26 Eylül 2022, Pazartesi 12:30:03

Özçelik-İş hakkındaki kayıp 17 milyon TL davası yarın başlıyor

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş'nin yetkili sendikası Özçelik-İş'in İSDEMİR patronundan 17 milyon lira almasıyla ilgili davada yarın duruşma günü...
  • tam olarak bu arkadaş temsil ediyor net
  • böyle usulsuzluk davasına katılan bir sendika THY'ye hiç yakışmıyor hele ki Teknik birimine yetkililer derhal gerekeni yapmalı.
  • Diğer personelin hakkını peşkeş çekmekle, ve arada biz buradayız demek için saçma epostalar atmakla meşgul.
  • Biran önce Çelik işten kurtulmalıyız. Bu yiyiciler THY kimliğine de zarar vermektedir.Biran önce Hava işe geçiş olmalıdır.Yoksa demir tavacılar yemeye devam edecek.
  • Hiç şaşırmadım.
  • Bakalım ne olacak.
  • Ve vatandaşlar buna rağmen hala görev yapıyorlar mı acaba
  • Keşke selfie çekseymişsin başkan, göbek görüntüyü bozmuş!.
  • Araba güzelmiş, yakışmış başkan!.
  • Bu iş tamamen bağıştir hukuktaki yeri ve cezası bellidir.17 milyon un karşılığı var mı acaba aidat olarak işçiden kesilmiş mi bunu ispat etmeleri gerekir

Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş'nin yetkili sendikası Özçelik-İş'in İSDEMİR patronundan 17 milyon lira almasıyla ilgili davada yarın duruşma günü...

İskenderun Demir ve Çelik AŞ’de (İSDEMİR) uyuşmazlığın yaşandığı, işçilerin hak kaybına uğradığı 6 Ocak 2015 ila 1 Ocak 2018 tarihleri arasındaki dönem için işyerinde örgütlü Özçelik-İş’in, sendika üyeliği ve dayanışma aidatı kaybı olarak patrondan 17 milyon lira almasıyla ilgili dava açıldı. Davanın Ankara 4. İş Mahkemesi'nde görüleceği öğrenildi.

İSDEMİR’de Türk Metal sendikası hiç yetkili olmadı. Özçelik-İş yetkiliyken Türk Metal işyerine girdi. Sendikall rekabet sonucu yetkisizlik yaşandı.

Daha önce Özçelik’in örgütlü olduğu İSDEMİR’e Türk Metal'in de girmesiyle iki sendika arasındaki yetki sorunu mahkemelik olmuş, işçiler ise üç yıllık süreci sendikasız geçirmişti. 2017’de yetkili sendika olan Özçelik-İş üç yıllık sözleşmeye ve yüzde 8’lik zamma imza atmıştı. İSDEMİR’de iki sendikanın yetki sorunu nedeniyle işçiler üç yıl hak kayıplarıyla çalışırken, Özçelik-İş ise bu süre için İSDEMİR’den 17 milyon lira almıştı. 2 Ocak 2018 tarihinde imza atılan protokolden sonra 6 Ocak 2018’de bu miktar sendikanın Ankara’daki banka hesabına yatırılmıştı.

TARAFLAR ARASI PROTOKOL İMZALANDI

Daha sonra Özçelik-İş’in yetkisinin olmadığı süreçte toplu iş sözleşmesi imzalanmadığından dolayı ekonomik kaybın karşılığı olarak 17 milyon lira aldığı ortaya çıkmıştı. İSDEMİR ve o dönem ismi Çelik-İş olan sendika arasında imzalanan protokole dönemin İSDEMİR Genel Müdürü Toker Özcan ile Çelik-İş Genel Başkanı Yunus Değirmenci ve Genel Mali Sekreter Bayram Altun imza atmıştı.

İŞÇİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

O dönem İSDEMİR işçileri, “Bizim aidatlardaki zararı karşılamak için işveren sendikaya para aktarmış. Bize sıfır zamma onay vereceksin, işverenden de bizim üzerimizden para alacaksın! Bizden kesemediğin aidatların parasını patrondan alırsan, patrona karşı nasıl mücadele edeceksin. Bunun belgesi çıktı” diyerek tepki göstermişti.

2014-2017 arasında toplu sözleşmesiz geçirilen üç yıl için işçilerin ekonomik talepleri karşılanmazken, işçilerden Mehmet Özcan, Avukat Bülent Akbay’a vekalet vererek, Özçelik-İş hakkında İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu. Özcan, aynı zamanda İş Mahkemesinde 10 bin TL maddi ve manevi tazminat davası açtı.

Daha önce ise bazı işçiler Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine (CİMER) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na başvurmuş ancak bir sonuç alamamıştı.

THY Teknik A.Ş'de yetkili olan Özçelik-İş Sendikası ilgili açılan kayıp 17 milyonluk davanın nasıl sonuçlanacağı merak ediliyor.

Özçelik-İş hakkındaki kayıp 17 milyon TL davası yarın başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Teknisyenleri ~ 2 yıl önce
tam olarak bu arkadaş temsil ediyor net

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Viewer ~ 2 yıl önce
böyle usulsuzluk davasına katılan bir sendika THY'ye hiç yakışmıyor hele ki Teknik birimine yetkililer derhal gerekeni yapmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yavaşiş ~ 2 yıl önce
Diğer personelin hakkını peşkeş çekmekle, ve arada biz buradayız demek için saçma epostalar atmakla meşgul.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çelikten kurtulmak ~ 2 yıl önce
Biran önce Çelik işten kurtulmalıyız. Bu yiyiciler THY kimliğine de zarar vermektedir.Biran önce Hava işe geçiş olmalıdır.Yoksa demir tavacılar yemeye devam edecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CT ~ 2 yıl önce
Hiç şaşırmadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik, destek ~ 2 yıl önce
Bakalım ne olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekci ~ 2 yıl önce
Ve vatandaşlar buna rağmen hala görev yapıyorlar mı acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
Keşke selfie çekseymişsin başkan, göbek görüntüyü bozmuş!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
Araba güzelmiş, yakışmış başkan!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kökler ~ 2 yıl önce
Bu iş tamamen bağıştir hukuktaki yeri ve cezası bellidir.17 milyon un karşılığı var mı acaba aidat olarak işçiden kesilmiş mi bunu ispat etmeleri gerekir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000