24 Mart 2022, Perşembe 15:48:47

Pasha Balloons'a Brezilya'dan Onay Çıktı

Türkiye’nin onaylı ilk ve tek sıcak hava balonu üreticisi Pasha Balloons’un sahibi olduğu PH-Series sıcak hava balonları için Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Ajansı (ANAC) tarafından tip sertifikası yayınlandı.

Türkiye’nin onaylı ilk ve tek sıcak hava balonu üreticisi Pasha Balloons’un sahibi olduğu PH-Series sıcak hava balonları için Brezilya Ulusal Sivil Havacılık Ajansı (ANAC) tarafından tip sertifikası yayınlandı. SHGM ile ANAC arasında imzalanan karşılıklı tanıma anlaşmasına istinaden ülkemizde yerleşik bir firmaya ANAC tarafından ilk kez onay verilmiş oldu.

SHGM tarafından  biri normal şekilli diğeri özel şekilli balonlar için yayınlanmış iki tip sertifikasına sahip Pasha Balloons’un ürün yelpazesinde 25 farklı hacimde kubbe, 18 farklı ölçülerde sepet ve 3 farklı konfigürasyonda ısıtıcı sistem bulunmakta.

Yönetim Kurulu Başkanı Halis Aydoğan tarafından yapılan açıklamada, yurtdışında tanınırlığın artırılması için EASA ve İngiltere CAA nezdinde de girişimlerde bulunulduğu belirtilerek SHGM’nin desteği ile bu süreçlerde çözüme ulaşma dileği ifade edildi.




Pasha Balloons'a Brezilya'dan Onay Çıktı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000