18 Ağustos 2018, Cumartesi 13:04:44

Mutluluğu gökyüzünde buldular

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Eğitim Merkezi'nde tanışıp evlenerek mutluluklarını havada bulan uçuş öğretmenleri Kamile ve Emre Yasdıman çifti, şimdi de minik kızlarına havacılık sevgisini aşılamayı hedefliyor.
  • "Cmdy" THK kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü bir dernektir. 100 binlerce Sivil ve asker paraşütçü ve pilot yetiştirmede ücretsiz eğitim vermiş, halen eğitim veren ve gelecekte de eğitim vermeye devam edecek olan kamu yararına çalışan bir dernektir. Gelirleri fitreler, kurban derileri ve bağışlardan oluşmaktadır. Bir dönem yapılan yanlış yönetim neticesinde kurum zarara uğramıştır. Ayrılanlar ayrılmış geriye böyle pırıl pırıl insanlar kalmıştır. Kurumun reklama ihtiyacı yok. Kaldiki bu iki arkadaş pilot gibi çok sayıda pilot halen görev yapmaktadır. "Cmdy" tam bağış zamanı. Keseceğin kurbanın derisini kuruma bağışlarsan şahsen ben sevinirim. Kurum da sevinecektir. Kamile ve Emre kardeşlerimizin nezninde Kurumda görevli personelin ve kurs görenlerin Kurban Bayramlarını kutlar sevgiler sunarım.
  • MERHABA, 26 AGUSTOSTA QATARDAN THK NIN INONU TESISLERINDEKI PLANOR KURSUNA KATILMAK ICIN GELIYORUM. BU HAVACILIK ASIGI GUZEL INSANLARLA TANISMAYI COK ISTERIM. UMARIM BENIM DE DERSLERIME GIRERLER. MUTLULUKLAR VE HAYATLARINDA HER DAIM BASARILAR DILERIM.
  • bu arkadaşları kurum reklamında kullanmak hiçte hoş olmamış...kurum zaten kurumuş bitmiş gitmiş
  • Pırıl pırıl kardeşlerimizi kutluyorum. Kamile hanım hem anne, hem pilot öğretmen hem de şadece tez sunumu kalmış bir doktora öğrencisi.... Ender bulunur. Kendilerini kutluyorum.
  • 2018 Temmuz ayı içerisinde Eskişehir İnönü'de ki THK eğitim merkezinde IHA1 eğitimine katılmış ve her iki eğitmenin de kendi branşlarında ki derslere girmiştim öğrenci olarak. Kamile hanım meteoroloji dersimize girmişti ve kesinlikle branşında en iyilerden birisiydi. Emre hoca ise aynı şekilde bir o kadar donanımlı ve eğitim özgüvenleri yeterli düzeyde olan eğitmenler. Ayrıca o donanım ve bilgiye rağmen mütevazi yapıları da bir o kadar kıymetli kişiler. Kızları ise eğitim merkezinin en kıymetli çiçeklerinden bir tanesi. Güleç ve sempatik ve yakın gördüğü kişilere "melaba" demeyi ihmat etmeyen bir çocuk. Emre ve Kamile çiftine ve eğitim merkezinde ki tüm hocalarımıza selam ve muhabbetlerimle.. Ender / ADANA

Eskişehir'in İnönü ilçesindeki Türk Hava Kurumu (THK) Eğitim Merkezi'nde tanışıp evlenerek mutluluklarını havada bulan uçuş öğretmenleri Kamile ve Emre Yasdıman çifti, şimdi de minik kızlarına havacılık sevgisini aşılamayı hedefliyor.

THK Eğitim Merkezi, uçuş eğitimlerinin yanı sıra bir mutluluk hikayesini de bünyesinde barındırıyor. Yaklaşık 7 sene önce eğitim merkezinde başlatılan kursiyerlik eğitimi programı sayesinde tanışan Kamile ve Emre Yasdıman çifti 2015 yılında evlilik kararı aldı. Beraber çalıştıkları süre zarfında kursiyerlikten planör uçuş öğretmenliği görevine yükselen çift, 1 buçuk yaşındaki kızları ile mutluluklarını ikiye katladı. Hayallerine THK bünyesinde ulaştıklarını ifade eden havacılık aşığı çift, şimdiki hayallerinin ise kızlarını havacılık ile tanıştırmak olduğunu dile getirdi.

“En yakın zamanda kızımızı da havacılıkla tanıştıracağız”

Eşiyle tanışmasına vesile olan havacılığa başlama sürecinden bahseden planör uçuş öğretmeni Kamile Yasdıman, “Aslında pilot olma gibi hayalim yoktu. Ancak 2012 yıllında ben de diğer kursiyer arkadaşlar gibi ilk kez bu kursa katıldığımda havacılığın aslında benim işim olduğuna karar vererek bu yönde ilerleyen seviyelerdeki eğitimlerimi alarak uçuş eğitmeni olarak görev yapmaya başladım. Çok gurur verici bir duygu sonuçta. Atatürk’ün emaneti olan bir kuruma sahip çıkıyoruz ve burada bütün gençleri 7’den 70’e havacılıkla buluşturuyoruz, ayaklarını yerden kesiyoruz, düzenli yaşamı öğretiyoruz, pilot olmanı gerektirdiklerini öğretiyoruz, onları havacılığın işi haline getiriyoruz. Bu da benim için gayet gurur verici bir duygu. THK bana mesleki anlamda yeterlilikler kattı. Aynı zamanda burada olmamın, mutluluktan uçmamın bir diğer sebebi de evlilik kurmama sebep oldu, o yüzden de mutluyuz. Eşim de uçuş öğretmeni.Bir tane de kızımız var ve henüz 1 buçuk yaşında. Küçük ama en yakın zamanda inşallah onu da havacılıkla, havayla tanıştıracağız” ifadelerini kullandı.

