22 Nisan 2022, Cuma 15:54:57

Pegasus iş garantili pilotaj programı başlatıyor

Pegasus Hava Yolları, Ayjet Uçuş Okulu ile iş birliğine gitti. İş garantili eğitim programı başlatılıyor.
  • parayı sanki pegasus alıyor gibi konuşanlar var. bu ücreti okul belirliyor. ücret fazla eksik, ona yorumum yok, herkesin durumu belli, ekonomi kötü. Şu da bir gerçek ki şu anda 110K Euroya istanbulda ev alamıyorsun. Pegasus sana garanti iş, iş yaşamında da başarısız FO değilsen 4 yılda kaptanlık getiren bir iş veriyor. thy'de 7 yılda kaptanlık alamazsın. Param olsa hiç düşünmem. ama para yok işte :)
  • ne olmuş ama..
  • Hani memlekette dolar-euro ile sözleşme yapmak yasaktı? Pegasus gibi cin bir şirket yok valla. Hem 110.000 euro vereceğim hem MPL alıp şirkete mahkum olacağım. Bir de ödemeler maaştan kesilmeyecek de taksit olarak ben ödeyeceğim. Yani şirket yarın işten kovsa hem parayı tazmin etmek için icraya verecek eğitim sözleşmesi altında hem de MPL'le ortada kalacağım. Başvuracaklar iyi düşünsün.
  • Senin zamanında Anadolu'ya özel yetenekle giriliyordu. Altı üstü 10 kişi alıyorlardı. Her sene o 10 kişinin nasıl seçildiğini cümle alem biliyor. Gelip de buraya bileğimin hakkıyla girdim mavalı okuma bence. Ayıptır.
  • mpl için uçuş saati ppl kadar olması lazım. gerisi simülatör sanırım.
  • Cadet ilanı dediğin parası yetmeyen pırıl pırıl gençlerin şansı olacak bir ilandir. Kaptan çocuklari için ilan açılmış gibi geldi. Zaten başlayacaklar para hazır, ayjete yazılacak kesinlikle bari Pegasus'da iş garantisi de olsun yanında tatlı olarak gider. :) En azından ise yerleştirmek için uğraşmayacaklar. Lütfen yanlış anlaşılma olmasın. Uçuş okulları öğrenci çıkarttı zamanında, hâlâ daha var. Insanların hayalleri ile oynadılar. Dışarıda 2000 pilot olduğu söyleniyor. Ama şirketler hâlâ daha cadet ilanı çıkartıyor. Anlıyorum şirket kendini düşünüyor. Fakat bu biraz da memleket meselesi. O kadar paralar verildi,o kadar uçaklar yakıt yaktı. Ya aç ilanı pandemiden dolayı yaşa takılma ama diğer sınav İngilizce vs o kriterleri arttır. Insanlara bir şans verin. Bakın birden pilot sıkıntısı başgösterecek. O zaman çok sorun yaşanacak. Şimdiden çözümüne bakın. Sonra hazır pilot ihtiyacımız var deyip yabancıları çağıracaksınız. Ne derseniz deyin bu insanlar dışarıda uçmak için hazır. Hepsi bu memleketin evlatları. Elinizi vicdanınıza koyun.
  • bu işe sıcak bakacak anne babalar için yazıyorum. 110bin euroyu pegasusdaki arkadaşımın maaşı ile en az 6 senede amorti eder. 2 yılda eğitim de geçecek, etti mi 8. eğitim esnasında yediği-içtiği gitmesi masrafları falan deseniz 9-10 yıldan önce amorti etmez bu para. pegasus size işte 8-10 yıl garanti veriyor mu? diger cadetlerin borcu olduğu için kovamıyorlar, siz parayı peşin vereceksiniz var mı kovulmama garantisi? pegasus işten çıkarınca, thy alacak mı, sanmam. türk pilot lisansı her yerde geçmiyor, yabancı firmalar gel demeyecek, deseler pasaport engel lisans engel. ben olsam bugünkü şartlarda çocugumu sokmam bu yola. sizde bu işe verecek 110bin euro varsa pilot hayatı ile mutlu da olmayacaktır, pegasusda amerika değil konya balıkesir yatıları var. haberiniz olsun
  • madem iş bu noktaya geldi, ozaman; "sevgili pegasus, ben sana hava parası 20bin euro vereyim, 20de üstüne tip/eğitim masrafı diye kes '2 senede 12 taksitle', araya hiç ayjeti falan karıştırma, gel beni işe al, direk indir parayı cebe.. öyle eğitim meğitim hiç ugrasmayın.. para aynı para ama hazır pilot.. lisanslarım cepte, yarın başlarım.. nakit diyorum bak, canlı.. ali sabancı, sen seversin böyle teklifleri biliyorum.. imza "ticari" pilot "
  • THY akademiden ağzı yanmış, borcu birkaç senede 5-6 ya katlanmış cok insan varken bu yeni eğitim türünde bir diğer tehlike ATPL ALANA KADAR TEK TİP VE TEK ŞİRKETTE ÇALIŞMA handikapı olabilir. shgm talimatlarında göremedim ancak bunu cok cok iyi araştırsın ilgi duyanlar, yoksa hem pahalı bir egitim alıp hem de en az iki sene havayolu size ne maas verirse versin çalışmak zorunda kalırsınız ve baska şirkette lisansınız gecerli olmaz. asgari ücret almayacağınızın garantisi de yok!!!
  • Total 2.5 milyon lira gibi bir rakami son 5 yilda 3 tane kaza/kirima malesef karismis olan bir airline icin odeyeceginize Borsada Arcelik Vestel Eregli Efes gibi 100 yillik firmalardan birine yatirin 5 yil sonra toplam alacaginiz kar payi bunlarin odeyecegi maasi gecer+ 5 yil once bu kagitlar simdikinden ortalama 7-8 kat daha dusuk rakamda idi.Hem dolar bazli hem TL bazli soyluyorum.Millet kör cahil degil eyy pgs yonetimi

