10 Ocak 2019, Perşembe 12:17:05

Pilot ve kabin memurlarıyla ilgili kanun TBMM'den geçti

Pilot ve kabin memurlarının ücretlerinde vergi oranlarının belirlenmesiyle alakalı "Kanun Teklifi" üzerindeki görüşmeler tamamlandı.
  • Bizim durumumuz ne olacak? Endişeyle bekliyoruz.
  • thy tekniktende 2 hafta önce 39 yaşında engelli arkadaşımız performans sebebiyle işten atıldı devletin sağladığı erken emekliliği kabul etmemiş thy işten atmış ne sucu varmıs hasta insanlarla uğrasıyorsunuz
  • Arff-Şoför ve İş Makinası Sürücüleri mağaşının tamamından verki veriyorsa her kez verecek!
  • Yaslara göre açıklama:Pilot, Kabin memuru, uçuş mühendisi ve Load master uçucu personeldir.Uçucu personelin aylık ücreti maaş artı uçuş tazminatından oluşur.Uçuş tazminatları ve dalgıçların tazminatları zaten vergiden muaftır.Uçucu personelin ücretlerinin % 90 I tazminattır.dolayısıyla maaş olarak gösterilen kısım çok az olduğundan bahse konu yasa bununla ilgilidir. Bunu da isteyen işverendir.Bu yasa uçucu personelin aylık ücretinde herhangibir değişiklik yapmaz işin özeti budur.
  • Pilotlardan alın kardesım, KM ye dokunmayın
  • Sürekli uçuyorum Pilot ve Kabin memuru olmak en zor meslek Yerinde bir karar alınmış Kendi güvenliği dışında her seferde 200 kişinin canının emanet edidiği bir meslek dalı yok Aldııları her kuruş helal olsun Yerdekiler için aynısını söyleyemem
  • Bundan gayri kalkınırız ülke olarak. Senin sarayına da saltanatınada yetmez gari bizim vergiler.
  • kendileri 1 dönem millet vekilliği yapıp ömrünün sonuna kadar 15-20 bin lira emekli maaşı almayı toplumun kalanına göre haksızlık kabul etmezler ama.
  • 2 bin TL maaş alırken 7bin TL lik telefon almaya kalkanlarin yüzünden bu hep... Borçlarını taksitlendiriyorlar şimdi de bunların. Acısı bizden çıkıyor
  • O zaman yıpranma payı düşünülerek erken emeklilik de cıkarılsın. Madem eşitlik düşünülüyor bunu da yapın o zaman.

TBMM Genel Kurulu'nda, pilot ve kabin memurlarının ücretlerinde vergi oranlarının belirlenmesini de içeren 'Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler sona erdi.

Teklif üzerinde söz alan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, teklifin birbirinden farklı birçok konuyu içerdiğini, aralarında hiçbir ilinti bulunmadığını söyledi.  

Türkkan, pilotlar ve kabin memurlarının gelir vergisinden istisna olmalarının önünün açılmasıyla, ücretli çalışan vatandaşlar arasında vergi adaletsizliğinin ortaya çıktığını öne sürdü.

"CİDDİ ANLAMDA SIKINTILARA SEBEP OLABİLİR"

Türkkan, “Asgari ücretin 2 bin 20 lira olduğu ülkemizde, asgari ücretle çalışan vatandaşlarımızdan yüzde 100 gelir vergisi alınırken, onlara oranla daha yüksek gelire sahip olan pilot ve kabin memurlarının gelir vergisinden muaf tutulmak istenmesi, adil bir uygulama olur mu? Bu asgari ücretle çalışan vatandaşa ayıp değil mi, onlara günah değil mi? Ayrıca, sadece bir meslek grubuna tanınan bu istisna, diğer meslek grupları arasında da eşitsizliğe neden olacak. Yani birisinin sebebi uçması, öbürünün günahı yürümesi mi?” ifadelerini kullandı. Türkkan, kanun teklifinde yer alan düzenlemelerin ciddi anlamda sıkıntılara sebep olabileceğini savundu.