“Hocalarımız hep ‘devresiydi eşi oldu’ der”

Aynı devre olarak işe girdiklerini ve havacılık aşığı insanlar olarak birlikteliğe karar verdiklerini ifade eden Emre Yasdıman ise, “Tamamen THK’yla tanışmam model uçak sayesinde oldu. 12 yaşımda ilk etapta uzaktan kumandalı model uçaklara olan ilgime yöneldim. THK şubeleriyle tanıştım, daha sonra 16 yaşımdan gün aldığım gün, planör uçuş kursuna gönderdiler. Daha sonra eğitimlerde başarılı olup pilotluk, sonra öğretmen pilotluk seviyesine ulaşıp burada personel oldum. Benim gibi hevesli arkadaşları uçurmaya başladım. Biz beraber aynı devre olarak işe girdik. Hocalarımız hep şunu söyler; ‘devresiydi eşi oldu’ diye. Buradaki ortamı beraber paylaştık. Kafa yapılarımız uydu, ikimiz de havacılık aşığı insanlarız. Birlikteliğe karar verdik” şeklinde konuştu. 

Mutluluğu gökyüzünde buldular

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Ayhan ~ 6 yıl önce
"Cmdy" THK kamu yararına faaliyet gösteren güçlü, güvenilir ve köklü bir dernektir. 100 binlerce Sivil ve asker paraşütçü ve pilot yetiştirmede ücretsiz eğitim vermiş, halen eğitim veren ve gelecekte de eğitim vermeye devam edecek olan kamu yararına çalışan bir dernektir. Gelirleri fitreler, kurban derileri ve bağışlardan oluşmaktadır. Bir dönem yapılan yanlış yönetim neticesinde kurum zarara uğramıştır. Ayrılanlar ayrılmış geriye böyle pırıl pırıl insanlar kalmıştır. Kurumun reklama ihtiyacı yok. Kaldiki bu iki arkadaş pilot gibi çok sayıda pilot halen görev yapmaktadır. "Cmdy" tam bağış zamanı. Keseceğin kurbanın derisini kuruma bağışlarsan şahsen ben sevinirim. Kurum da sevinecektir. Kamile ve Emre kardeşlerimizin nezninde Kurumda görevli personelin ve kurs görenlerin Kurban Bayramlarını kutlar sevgiler sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökçen maduru ~ 6 yıl önce
Bu kurumun iktisadi idari işletmesi resmen beni ve birçok arkadaşımı dolandırdı. Ben pilotaj ücretini peşin vermeme ramen önüme başkalarının tanıdıkları ve thk üniversitesi öğrencilerini soktular. 18 ayda bitecek dedikleri kurstan 24. ayda ancak 20 saat uçuşla kaçarak ayrıldım. 25.000usd ve iki senem heba oldu, mahkemede hesaplaşacağız. Bu arada bu iki hocamızı tebrik ediyorum, mutluluklar.
THK PLANOR ~ 6 yıl önce
MERHABA, 26 AGUSTOSTA QATARDAN THK NIN INONU TESISLERINDEKI PLANOR KURSUNA KATILMAK ICIN GELIYORUM. BU HAVACILIK ASIGI GUZEL INSANLARLA TANISMAYI COK ISTERIM. UMARIM BENIM DE DERSLERIME GIRERLER. MUTLULUKLAR VE HAYATLARINDA HER DAIM BASARILAR DILERIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planör aday adayı ~ 6 yıl önce
Merhaba, 26 ağustos-14 eylül katılımcı listesi açıklandı mı acaba, biz de bekliyoruz sonuçları.
cmdy ~ 6 yıl önce
bu arkadaşları kurum reklamında kullanmak hiçte hoş olmamış...kurum zaten kurumuş bitmiş gitmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayhan ~ 6 yıl önce
Pırıl pırıl kardeşlerimizi kutluyorum. Kamile hanım hem anne, hem pilot öğretmen hem de şadece tez sunumu kalmış bir doktora öğrencisi.... Ender bulunur. Kendilerini kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ender İ. ~ 6 yıl önce
2018 Temmuz ayı içerisinde Eskişehir İnönü'de ki THK eğitim merkezinde IHA1 eğitimine katılmış ve her iki eğitmenin de kendi branşlarında ki derslere girmiştim öğrenci olarak. Kamile hanım meteoroloji dersimize girmişti ve kesinlikle branşında en iyilerden birisiydi. Emre hoca ise aynı şekilde bir o kadar donanımlı ve eğitim özgüvenleri yeterli düzeyde olan eğitmenler. Ayrıca o donanım ve bilgiye rağmen mütevazi yapıları da bir o kadar kıymetli kişiler. Kızları ise eğitim merkezinin en kıymetli çiçeklerinden bir tanesi. Güleç ve sempatik ve yakın gördüğü kişilere "melaba" demeyi ihmat etmeyen bir çocuk. Emre ve Kamile çiftine ve eğitim merkezinde ki tüm hocalarımıza selam ve muhabbetlerimle.. Ender / ADANA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya kamile ya Emre ~ 6 yıl önce
Gereksiz bi övgü söz konusu. Ayrıca gereksiz bi airporthaberi. Bana kalırsa ya Kamile Hanım yazdı yada Emre Bey.
Yagci ~ 6 yıl önce
Yagci seni, sana bir haber vereyim hocalarin baska bir yerde duzgun bir is bulabilse senin gibi ogrencilerle ugrasmazdi. Havaciliktan anliyormus gibi bir de yorum yapiyorsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000