Pegasus Hava Yolları, Ayjet Uçuş Okulu ile iş birliğine gitti. İş garantili eğitim programı başlatılıyor.

Taraflar arası yapılan iş birliği kapsamında, eğitim bedelini adayın karşılayacağı iş garantili MPL pilotaj (SELF-FUNDED MPL) eğitimi programıyla ilgili detaylar belli oldu.

Başvuru şartlarını karşılayan ve belirlenen aşamaları başarıyla tamamlayan adaylar, mülakat değerlendirmesinin ardından eğitim programına katılmaya hak kazanarak; AYJET Uçuş Okulu’nda uçuş eğitime başlayacak.

Adayların başvuru formunun doldurularak bireysel olarak yapılması gerekiyor. Edinilen bilgire göre; 8 Mayıs 2022 son başvuru tarihi olarak belirlendi.

Yaklaşık 21 aylık sürede tamamlanacak eğitim programının 110 bin euroluk ücreti adaylar tarafından ödenecek. Eğitim başlangıcında 20000 euro ödeme yapacak adaylar geri kalan kısmı 7500 euroluk 12 taksitte verecek.

Tüm seçim aşamalarında başarılı olan adaylar eğitim programı başlangıcı itibarıyla PEGASUS tarafından istihdam edilecek.

Programa başvuru yapacak adaylarda aranacak şartlar :

T.C. ve/veya K.K.T.C Vatandaşı olmak,
05.1992 tarihinden sonra doğmuş olmak,
Boy uzunluğu 160 – 195 cm arasında ve beden-kitle endeksi uygun olmak,
Üniversitelerin 4 yıllık örgün eğitim bölümlerinden mezun olmak,
Askerlik ile ilişiği bulunmamak veya askerlik hizmetini 3 yıl tecil ettirmiş olmak
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmamak,
Part-MED standartlarına uygun ve Class 1 sağlık sertifikası şartlarına sahip olmak.

