...Al Sani' yi arasin. Tesekkur edilmesi gereken ondan baskasi degildir. Emir arabuluculuk edip 150 milyon dolar vermeseydi , pilotlari ve hacilari Esad in elindeki mahkumlari kurtarmasaydi dun yapilan show yapilamazdi. Emir ne kadar mutevaziymis ne cikti konustu ne de arkadaslarimizi A380 le yolladi. Istese Katar airlines icin acayip show yapardi.
  • burnuma pis kokular geliyor
  • Hoşgeldiniz sefalar verdiniz, gönlümüzü rahat huzurumuzurahat eylediniz göz yaşlarımız sel oldu yokluğunuzda yüreğimiz buruk boynumuz eğri uçtuk. Varlığınız huzur nefesiniz şareftir bize.
  • THY pilotlarının gereksiz yere tum THY personelinin kullandıgı mail grubuna ohh kurtulduk/ıste muradımıza kavustuk diye 300 un uzerınde mail atıp,mailbox un dolmasına bu yuzden sırket tarafından gonderilen onemli maillerin bloke olmasına sebep olmak yerine samimiler (!) ise bu kacırılan pilotlarımızın kendilerini yada ailelerini aramasını yada pilotlarımız donerken onları karsılamasını bekliyoruz
  • Bazı arkadaşların derdini anlamak zor..Pilotlarımızın kurtulmasına seviniyorlar mı eleştiriyorlar mı karışık geldi bana vesselam...
  • Dünyanın neresinde görülmüş uçağın hemen yanı başında basın toplantısı ve karmaşa havacılık güvenliği ve önlemleri nerede.. Şaşırdım kaldım. Bu iş ciddi organize gerektirirdi.
  • EVET BENIM HALKIM.ONCELIKLE IKI VATANDASIMIZ ICIN SEVINCLIYIM.ANCAK LUBNAN ESIRLERI ICIN SURIYEYE BENIM HALKIMIN KAC PARASI GITTI.ACIKLANMASI LAZIM.BU DURUMDAN LUBNAN HUKUMETININ PARMAGI YOK KIMSE DEMESIN.FRANSIZ VE INGILIZ USAGI OLAN LUBNAN PICLERI IKI PILOTUMUZU KENDI PISLIKLERI ICIN KACIRIP ALIKOYACAK VE DAVUTOGLUDA BIZ KURTARDIK DIYE ORTALIKTA HAVA ATACAK.YEMEZLER....BU MILLETIN KAC PARASINI SIYASET YAPIYORUZ DIYE CARCUR EDIYORSUNUZ.BUNLARA DAVA ACACAK ADAM OGLU ADAM SAVCI YOKMU BU ULKEDE....
  • Dört gözle dönmenizi bekliyorduk.

Kaptan pilot Akpınar, "Biz bir kez değil 8 kez kaçırıldık. Çünkü yerlerimizi sürekli değiştiriyorlardı" dedi.

Akpınar, kurtarılmaları için büyük çaba harcadıklarını belirttiği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na özel olarak teşekkür ederek, "Cumhurbaşkanımızın ailelerimizi davet edip dinlediğini biliyoruz. Her Türk vatandaşı başına bir şey gelirse orada yalnız olmadığını biliyor" diye konuştu.

Akpınar, özgürlüğüne kavuştuktan sonra eşiyle yaptığı telefon konuşmasıyla ilgili de "Kaçırıldığımız günden bu yana eşimin sesini düşlüyordum. Başımıza bugüne kadar böyle birşey gelmedi. Onu çok özledim. Bir an önce kavuşmak istediğimi ve çocuklarımı getirmesini istedim" ifadelerini kullandı.

Akpınar, kaçırılma anını şöyle anlattı:

"Biz havalimanından otele transfer esnasında ilk 3-5 dakika içinde kaçırıldık. Bindiğimiz servis aracının önüne aniden araçlar çıktı. 3 araçtan 10'a yakın silahlı insan indi. Arka tarafa baktığımda oranın da üç araç tarafından kesildiğini gördüm. Biri şoföre doğru silah doğrulttu. Bir tanesi kapıya tekme atmaya başladı. İngilizce olarak ateş etmeyin diye bağırdım."

İri yarı birinin içeri girdiğini ve "Benimle gel" dediğini belirten Akpınar, şöyle devam etti:

"Ben de şapkam elimde dışarı çıktım. Arka taraftan da ikinci pilot arkadaşımın çıkarıldığını gördüm. Kabin ekibine bir şey yapmalarından korkuyordum. 'İkinci pilot bizimle beraber' dediler. Silahları sağlı sollu kafama dayadılar. Bu sırada şehadet getirdim. 'Korkma seni öldürmeyeceğiz' dediler."

