23 Kasım 2017, Perşembe 14:11:12

Olası kazayı önleyen memure konuştu

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, jet uçağının düşmesini engelleyen genç hareket memuresi konuştu.
  • ruh hastasımısınız neyin sorgusu bu , kızcağız güzel bişey yapmış haber olmuş neyin teknik detayını inceliyorsunuz ne çekemez insanlarsınız, yazık size !
  • Tebrikler,iki kişininde gözünden kaçanı görerek kesin stall kaynaklı kazayı önledi.
  • oglum ucaga marsallık head set yapanda aynı kahraman mı ayıptır ya taksıde yolcunun valızını unut sonra gıt yolcuya ulastır adamn gıbı ısını yapan bırı boyle bir hatayı nasıl yapar
  • uçak kılıflar takılı bir şekilde pist başına gelmiş bile olsa pilotlar kalkış için hızlanmaya başladıktan sonra göstergedeki hız değerinin artmadığını fark edip rejected take-off prosedürlerini uygulardı diye düşünüyorum bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum saygıdeğer dostlar, bana biraz şişirilmiş gibi geldi
  • Arkadaşlar ben burada başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bende bir eski harekat memuruyum. Bende zamanında A300 de bir olası motor yangınını farkedip kaptana hemen haber verip olası bir kazayı önlemiştim... tabiki teşekkür, takdir, aferin falan filan beklemedim tabiki. Ve ayrıca tabiki tgs havaş gibi firmalarda bu tür durumlarda personel kıymeti bilinmez.. hatta müşteri uçaģı rezil olmasın diye böyle böyle medya haberleride yapılmaz. Ancak: Çelebi Hava Servisi'ni buradan tebrik etmek istiyorum. Aslan gibi işini yapmış bu operasyon memuru arkadaşımız hakkındaki bu haberin yayınlanmasına müsade etmişler ve ayrıca yorumunuda paylaştırmışlardır. Çelebi'nin kalitesi gözümde birkez daha artmıştır.
  • "O anda kendimi kaptana göstererek olayı fark ettirmeye çalıştım. Fakat kaptan fark etmedi, hemen pitotlardaki kılıfların birini çıkararak kaptana gösterdim. Bunun üzerine uçağımız kapıyı açtı" Pilot önce görmeyip, eline pitot kılıfını alınca nasıl görüyor anlamadım.
  • Söz konusu LG safety pins yada steering pin değil, pito-static coverlar. Kıskanma, en büyük ödülü hakediyor.
  • Farkında olmadan o pilotları aslında rapor etmiş oluyor. Ayrıca zaten harekat memurunun da, onu geçtim havalimanında her çalışanın görev ve sorumluluklarından biridir önlem almak, hatayı düzeltmek vs. Açıkçası kaptan hatasıdır ama o uçağa dışarıdan eli değen son kişi harekatçıdır. Ödüllük bir durum yok. Çelebinden teşekkür kafidir
  • Madem ödüllendireceksin, asgari ücretle çalışana başarı belgesi yerine, en az bir maaş ikramiye veya tam altın vs. ver ki işine yarasın sayın yetkililer.
  • Günde bi tane özel jet uçak gönderılıyor gel IST de gör harekat memuru 18 dk da nasıl uçak kapatıyor.slotu olan uçagın

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde, jet uçağının düşmesini engelleyen genç hareket memuresi konuştu.

Yenişehir Havaalanı’ndan İspanya'nın MJV Havalimanı'na kalkış için hazırlık yapan Sırbistan kuyruklu özel uçağın pitot tüplerinin kılıfla kapalı olduğunu fark ederek kaptanı uyaran hareket memuresi Emine Danış, dikkati sayesinde uçağı düşmekten kurtardı. Emine Danış, “Geçen hafta cuma günü yurt dışından gelen bir uçağın uçuşu vardı. Yolcu işleminin uzamasının ardından yolcular ve kaptanla birlikte uçağa geçtik. Kaptan uçağı çalıştırmak için kokpite girdi. Havanın kararması ile uçakta bulunan pitotlar çok net gözükmüyordu. Kılıfları fark ettim. O anda kendimi kaptana göstererek olayı fark ettirmeye çalıştım. Fakat kaptan fark etmedi, hemen pitotlardaki kılıfların birini çıkararak kaptana gösterdim. Bunun üzerine uçağımız kapıyı açtı. Kaptan diğer pitodlardaki kılıfları da toplayarak uçağa döndü ve motoru çalıştırma işlemine başladı” diye konuştu.

