27 Şubat 2010, Cumartesi 09:37:25

Pilot pisti şaşırınca...

Uçak, pist yerine taksi yolundan havalandı. İlginç olay Norveç’te yaşandı. Aeroflot’a ait Airbus A320 tipi uçağı, Moskova’ya gitmek için Oslo Havalimanı’ndan kalkışında pist yerine uçakların piste doğru ilerlediği taksi yolunu kullanınca havayolu hakkında soruşturma başlatıldı.
  • Aramizdan ayrilmis piril piril insanlar hakkinda lutfen dikkatli konusalim. Kimse bilerek hata yapmaz, kaldi ki hepsi can tasiyor, buyuk bir sorumluluk altindalar. Boyle dusunenler olmasina cok uzuldum. Aeroflot ve KLM pilotlari da bir hata yapmislar, sukredelim can kaybi olmamis. Su anda sanirim haklarinda acilan sorusturmada ifade veriyorlardir zaten.
  • rus pilotlar sana kalksın türk pilotlarda sana insin o zaman
  • Pilot Türkmüymüş? Ama olamaz bizimkiler zaten kalkmıyor sadece yanlış iniyorlar. Amsterdam, Tiflis, Isparta vb.....
  • Her uçak kazasının kendine özgü durumu, koşulları vardır. Kaza olur, olduktan sonra nedeni araştırılır ve bir daha tekrarlanmaması için önlemler alınır. Siz otomobil şöför ehliyetnamesi ile TPL yi karıştırıyorsunuz. Bu mantıkla hareket edemezsiniz. Kıymetli pilotlarımıza kara çalamazsınız. Hata yapmış olabilirler, o hatayı da maalesef canlarıyla ödemişlerdir. Bu size ileri geri konuşma hakkı vermez.
  • Tahsin kaptani Tv.de tanidim ve tanimadigim halde diger pilot sehitlerimiz gibi kalbime astim.Ekmek kazanmanin ayibi yok. O adamcagizda evine ekmek gö türmenin derdinde idi.Allah yazisini öyle yazdi.Dünya fani ,kim olursan ol ,gidilecek en son yer orasi. En iyisi senin adina özür ben dileyim...
  • Bir ruhsuz asla özür dilemez..
  • http://www.skybrary.aero/index.php/B738,_Pegasus_Airlines,_Oslo_Gardermoen_Norway,_2005_(RE_HF) Bir göz atın bakalım.Ingilizce anlayanlar tabi!
  • Valla Abiler, Van,Diyarbakir,Ispartada olsa.Herkes ekmeginin pesinde.Bu insanlar bize havaciligi sevdiren büyüklerimiz,abilerimiz. Aldiklari para pul beni hic enterese etmiyor. Herkes hata yapabilir. Bu herkesin kötü oldugu anlamina da gelmez yoksa Türkiyede Ucacak ucak kalmaz di?Ruhlari sad ,mekanlari cennet olsun..(Ben sadece amatör pilotum.Bu bana yetiyor)Kimseye yalakalik yapmayada ihtiyacim yok...
  • arkadaşım hollanda'daki olayda bizim pilotumuzun suçu yoktu, varsa da çok azdı, ve o pilot şehit oldu, biraz saygın varsa bu sayfada özür dilersin
  • bizimkilerle gurur mu duyuyorsun ha ha ha...yaaa adam yanlış piste inmiş sag salim bizimkiler holdanyaya nasıl ini amaa...dahasıda var ısparta,van,diyarbakır,..............................

Geçtiğimiz günlerde Amsterdam’daki Schipol Havaalanı’nda yaşanan olayın bir benzeri bu kez Norveç’te meydana geldi. Aeroflot’a ait Airbus 320 tipi uçak, Moskova’ya gitmek için Oslo Havalimanı’ndan kalkışında taksi yolunu kullandı.

