27 Mart 2009, Cuma 19:06:23

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

25 Mart günü Kahramanmaraş'tan Yozgat'a gitmek üzere havalandıktan sonra düşen helikopterin içerisinde Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu da vardı. Peki, Yazıcıoğlu kimdi, 55 yıllık ömrüne neler sığdırdı?
  • ADAM GİBİ ADAMDI DEGERI BILINMEDİ
  • bence de pilot hakkında bir haber yapılmalı çünkü o kadar kötü hava şartlarında havalanmak veya havalanmamak pilot'un elindeydi. Neden havalandı ? Neden kendisyle beraber 6 kişinin hayatını riske attı ?
  • MUHSİN YAZICIOĞLU AKP Lİ OLMADIĞI İÇİN 48 SAAT HELİKOPTERİ BULUN(a)MAMIŞ BİR GARİBAN VATAN EVLADIDIR.ALLAH RAHMET EYLESİN.İHMALİ OLANLARINDA ALLAH CEZALARINI VERSİN İNŞALLAH.
  • Camiadan birini kaybettik....! kaptan pilot Erhan İSTEKTEPE.... Başımız sagolsun.. Tüm Medya kuruluşları rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU hakkında zaten bilgi veriyor... Airporthaber olarak siz ait olduğunuz camiaya yönelik haber yapın lütfen.!!!
  • Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum... Muhsin YAZICIOĞL

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı. 1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan, Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılan, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra da, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu. Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği' nin de kurucu Genel Başkanı oldu.

1978'de Balgat Katliamı sanıklarından Abdullah Çatlı ve Mustafa Pehlivanoğlu yakalanınca, "Ankara'ya geldiklerinden bir saat kadar sonra şubeye telefon açarak, 'Bu size son ihtarım. Abdullah Çatlı’yı bırakmazsanız Ankara'nın 150 yerinde bomba patlatacağız' diyerek emniyeti tehdit etmiştir.

1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almadı.

Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı. Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.

Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de, MÇP' den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu. 24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda yeniden genel başkan seçilen Yazıcıoğlu, halen bu görevi sürdürmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan Bağımsız Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir ve tekrardan seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına seçilmiştir.

HELİKOPTER KAZASI

25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin cesedi arama ekipleri içerisinden 17 adet gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Elmadağ arasındaki Şahinkaya mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değildi. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştır. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetindağ ne de pilot Kaya İstektepe'den ses gelmediğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemiştir.  Bu konuşmalar İsmail Güneş'in son konuşması olmuştur.

Kaynak: Vikipedi

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
ADAM GİBİ ADAMDI DEGERI BILINMEDİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bence de pilot hakkında bir haber yapılmalı çünkü o kadar kötü hava şartlarında havalanmak veya havalanmamak pilot'un elindeydi. Neden havalandı ? Neden kendisyle beraber 6 kişinin hayatını riske attı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
MUHSİN YAZICIOĞLU AKP Lİ OLMADIĞI İÇİN 48 SAAT HELİKOPTERİ BULUN(a)MAMIŞ BİR GARİBAN VATAN EVLADIDIR.ALLAH RAHMET EYLESİN.İHMALİ OLANLARINDA ALLAH CEZALARINI VERSİN İNŞALLAH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Camiadan birini kaybettik....! kaptan pilot Erhan İSTEKTEPE.... Başımız sagolsun.. Tüm Medya kuruluşları rahmetli Muhsin YAZICIOĞLU hakkında zaten bilgi veriyor... Airporthaber olarak siz ait olduğunuz camiaya yönelik haber yapın lütfen.!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum... Muhsin YAZICIOĞL

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000