20 Nisan 2018, Cuma 14:10:55

Oktay Erdağı'nın kitabı çıktı

Türk sivil havacılığının, Havada Ahkâm kesecek kadar “bir bileni” olan Oktay Erdağı, ilk kitabını piyasaya çıkardı.
  • Yakında benim de kitabım çıkacak. - SEMADAKİ ŞEYTAN
  • Kitabi nereden alacagiz acaba bilen var mi? Internette bir yer bulamadim.
  • İlginç bir sektör. Aslında en tepedeki yöneticilerden en aşağıdaki temizlik personeli kadar herkes Airbus ve Boeinge hizmet ediyor. Herkes bulunduğu kademede büyük işler başarıyor, kavgalar ediyor, kalpler kırılıyor, ahbap çavuş ilişkileri kuruluyor, birileri eve ekmek götürüyor vs. Fakat sektörün başı uçak üreticileri ve petrol üreticileri. Asıl parsayı toplayan onlar. Kaptanmış, başkanmış, müdürmüş, paspasçıymış, güvenlikmiş bunların hepsi üreticilere bağlı. Sömürülüyoruz, bunun farkında olan var mı acaba?
  • Kerem gök üzerine tanımam

Türk sivil havacılığının, Havada Ahkâm kesecek kadar “bir bileni” olan Oktay Erdağı, ilk kitabını piyasaya çıkardı.

1976 yılında girdiği Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nde çeşitli kademelerde “Şef, Uzman ve Şube Müdürü” olarak görev yaptıktan sonra, sırasıyla “Hava Ulaştırma, Hava Etüt Plan, Uçuş Standartları ve Hava Seyrüsefer” Daire Başkanlığı görevlerini dönüşümlü olarak sürdüren Oktay Erdağı ilk kitabını çıkardı.  2005 yılında Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandıktan sonra bir süre bu görevini sürdüren Erdağı, emekli olduktan sonra havacılık sektöründeki tanık olduğu olayları bir kitapta topladı.

Erdağı’nın anıları ekseninde kaleme aldığı kitapta, Yüce Önder Atatürk’ün büyük bir öngörüyle Cumhuriyet’in ilk yıllarında temellerini attığı Türk sivil havacılığının kurumsallaşması için gösterilen çabaları, gelişme evrelerini, önüne çıkarılan engelleri, devlet ve özel sektör eliyle yapılan havacılık arasında yaşanan haksız ve yıkıcı rekabet ile bunların aralarındaki karmaşık ve zor ilişkileri, SHGM üzerinde kurulmaya çalışılan vesayetine  birebir tanıklık eden Oktay Erdağı’nın gözünden aktarılıyor. Türk sivil havacılığının geleceğine yönelik öngörüleri ile havacılık sektörüne ışık tutacak Havada Ahkam’da kullanılan mizahi üslup da havacılık sektörü için çok önemli olan bu eseri zevkle okumanızı sağlayacak. Fırıldak, Kubidik, Prens, Kovboy ve Muallimin maharetleri karşısında şaşırıp kalacaksınız.

Erdağı kitabının ön sözünde kitabı kaleme alma sebeplerini ise şöyle açıklıyor: “Öncelikle tüm samimiyetimle ve ısrarla şunu belirtmek isterim: bu kitabı yazma amacım kesinlikle kızgınlık, kırgınlık, sitem etme, hesap sorma, birilerinin ipliğini pazara çıkarma, kendimi övme, başkalarını karalama gibi sebepler değildir. Kitabı yazma sebeplerimin başında, uzun süredir anılarımı kaleme almam için gerek akademik çevreler gerekse de havacılık endüstrisinde çalışan arkadaşlar tarafından üzerimde kurulan âdeta mahalle baskısı, yani dış güçler (1) geliyor. Bir de içimden gelen,, ”Bunu yapmalısın, yapacaksın” diye fısıldayıp duran; SHGM’de ve havacılık endüstrisinde çalışan genç arkadaşlara öncülük etmek, örnek olmak ve onları da çalıştıkları kurum veya kuruluşun bir hikâyesini yazmaya devam etmeleri için teşvik etmek dürtüsü söz konusu.”

Oktay Erdağı'nın kitabı çıktı

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kevser ~ 6 yıl önce
Yakında benim de kitabım çıkacak. - SEMADAKİ ŞEYTAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avia ~ 6 yıl önce
Kitabi nereden alacagiz acaba bilen var mi? Internette bir yer bulamadim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu sektör ~ 6 yıl önce
İlginç bir sektör. Aslında en tepedeki yöneticilerden en aşağıdaki temizlik personeli kadar herkes Airbus ve Boeinge hizmet ediyor. Herkes bulunduğu kademede büyük işler başarıyor, kavgalar ediyor, kalpler kırılıyor, ahbap çavuş ilişkileri kuruluyor, birileri eve ekmek götürüyor vs. Fakat sektörün başı uçak üreticileri ve petrol üreticileri. Asıl parsayı toplayan onlar. Kaptanmış, başkanmış, müdürmüş, paspasçıymış, güvenlikmiş bunların hepsi üreticilere bağlı. Sömürülüyoruz, bunun farkında olan var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru ~ 6 yıl önce
Buraya kadar her şey doğru. Ancak sorun tam bundan sonra başlıyor, tamamda ne yapmak lazım?
Arzu are zoo ~ 6 yıl önce
Kerem gök üzerine tanımam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000