Seçim aşamaları :

Evrak kontrolü – Boy & kilo ölçümü
İngilizce Sınavı (ITEP) - 45 EUR
Genel Yetenek ve Psikometrik Değerlendirme (SKYTEST) - 50 EUR
Simülatör (FNPT-II) Uçuş Değerlendirmesi - 350 EUR
Psikolojik Değerlendirme (MMPI)
Mülakat
SHGM onaylı hastanelerden Class 1 sağlık sertifikasının alınması

Pegasus iş garantili pilotaj programı başlatıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

FO ~ 2 yıl önce
parayı sanki pegasus alıyor gibi konuşanlar var. bu ücreti okul belirliyor. ücret fazla eksik, ona yorumum yok, herkesin durumu belli, ekonomi kötü. Şu da bir gerçek ki şu anda 110K Euroya istanbulda ev alamıyorsun. Pegasus sana garanti iş, iş yaşamında da başarısız FO değilsen 4 yılda kaptanlık getiren bir iş veriyor. thy'de 7 yılda kaptanlık alamazsın. Param olsa hiç düşünmem. ama para yok işte :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 2 yıl önce
ne olmuş ama..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
döviz ~ 2 yıl önce
Hani memlekette dolar-euro ile sözleşme yapmak yasaktı? Pegasus gibi cin bir şirket yok valla. Hem 110.000 euro vereceğim hem MPL alıp şirkete mahkum olacağım. Bir de ödemeler maaştan kesilmeyecek de taksit olarak ben ödeyeceğim. Yani şirket yarın işten kovsa hem parayı tazmin etmek için icraya verecek eğitim sözleşmesi altında hem de MPL'le ortada kalacağım. Başvuracaklar iyi düşünsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
döviz ~ 2 yıl önce
dostum fiyatı ve para birimini ayjet belirlemiş. pegasus sadece ihtiyacını iletmiş okula. zaten pegasusun da akademisi var. bildiğim kadarıyla ücretleri TL üzerinden ve maaşlardan kesinti yapılıyordu arkadaştan.
Iste bu sekilde'ye ~ 2 yıl önce
Senin zamanında Anadolu'ya özel yetenekle giriliyordu. Altı üstü 10 kişi alıyorlardı. Her sene o 10 kişinin nasıl seçildiğini cümle alem biliyor. Gelip de buraya bileğimin hakkıyla girdim mavalı okuma bence. Ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gerek var mı? ~ 2 yıl önce
mpl için uçuş saati ppl kadar olması lazım. gerisi simülatör sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir genç ~ 2 yıl önce
Cadet ilanı dediğin parası yetmeyen pırıl pırıl gençlerin şansı olacak bir ilandir. Kaptan çocuklari için ilan açılmış gibi geldi. Zaten başlayacaklar para hazır, ayjete yazılacak kesinlikle bari Pegasus'da iş garantisi de olsun yanında tatlı olarak gider. :) En azından ise yerleştirmek için uğraşmayacaklar. Lütfen yanlış anlaşılma olmasın. Uçuş okulları öğrenci çıkarttı zamanında, hâlâ daha var. Insanların hayalleri ile oynadılar. Dışarıda 2000 pilot olduğu söyleniyor. Ama şirketler hâlâ daha cadet ilanı çıkartıyor. Anlıyorum şirket kendini düşünüyor. Fakat bu biraz da memleket meselesi. O kadar paralar verildi,o kadar uçaklar yakıt yaktı. Ya aç ilanı pandemiden dolayı yaşa takılma ama diğer sınav İngilizce vs o kriterleri arttır. Insanlara bir şans verin. Bakın birden pilot sıkıntısı başgösterecek. O zaman çok sorun yaşanacak. Şimdiden çözümüne bakın. Sonra hazır pilot ihtiyacımız var deyip yabancıları çağıracaksınız. Ne derseniz deyin bu insanlar dışarıda uçmak için hazır. Hepsi bu memleketin evlatları. Elinizi vicdanınıza koyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fo 37x ~ 2 yıl önce
bu işe sıcak bakacak anne babalar için yazıyorum. 110bin euroyu pegasusdaki arkadaşımın maaşı ile en az 6 senede amorti eder. 2 yılda eğitim de geçecek, etti mi 8. eğitim esnasında yediği-içtiği gitmesi masrafları falan deseniz 9-10 yıldan önce amorti etmez bu para. pegasus size işte 8-10 yıl garanti veriyor mu? diger cadetlerin borcu olduğu için kovamıyorlar, siz parayı peşin vereceksiniz var mı kovulmama garantisi? pegasus işten çıkarınca, thy alacak mı, sanmam. türk pilot lisansı her yerde geçmiyor, yabancı firmalar gel demeyecek, deseler pasaport engel lisans engel. ben olsam bugünkü şartlarda çocugumu sokmam bu yola. sizde bu işe verecek 110bin euro varsa pilot hayatı ile mutlu da olmayacaktır, pegasusda amerika değil konya balıkesir yatıları var. haberiniz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazayım dedim ~ 2 yıl önce
110.000 Euro…şaka gibi. Avrupa’da bile bu iş 40.000 Euro.hemde EASA. Amerika da 45.000 dolar. Hemde FAA .yani her ikiside tüm dünyada geçerli. Türkiyedeki okullar JAR lisans veriyor.Dünyada JAR FCL lisans sadece türkiyede var.alacağınız lisans yurt dışında geçerli değil. Bu paraya bu lisans komik Gidin üçte bir fiyatına FAA yada EASA alın.Pilotluk artık global. Sadece Türkiye de 2000 işsiz ve hazır pilot var.bunları unutmayın.
Unnamed ~ 2 yıl önce
Harika bir yorum
moneypgs'e teklif ~ 2 yıl önce
madem iş bu noktaya geldi, ozaman; "sevgili pegasus, ben sana hava parası 20bin euro vereyim, 20de üstüne tip/eğitim masrafı diye kes '2 senede 12 taksitle', araya hiç ayjeti falan karıştırma, gel beni işe al, direk indir parayı cebe.. öyle eğitim meğitim hiç ugrasmayın.. para aynı para ama hazır pilot.. lisanslarım cepte, yarın başlarım.. nakit diyorum bak, canlı.. ali sabancı, sen seversin böyle teklifleri biliyorum.. imza "ticari" pilot "

