21 Ekim 2019, Pazartesi 11:25:26

O kazada şok detaylar!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde pistten çıktığı iddia edilen Ersin Bilen'in pilot koltuğunda oturduğu Cessna 172 kazasına ilişkin önemli detaylar ortaya çıktı. Lisansı olmayan sözde pilotun kullandığı uçağın yedek anahtarla kaçırılmak istendiği iddia edildi.
  • Daha oncede model ucak ucuran birisi kaptan oldugunu iddia ederek hava yollarina girmis ve 15 sene kazasiz kirimsiz kaptanlik yapmistir. 15 sene sektorde kaptanlik yapan sahsin pilot lisansinin olmadigi tespit edilmiştir. Biraz geç olmuş ama sonunda foyasi meydana cikmis . Bu olay gercektir. Ve bir kaç yil oncesine dayanir. Savciliga sevk edilen bu sahsa nasil bir ceza verdiler. Yada git birdaha boyle isler yapma mi dediler. Hic bir aciklama gelmedi. Konu kapatildi gitti. Bence artik ucaga binmeden once kaptan pilotun kim oldugu ve lisanlarinin gosterildigi bir levhayi ucagin giris kapisina assinlar .
  • Simulatörde öğrenmiştir illa birilerine para yedirip lisans almasına lüzum yok
  • Kanunlara gore gercekten lisansi olmadan ucak kullanmanin cezasi ne , sadece idari para cezasi peki shgm ziraii havacilik sirketleri sayfasini ve gecerli tescilleri neden kaldirdi sayfasindan ? Rusvet heryerde
  • top air de uçağı yunanistana kaçırdı, ee nerde bizim sivil havacılık ?

Antalya'nın Manavgat ilçesinde pistten çıktığı iddia edilen Ersin Bilen'in pilot koltuğunda  oturduğu Cessna 172 kazasına ilişkin önemli detaylar ortaya çıktı. Lisansı olmayan sözde pilotun kullandığı uçağın  yedek anahtarla kaçırılmak istendiği iddia edildi.

Manavgat'ta 15 Ekim'de yaşanan uçak kazasına ilişkin yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. Daha önce Emirates Havayolları'nda Airbus 330 filosunda kaptan olarak uçtuğunu söyleyen ancak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nde adına düzenlenmiş geçerli bir pilot lisansı bulunmayan Bilen'in, satın aldığı uçağı parasını ödemeden kaçırma girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Geçerli pilot lisansı olmamasının yanı sıra Devlet Hava Meydanları İşletmeleri tarafından adına düzenlenmiş bir apron kartı da bulunmayan Bilen,  kazaya karışan TC-AEZ kuyruk tescilli Cessna 172 tipi uçağı satın almak için bir süre  önce uçağın sahibi Markut Havacılık ile anlaştı.  200 bin TL'sini peşin olarak ödeyen ve kalan 40 bin doları dört taksitte ödeme taahhüdünde bulunan Bilen, 12 Ekim günü uçağı Manavgat'taki hangardan çıkarmak istediği ancak uçağı kiralayan firma yetkililerinin müdahalesiyle uçağı alamadığı öğrenildi.

Bu girişimden üç gün sonra, geçerli pilot lisansı olan bir şahısla yine hangara gelerek yedek anahtarlarla uçağı çalıştıran Bilen, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden de kalkış onayı aldı.

Ancak onayı alan pilot uçuşta yer almadı ve uçağın pilot koltuğuna tek başına geçerli pilot lisansı olmayan Ersin Bilen oturdu.
Bir hafta önce özel bir uçuş okulunda lisansını yenileteceğini söyleyerek iki saatlik uçuşa katılan Bilen'in, bu uçuş sonrası hakkında " Pilotluk bilgisi yetersiz" raporu tutulmasına rağmen dosyanın SHGM'de onayda olduğu ama buna rağmen pilot koltuğuna oturduğu tespit edildi.
Bu arada olay yeri incelemesinde, uçağın pistten taksi sırasında çıktığı iddiasının da gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. Pistte kalkış için hızla ilerleyen uçağın, kalkıştan hemen sonra yaklaşık 200 metrelik mesafeyi katederek tarlaya düştüğü belirlendi. Uçağın düştüğü noktada sürüklendiğine dair teker izi olmaması, bu iddiayı güçlendirdi.

İDDİALAR SAVCILIK'TA

Öte yandan, uçağın lisansız pilot tarafından kullanıldığı için sigorta tarafından ödeme yapılmayacagı kaydedilirken, zararın Ersin Bilen tarafından karşılanması gerektiği bildirildi. Uçağı kiralayan firmanın ise, uçak kaçırma girişiminde bulunduğu ve yalan beyanla uçuş izni alındığı gibi iddialarla savcılığa suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

©AirportHaber

O kazada şok detaylar!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kartal 1 ~ 5 yıl önce
Daha oncede model ucak ucuran birisi kaptan oldugunu iddia ederek hava yollarina girmis ve 15 sene kazasiz kirimsiz kaptanlik yapmistir. 15 sene sektorde kaptanlik yapan sahsin pilot lisansinin olmadigi tespit edilmiştir. Biraz geç olmuş ama sonunda foyasi meydana cikmis . Bu olay gercektir. Ve bir kaç yil oncesine dayanir. Savciliga sevk edilen bu sahsa nasil bir ceza verdiler. Yada git birdaha boyle isler yapma mi dediler. Hic bir aciklama gelmedi. Konu kapatildi gitti. Bence artik ucaga binmeden once kaptan pilotun kim oldugu ve lisanlarinin gosterildigi bir levhayi ucagin giris kapisina assinlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ohyeah ~ 5 yıl önce
Simulatörde öğrenmiştir illa birilerine para yedirip lisans almasına lüzum yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
similator ~ 5 yıl önce
Similator de oyun oynadığı uçağı çakmasından belli, yine oyun zannetmiş E.B.
Kanun ~ 5 yıl önce
Kanunlara gore gercekten lisansi olmadan ucak kullanmanin cezasi ne , sadece idari para cezasi peki shgm ziraii havacilik sirketleri sayfasini ve gecerli tescilleri neden kaldirdi sayfasindan ? Rusvet heryerde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TOP AİR ~ 5 yıl önce
top air de uçağı yunanistana kaçırdı, ee nerde bizim sivil havacılık ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000