03 Mart 2022, Perşembe 08:34:42

O genç şimdi de Rus Oligarklara taktı!

Elon Musk'ın özel jetinin nerede olduğunu takip etmesiyle ünlenen genç, şimdi de Rus oligarkların özel jetlerini takip etmeye başladı.
  • Bu salak yüzünden radar uygulamaları kapanacak sonunda
  • Ruslar Elon kadar kibar olmayabilir. Şansını zorlarsa 2 haftaya yoğun bakımı ziyaret eder.

Elon Musk'ın özel jetinin nerede olduğunu takip etmesiyle ünlenen genç, şimdi de Rus oligarkların özel jetlerini takip etmeye başladı. Florida Üniversitesi'nden 19 yaşındaki öğrencisi Jack Sweeney, ülkenin Ukrayna'yı işgali nedeniyle artan uluslararası baskıyla karşı karşıya kalan Rusya'nın milyarderlerinin uçaklarını takip edip yerlerini paylaşan yeni bir Twitter hesabı açtı.

Geçtiğimiz ay dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın özel jetini takip edip nerede olduğunu paylaşan bir Twitter hesabı açarak ünlenen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi, Ukrayna’yla savaş nedeniyle baskı altında olan Rus milyarderlerin özel jetlerini takip etmeye başladı.

Russian Oligarch Jets (Rus Oligark Jetleri) olarak adlandırılan Twitter hesabı, Rusya'nın önde gelen milyarderlerinden bazılarının özel jetlerinin ne zaman ve nerede inip kalktığını gösteren saatleri ve haritaları gösteriyor.

Geçtiğimiz gün itibarıyla 250 bine yakın kişi tarafından takip edilen hesapta, Chelsea futbol kulübü sahibi Roman Abramoviç, Rusya'nın en zengin insanı Vladimir Potanin ve çelik milyarderi Alexander Abramov'un da aralarında bulunduğu önde gelen Rus oligarklarının helikopter ve uçaklarının bilgileri paylaşılıyor.

Avrupa Birliği ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın çevresine yeni yaptırımlar açıklamasıyla birlikte Rus milyarderlerin jetleri, yatları ve lüks evleri de dahil olmak üzere varlıkları dondurulma riskiyle karşı karşıya kalmıştı.

Russian Oligarch Jets Twitter hesabı ile ilgili açıklamada bulunan Jack Sweeney, "Eminim bazı insanlar bu oligarklardan bazılarını burada olduklarını öğrendiklerinde ABD'den veya ülkelerinden atmaya çalışacaklardır" derken, "ABD'de olduğum için gerçekten fazla sorun beklemiyorum" ifadelerini kullandı.

19 yaşındaki üniversite öğrencisi, Elon Musk'ın SpaceX CEO'sunun jetinin nerede olduğunu takip eden bir hesabı kapatması için kendisine ödeme yapmayı teklif etmesinden sonra geçtiğimiz ay manşetlere çıkmıştı.

Özel jet ve helikopterlerin verilerini paylaşan hesap, herkese açık hava trafiği bilgilerini sıyırmak için botlar yardımıyla bilgilere ulaşırken, Elon Musk durumu güvenlik riski olarak değerlendirmişti.

Twitter hesabının paylaştığı verilerde, sert uluslararası yaptırımlara rağmen, Rus oligarkların sık sık seyahat ettiği görülürken, hesapta son olarak Karayipler'de yapılacak bir helikopter gezisi de dahil olmak üzere Abramoviç'e ait uçakların birçok uçuşunun verileri paylaşılmıştı.

Sweeney, Rusya Devlet Başkanı Putin’e ait özel jeti takip etmek için de bir hesap açtığını ancak verilerin doğru olmayabileceğini, çünkü Rusya’da uçak bilgilerinin yeterli olmadığını sözlerine ekledi.

Elon Musk'ın özel jetini izlenmesini sağlayan bir algoritma geliştiren University of Central Florida (UCF) birinci sınıf öğrencisi 19 yaşındaki Jack Sweeney, elde ettiği verileri ‘Elon Musk's Jet' hesabıyla sosyal medyada paylaşmıştı.

Kısa süre içerisinde ünlenen Sweeney ile ilgili ise Elon Musk 'güvenlik endişesiyle' hesabı kapatmasını istedi. Musk, sosyal medya hesabından, “Bir deli tarafından vurulma fikrinden hoşlanmıyorum” yazıp Sweeny'e hesabı kapatması için 5 bin dolar teklif etmiş ve Sweeney’i engellemişti.

O genç şimdi de Rus Oligarklara taktı!

Yorumlar

Km ~ 2 yıl önce
Bu salak yüzünden radar uygulamaları kapanacak sonunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plt ~ 2 yıl önce
Valla aynen kardeşim.Mal,otur kendin izle..ne diye yayınını yapıyon!!!
Elon ~ 2 yıl önce
Ruslar Elon kadar kibar olmayabilir. Şansını zorlarsa 2 haftaya yoğun bakımı ziyaret eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elon ~ 2 yıl önce
Süper yorum olmuş. Rus affetmez valla

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000