Perşembe günü yerel saatle 14.55’te sefer yapacak Rus Aeroflot’a ait Airbus 320 tipi uçağın,  01 numaralı sol pistten havalanması gerekiyordu.

Ancak Oslo Gardermoen Havalimanı’nın sözcüsü, saat 15.30 sularında uçağın sağa dönerek taksi yoluna girdiği ve piste paralel olan taksi yolundan havalandığını açıkladı.

01 sol pistinin 3,6 kilometre uzunlukta olduğu kaydedilirken, taksi yolunun 2,4 kilometre olduğu belirtildi.

Olay esnasında hava durumunun iyi ve görüşün açık olduğu vurgulanırken, havayolu şirketi hakkında soruşturma başlatıldı.

Bundan yaklaşık iki hafta önce de benzer bir olay Amsterdam Schiphol Havalimanı’nda yaşanmış ve KLM’ye ait bir Boeing 737, taksi yolundan havalanmıştı.

Pilot pisti şaşırınca...

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 14 yıl önce
Aramizdan ayrilmis piril piril insanlar hakkinda lutfen dikkatli konusalim. Kimse bilerek hata yapmaz, kaldi ki hepsi can tasiyor, buyuk bir sorumluluk altindalar. Boyle dusunenler olmasina cok uzuldum. Aeroflot ve KLM pilotlari da bir hata yapmislar, sukredelim can kaybi olmamis. Su anda sanirim haklarinda acilan sorusturmada ifade veriyorlardir zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
rus pilotlar sana kalksın türk pilotlarda sana insin o zaman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pilot Türkmüymüş? Ama olamaz bizimkiler zaten kalkmıyor sadece yanlış iniyorlar. Amsterdam, Tiflis, Isparta vb.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Her uçak kazasının kendine özgü durumu, koşulları vardır. Kaza olur, olduktan sonra nedeni araştırılır ve bir daha tekrarlanmaması için önlemler alınır. Siz otomobil şöför ehliyetnamesi ile TPL yi karıştırıyorsunuz. Bu mantıkla hareket edemezsiniz. Kıymetli pilotlarımıza kara çalamazsınız. Hata yapmış olabilirler, o hatayı da maalesef canlarıyla ödemişlerdir. Bu size ileri geri konuşma hakkı vermez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tahsin kaptani Tv.de tanidim ve tanimadigim halde diger pilot sehitlerimiz gibi kalbime astim.Ekmek kazanmanin ayibi yok. O adamcagizda evine ekmek gö türmenin derdinde idi.Allah yazisini öyle yazdi.Dünya fani ,kim olursan ol ,gidilecek en son yer orasi. En iyisi senin adina özür ben dileyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir ruhsuz asla özür dilemez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
http://www.skybrary.aero/index.php/B738,_Pegasus_Airlines,_Oslo_Gardermoen_Norway,_2005_(RE_HF) Bir göz atın bakalım.Ingilizce anlayanlar tabi!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Valla Abiler, Van,Diyarbakir,Ispartada olsa.Herkes ekmeginin pesinde.Bu insanlar bize havaciligi sevdiren büyüklerimiz,abilerimiz. Aldiklari para pul beni hic enterese etmiyor. Herkes hata yapabilir. Bu herkesin kötü oldugu anlamina da gelmez yoksa Türkiyede Ucacak ucak kalmaz di?Ruhlari sad ,mekanlari cennet olsun..(Ben sadece amatör pilotum.Bu bana yetiyor)Kimseye yalakalik yapmayada ihtiyacim yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaşım hollanda'daki olayda bizim pilotumuzun suçu yoktu, varsa da çok azdı, ve o pilot şehit oldu, biraz saygın varsa bu sayfada özür dilersin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bizimkilerle gurur mu duyuyorsun ha ha ha...yaaa adam yanlış piste inmiş sag salim bizimkiler holdanyaya nasıl ini amaa...dahasıda var ısparta,van,diyarbakır,..............................

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000