Uçakta toplam 3 yolcu olduğunu söyleyen Danış, “Eğer dikkatli olmasaydık can kaybı yaşanabilirdi. Bu bize Birgen Air olayını hatırlattı” dedi.

Hareket memuresi Emine Danış’ı Yenişehir Kaymakamı Suat Seyitoğlu başarı belgesi ile ödüllendirdi.

Uçaklarda hava hız ve yüksekliği gösteren pitotların kapalı olmasının uçağın 10 dakika içinde düşmesine sebep olduğu bildirildi. 

NE OLMUŞTU?

Çelebi personeli Emine Danış, kalkış yapmaya hazırlanan özel uçağın pitotlarındaki kılıfları fark etmiş ve olası bir kazanın önüne geçmişti.

AirportHaber'i özel haber olarak duyurduğu olayın detayları için resme tıklayınız...

Olası kazayı önleyen memure konuştu

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Neyin sorgusubu ~ 6 yıl önce
ruh hastasımısınız neyin sorgusu bu , kızcağız güzel bişey yapmış haber olmuş neyin teknik detayını inceliyorsunuz ne çekemez insanlarsınız, yazık size !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A330cu ~ 6 yıl önce
Tebrikler,iki kişininde gözünden kaçanı görerek kesin stall kaynaklı kazayı önledi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kahraman ~ 6 yıl önce
oglum ucaga marsallık head set yapanda aynı kahraman mı ayıptır ya taksıde yolcunun valızını unut sonra gıt yolcuya ulastır adamn gıbı ısını yapan bırı boyle bir hatayı nasıl yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
göstergeler ~ 6 yıl önce
uçak kılıflar takılı bir şekilde pist başına gelmiş bile olsa pilotlar kalkış için hızlanmaya başladıktan sonra göstergedeki hız değerinin artmadığını fark edip rejected take-off prosedürlerini uygulardı diye düşünüyorum bilemiyorum yanlış mı düşünüyorum saygıdeğer dostlar, bana biraz şişirilmiş gibi geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs havaş ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar ben burada başka bir noktaya dikkat çekmek istiyorum. Bende bir eski harekat memuruyum. Bende zamanında A300 de bir olası motor yangınını farkedip kaptana hemen haber verip olası bir kazayı önlemiştim... tabiki teşekkür, takdir, aferin falan filan beklemedim tabiki. Ve ayrıca tabiki tgs havaş gibi firmalarda bu tür durumlarda personel kıymeti bilinmez.. hatta müşteri uçaģı rezil olmasın diye böyle böyle medya haberleride yapılmaz. Ancak: Çelebi Hava Servisi'ni buradan tebrik etmek istiyorum. Aslan gibi işini yapmış bu operasyon memuru arkadaşımız hakkındaki bu haberin yayınlanmasına müsade etmişler ve ayrıca yorumunuda paylaştırmışlardır. Çelebi'nin kalitesi gözümde birkez daha artmıştır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çelişki ~ 6 yıl önce
"O anda kendimi kaptana göstererek olayı fark ettirmeye çalıştım. Fakat kaptan fark etmedi, hemen pitotlardaki kılıfların birini çıkararak kaptana gösterdim. Bunun üzerine uçağımız kapıyı açtı" Pilot önce görmeyip, eline pitot kılıfını alınca nasıl görüyor anlamadım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KG cok bilmiş ~ 6 yıl önce
Söz konusu LG safety pins yada steering pin değil, pito-static coverlar. Kıskanma, en büyük ödülü hakediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KG ~ 6 yıl önce
Farkında olmadan o pilotları aslında rapor etmiş oluyor. Ayrıca zaten harekat memurunun da, onu geçtim havalimanında her çalışanın görev ve sorumluluklarından biridir önlem almak, hatayı düzeltmek vs. Açıkçası kaptan hatasıdır ama o uçağa dışarıdan eli değen son kişi harekatçıdır. Ödüllük bir durum yok. Çelebinden teşekkür kafidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 6 yıl önce
ARKADASIM SEN BU UCAGIN KAPTANIYDIN SANIRIM. MEVZU ACI KOYMUS OLMALI KI BASARI SAHIBINE SALDIRMAYA BASLAMISSIN
Ödül ~ 6 yıl önce
Madem ödüllendireceksin, asgari ücretle çalışana başarı belgesi yerine, en az bir maaş ikramiye veya tam altın vs. ver ki işine yarasın sayın yetkililer.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Chs ~ 6 yıl önce
Prim veriyor zaten.
PP.406 ~ 6 yıl önce
Günde bi tane özel jet uçak gönderılıyor gel IST de gör harekat memuru 18 dk da nasıl uçak kapatıyor.slotu olan uçagın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000