15 Mayıs 2020, Cuma 12:55:34

O uçak 45 yıldır Marmara Denizi'nde bekliyor

Türk Hava Yolları’na ait TC-JAP kuyruk tescilli Fokker F-28 tipi uçak Marmara denizine düştükten sonra halen orada...
  • THY beş adet aldı 1974 İzmir -1975 İstanbul -1979 Ankara maalesef düştü 3 kaza da pilot hatası biraz sıkıntılı bir uçak özellikle kış şartlarında çok az karlı havalarda bile de icing almak zorunda Saygılarımla

Türk Hava Yolları’na ait TC-JAP kuyruk tescilli Fokker F-28 tipi uçak Marmara denizine düştükten sonra halen orada...

30 Ocak 1975 Perşembe günü İzmir’den kalkan ve İstanbul Yeşilköy Havalimanı’na yaklaşan 345 sefer sayılı uçak, pistteki elektirik kesintisi sebebiyle pas geçmiş ve kısa bir süre sonra radardan kaybolmuştu.

Bursa isimli uçak, pisti pas geçtikten çok kısa bir süre sonra acil durum jeneratörleri devreye girmişti. Uçağın pisti pas geçmesinden 15 dakika sonra acil durum ilan edilmiş ve uçak Marmara denizinde aranmaya başlamıştı. Kötü hava şartları ve karanlığında etkisiyle etkili bir arama gün doğana kadar yapılamamıştı.

Günün ilk ışıklarıyla çalışmalar hızlanmasına karşın, Marmara denizindeki dalgalar yüzünden yine detaylı bir arama gerçekleştirilememişti.

Kazadan bir hafta sonra ise Bandırma açıklarında uçağa ait tekerlekler bulunmuştu. Birkaç hafta sonra ise balıkçılar uçağa ait flap bulmuşlardı. Daha sonra da arama kurtarma çalışmaları sona erdirilmişti.

Kazadan birkaç yıl sonra ise balıkçılar uçağın kopan kanat parçalarını buldu. Kısa bir süre sonrada uçağın yeri tespit edildi. Uçağın 3 parça olarak denizin 75-82 metre derinlikte ve kıyıdan 4 mil açıkta olduğu biliniyor. Ancak enkaza ulaşmak İçin herhangi bir girişimde halen bulunulmadı.

Kazada hayatını kaybeden 42 kişi arasında Fatih Terim’in kayınpederi ve Seyyal Taner’in kabin memuru olan kız kardeşi de bulunuyordu.

Her yıl 30 Ocak'ta sevenleri hayatını kaybedenler için Florya sahilinden denize çiçek bırakmaya devam ediyor.

©️AirportHaber

O uçak 45 yıldır Marmara Denizi'nde bekliyor

Yorumlar

Aviation ~ 4 yıl önce
THY beş adet aldı 1974 İzmir -1975 İstanbul -1979 Ankara maalesef düştü 3 kaza da pilot hatası biraz sıkıntılı bir uçak özellikle kış şartlarında çok az karlı havalarda bile de icing almak zorunda Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000