07 Ocak 2019, Pazartesi 09:37:15

Pekin yeni havalimanını bekliyor

Pekin'in yeni havalimanını 2025 itibariyle yılda 72 milyon yolcu ziyaret edecek
  • Ne bekliyorsun abi tamamlanmasını. İnşaat halindeyken uçak indir, vincin kepçenin yanında aç meydanı, koy iki üç sefer, dünyayı kıskandır.
  • Peki baktın mu ulaşımı nasıl yapmışlar!
  • BAKIN PEKİN YENİ HAVALİMANI ŞEHRİN 46 KM. UZAĞINDAYMIŞ.... İST ve İSL arasında sadece 32 km. kuş uçuşu mesafe var..Çinliler hiç de mızmızlanmıyor ama....
  • bu havaalaninda 75 milyon yolcu mumkun dgil.nufus blli ucan sayisi blli. matmaatik dniln birsy var
  • hem bizden büyük hem yarı fiyatına ...hemde denilen tarihte açılıyor .Çin de bizi kıskanıyeah.

Çin sivil havacılık yöneticilerine göre, Pekin'de yapılan yeni (ikinci) havalimanının, 2021'de yılda 45 milyon ve 2025'te ise yılda 72 milyon yolcu ağırlaması bekleniyor.

Çin'in Sivil Havacılık Dairesi'nin yaptığı açıklamaya göre, (Civil Aviation Administration of China - CAAC) bu yıl işletmeye açılacak olan Pekin'in Daxing Havalimanı, "büyük bir uluslararası havacılık merkezi, ülke gelişiminde yeni bir faktör ve Xiongan Yeni Bölgesi'nin gelişmesini destekleyen Pekin-Tianjin-Hebei bölgesinin kapsamlı bir ulaşım merkezi" olmak üzere tasarlandı.

Pekin kent merkezinin 46 km güneyinde konumlanmış bulunan yeni havalimanı, kentin kuzeydoğu banliyösündeki Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı'nın aşırı kalabalığını rahatlatmayı hedefliyor.

CAAC, yeni havalimanının, basıncını bir nebze azalttığı Pekin Başkent Uluslararası Havalimanı'nın, yine de Asya-Pasifik bölgesi için önemli bir merkez konumunda olacağını ve başkente ilişkin esas işlevi göreceğini belirtiyor.

Açıklama, yolcu trafiğinin yılda 82 milyona düşeceğini belirtiyor. Bu havalimanı geçen yıl 100 milyonun üzerinde yolcu geliş geçişi ile dünyanın ikinci en kalabalık trafiğe sahip havalimanı oldu.

China Eastern Airlines ve China Southern Airlines uçakları yeni havalimanının başta gelen kullanıcıları olacak. CAAC, denizaşırı hava yolu uçaklarının havalimanlarından herhangi birini tercih edebileceğini veya ikisini de kullanabileceğini açıkladı.

Pekin yeni havalimanını bekliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Bu Çinliler de bir garip ~ 5 yıl önce
Ne bekliyorsun abi tamamlanmasını. İnşaat halindeyken uçak indir, vincin kepçenin yanında aç meydanı, koy iki üç sefer, dünyayı kıskandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyinsiz ROADMASTER ~ 5 yıl önce
Peki baktın mu ulaşımı nasıl yapmışlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Roadmaster ~ 5 yıl önce
BAKIN PEKİN YENİ HAVALİMANI ŞEHRİN 46 KM. UZAĞINDAYMIŞ.... İST ve İSL arasında sadece 32 km. kuş uçuşu mesafe var..Çinliler hiç de mızmızlanmıyor ama....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ORD Prof ~ 5 yıl önce
Sen yanlış anlamışsın.46 km şehir merkezinden amaç şu anda ki havalimanının yoğunluğunu azaltmak.Kurtköy de bir o kadar uzak zaten Ayrıca Bir havalimanını kapatıp diğerini açmıyor adamlar.ayrıca doğal konum ,ulaşım,rant vs yazmıyorum.3üncü hava limanı mı lazım Çorlu yu genişletseydin ,kara yolu tren yolu deniz yolu bağlantıları olan endüstriyel ve tarımsal bölgeye yakın bir yer bu kadar pahalıya mal olmazdı üstelik çevreye bu kadar zararı da olmazdı .
skymaster ~ 5 yıl önce
32 km kus ucusu mesafe var ise, sen de oraya kus gibi ucarak gidersin artik.
Pakize ~ 5 yıl önce
Incheon int. Airport ve Gimpo Airport arasi da uzak ama metroyla yarim saat. Anlayana !!
ABC ~ 5 yıl önce
Dünyanın en gelişmiş metro sistemlerinden birine sahip ve havalimanına giden metrosu olan bir şehirle gidip de metrosu olmayan bir havalimanına sahip ve şehir içi metro sistemi de yetersiz olan bir şehiri kıyaslamak pek de mantıklı olmasa gerek.
Ali ~ 5 yıl önce
İşi işçi, memur yapar. Ödülü müdür alır..Bunada adalet derler.. kurumsallık derler...Hak derler.. Ve işin acı kısmı, buna kendilerini inandırırlar.. Allah kabul etsin..
Mazenderani ~ 5 yıl önce
Erdoğan fobya
sürücü ~ 5 yıl önce
Çinliler eskisini kapatmıyorlar çok bilmiş.
Sallamaster ~ 5 yıl önce
Nereden biliyorsun mızmızlanmadıklarını Çin demi yaşıyorsun?
Sallamaster'a ~ 5 yıl önce
Çayna Deyli okurem.
atma ~ 5 yıl önce
bu havaalaninda 75 milyon yolcu mumkun dgil.nufus blli ucan sayisi blli. matmaatik dniln birsy var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çin işi .. ~ 5 yıl önce
hem bizden büyük hem yarı fiyatına ...hemde denilen tarihte açılıyor .Çin de bizi kıskanıyeah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000