Son uçuşundan önceki rüyasının gerçekleştiğini belirten ve buna çok şaşırdığını ifade eden Akpınar, şunları söyledi:

"Eve gelince güldüm. Neden güldüğümü sordular. Ben de durumu anlattım. Çok yorgun olduğumu söyleyip yatak istedim ve dinleneceğimi söyledim. Üç dört günde bir yerlemizi değiştiriyorlardı. Her transfer gece saat iki ile dört arasında oluyordu ve çok endişe duyuyorduk. Çünkü arabayla çok fazla seyahat ediyorduk. Her an her şey olabilirdi. Onlara neden kaçırıldığımızı sorduğumuzda, ailelerimiz kaçırıldı cevabını veriyorlardı. İlk günler biraz sıkıntılı oldu. Lavaboya bile silah kontrolünde gidebiliyorduk. Ancak herhangi bir şiddete maruz kalmadık. Türkiye'nin Sesi Radyosu'ndan haberleri takip ediyorduk. Özgürlüğümüze kavuştuğumuz için çok mutluyuz. Duygularımı tarif etmek çok zor. Yapabileceğimizin en iyisini yaptığımızı düşünüyorum. Devletimiz arkamızda. Bu acıyı Allah düşmanımıza bile yaşatmasın."

Yardımcı pilot  Murat Ağca

Yardımcı pilot Murat Ağca ise kurtuldukları için çok sevinçli olduklarını ve çaba gösteren herkese minnettar olduklarını belirterek "İnsanların bizi kurtarmak için çok çalıştıklarını biliyorum" ifadesini kullandı.

THY'de 6 ay önce çalışmaya başladığını belirten Ağca, kaptan pilot Murat Akpınar'la ilk kez kaçırılmadan önceki uçuşta tanıştıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bir anda bir cehennemin ortasında bulduk kendimizi. Birbirimize destek olmaya çalıştık. Devletimize güvendik. Onun dışında hiçbir şeyimiz yoktu. Bize bir şeyler anlatıp duruyorlardı. Birbirimizin gözlerine bakınca ne dememiz gerektiğini nasıl davranmamız gerektiğini anladım. Her gün Allah'a dua ediyorduk. En zoru insanın vatan toprakları dışında ölme korkusu. Sabırla, umutla her gün yeni bir umut bekledim."

Kaçırılan THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca İstanbul'da

PİLOTLAR YAŞADIKLARINI UÇAKTA ANLATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Vecihi bir murat 2 bundan sonra. Kelime i sadet iyi olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Devletine güvenen ve halkının dualarına sığınan bu Kara Muratlar sonunda esaretten kurtuldular ya şükür Rabb'ime. Analar ne yiğitler doğurmuş. Murat kaptan bilgisi ve insanlığı ile umarım birilerine örnek olur. Her saat başı şirketine ve yöneticilerine küfredenler iyi okusunlar ve can kulağıyla dinlesinler verilen demeçleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Bundan sonra kacirilanlar Katar emiri seyh Tamim ...Al Sani' yi arasin. Tesekkur edilmesi gereken ondan baskasi degildir. Emir arabuluculuk edip 150 milyon dolar vermeseydi , pilotlari ve hacilari Esad in elindeki mahkumlari kurtarmasaydi dun yapilan show yapilamazdi. Emir ne kadar mutevaziymis ne cikti konustu ne de arkadaslarimizi A380 le yolladi. Istese Katar airlines icin acayip show yapardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ctm ~ 11 yıl önce
burnuma pis kokular geliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Hoşgeldiniz sefalar verdiniz, gönlümüzü rahat huzurumuzurahat eylediniz göz yaşlarımız sel oldu yokluğunuzda yüreğimiz buruk boynumuz eğri uçtuk. Varlığınız huzur nefesiniz şareftir bize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 11 yıl önce
THY pilotlarının gereksiz yere tum THY personelinin kullandıgı mail grubuna ohh kurtulduk/ıste muradımıza kavustuk diye 300 un uzerınde mail atıp,mailbox un dolmasına bu yuzden sırket tarafından gonderilen onemli maillerin bloke olmasına sebep olmak yerine samimiler (!) ise bu kacırılan pilotlarımızın kendilerini yada ailelerini aramasını yada pilotlarımız donerken onları karsılamasını bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anlamsız ~ 11 yıl önce
Bazı arkadaşların derdini anlamak zor..Pilotlarımızın kurtulmasına seviniyorlar mı eleştiriyorlar mı karışık geldi bana vesselam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MST AIR ~ 11 yıl önce
Dünyanın neresinde görülmüş uçağın hemen yanı başında basın toplantısı ve karmaşa havacılık güvenliği ve önlemleri nerede.. Şaşırdım kaldım. Bu iş ciddi organize gerektirirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATAN ~ 11 yıl önce
EVET BENIM HALKIM.ONCELIKLE IKI VATANDASIMIZ ICIN SEVINCLIYIM.ANCAK LUBNAN ESIRLERI ICIN SURIYEYE BENIM HALKIMIN KAC PARASI GITTI.ACIKLANMASI LAZIM.BU DURUMDAN LUBNAN HUKUMETININ PARMAGI YOK KIMSE DEMESIN.FRANSIZ VE INGILIZ USAGI OLAN LUBNAN PICLERI IKI PILOTUMUZU KENDI PISLIKLERI ICIN KACIRIP ALIKOYACAK VE DAVUTOGLUDA BIZ KURTARDIK DIYE ORTALIKTA HAVA ATACAK.YEMEZLER....BU MILLETIN KAC PARASINI SIYASET YAPIYORUZ DIYE CARCUR EDIYORSUNUZ.BUNLARA DAVA ACACAK ADAM OGLU ADAM SAVCI YOKMU BU ULKEDE....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geçmiş olsun ~ 11 yıl önce
Dört gözle dönmenizi bekliyorduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000