TEKLİF NE DİYORDU?

Kamu kurum, kuruluşları hariç Türk Hava Kurumu ile sivil havacılıkta görevli pilotlar ve sertifikalandırılmış kabin memurlarına ödenen aylık ücretin gerçek safi değerinin yüzde 70’i gelir vergisinden istisna olacak. Cumhurbaşkanı, bu oranı yüzde 100’e kadar artırabilecek ya da sıfıra kadar indirebilecek.

Pilot ve kabin memurlarıyla ilgili kanun TBMM'den geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (215)

Loadmaster ~ 5 yıl önce
Bizim durumumuz ne olacak? Endişeyle bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 5 yıl önce
thy tekniktende 2 hafta önce 39 yaşında engelli arkadaşımız performans sebebiyle işten atıldı devletin sağladığı erken emekliliği kabul etmemiş thy işten atmış ne sucu varmıs hasta insanlarla uğrasıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacılığın sac ayakları ~ 5 yıl önce
Arff-Şoför ve İş Makinası Sürücüleri mağaşının tamamından verki veriyorsa her kez verecek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİLiR KİŞİ ~ 5 yıl önce
Yaslara göre açıklama:Pilot, Kabin memuru, uçuş mühendisi ve Load master uçucu personeldir.Uçucu personelin aylık ücreti maaş artı uçuş tazminatından oluşur.Uçuş tazminatları ve dalgıçların tazminatları zaten vergiden muaftır.Uçucu personelin ücretlerinin % 90 I tazminattır.dolayısıyla maaş olarak gösterilen kısım çok az olduğundan bahse konu yasa bununla ilgilidir. Bunu da isteyen işverendir.Bu yasa uçucu personelin aylık ücretinde herhangibir değişiklik yapmaz işin özeti budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A1 ~ 5 yıl önce
yanlış biliyorsunuz, bir km olarak maaşımın 1899 tl lik kısmından vergi kesintisi olmuyor. diger her kalem vergi kesintilidir. Yani yaklaşık 550 tl gibi bir rakama denk gelecek. Zam yapılmaz ise maaşım 550 tl düşecek. kazanılmış bir hakkı geri alıyorlar. Vergi herkesten alınması konusunda bir sıkıntım yok, çok şükür maaşım iyi. Ama o kadar kar açıklarken, ekonomi süper ekonomi çok iyi derken neden maaşlarımız düşürülüyor... Bizimkini düşüreceklerine diğerlerini artırsınlar, asgari ücret ortalama iyi bir yerde ortalama iyi bir ev kirası kadar.... 3.dünya ülkesiyiz kesinleşti.Bakalım daha ne kadar kötüye gideceğiz.
JUAN CARLITOS ~ 5 yıl önce
Pilotlardan alın kardesım, KM ye dokunmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer Koldaş ~ 5 yıl önce
Sürekli uçuyorum Pilot ve Kabin memuru olmak en zor meslek Yerinde bir karar alınmış Kendi güvenliği dışında her seferde 200 kişinin canının emanet edidiği bir meslek dalı yok Aldııları her kuruş helal olsun Yerdekiler için aynısını söyleyemem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedi türkiye ~ 5 yıl önce
Bundan gayri kalkınırız ülke olarak. Senin sarayına da saltanatınada yetmez gari bizim vergiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mvekili ~ 5 yıl önce
kendileri 1 dönem millet vekilliği yapıp ömrünün sonuna kadar 15-20 bin lira emekli maaşı almayı toplumun kalanına göre haksızlık kabul etmezler ama.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayranı yok icmeye ~ 5 yıl önce
2 bin TL maaş alırken 7bin TL lik telefon almaya kalkanlarin yüzünden bu hep... Borçlarını taksitlendiriyorlar şimdi de bunların. Acısı bizden çıkıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıpranma ~ 5 yıl önce
O zaman yıpranma payı düşünülerek erken emeklilik de cıkarılsın. Madem eşitlik düşünülüyor bunu da yapın o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000