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı haklı ~ 2 yıl önce
Benden de bir 20k eur peşin çalışır, yarin degil bugün bile başlarım. Cift lisans falan filan Hersey var. Pgs bul beni.
Pgs ~ 2 yıl önce
Yarın Kurtköy ofise uğrayabilirsiniz. İk da sizi ağırlamaktan mutluluk duyarız.
N&R ~ 2 yıl önce
Mng
Gerçekten ~ 2 yıl önce
Böyle birşey neden düşünmemişler. Daha çok başvuru olmazmıydı?
Aman Dikkat ! ~ 2 yıl önce
THY akademiden ağzı yanmış, borcu birkaç senede 5-6 ya katlanmış cok insan varken bu yeni eğitim türünde bir diğer tehlike ATPL ALANA KADAR TEK TİP VE TEK ŞİRKETTE ÇALIŞMA handikapı olabilir. shgm talimatlarında göremedim ancak bunu cok cok iyi araştırsın ilgi duyanlar, yoksa hem pahalı bir egitim alıp hem de en az iki sene havayolu size ne maas verirse versin çalışmak zorunda kalırsınız ve baska şirkette lisansınız gecerli olmaz. asgari ücret almayacağınızın garantisi de yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
28 yillik borsaci ~ 2 yıl önce
Total 2.5 milyon lira gibi bir rakami son 5 yilda 3 tane kaza/kirima malesef karismis olan bir airline icin odeyeceginize Borsada Arcelik Vestel Eregli Efes gibi 100 yillik firmalardan birine yatirin 5 yil sonra toplam alacaginiz kar payi bunlarin odeyecegi maasi gecer+ 5 yil once bu kagitlar simdikinden ortalama 7-8 kat daha dusuk rakamda idi.Hem dolar bazli hem TL bazli soyluyorum.Millet kör cahil degil eyy pgs yonetimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000