14 Nisan 2019, Pazar 14:19:58

MNG uçağına kuş çarptı AHL'ye geri döndü

Libya’nın Bingazi şehrine giden MNG Havayolları'na ait kargo uçağı, kalkıştan bir süre sonra kuş sürüsüne çarpması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na geri döndü.
  • kalkış 05ten oldu 23 tarafı martı sürüsüyle doluydu,allah korudu 2 motora girmediler.öyle olsaydı ataköyün neresine inerdi düşünmesi bile korku veriyor.büyük geçmiş olsun..DHMİ gereken hassasiyeti gösterir umarım.bu defa haikaten çok şanslıydı herkes.inş bir daha yaşanmaz

Libya’nın Bingazi şehrine giden MNG Havayolları'na ait kargo uçağı, kalkıştan bir süre sonra kuş sürüsüne çarpması nedeniyle Atatürk Havalimanı’na geri döndü. MB-369 sefer sayılı Airbus A300 tipi kargo uçağı Bingazi’ye gitmek üzere 08.00’de Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yaptı.

Uçak, havalandıktan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne çarptı. Uçağın pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile iletişime geçerek geri dönmek için izin istedi. Dönüş izni verilen kargo uçağı yakıt boşaltmak için havada yaklaşık 1 saat 15 dakika tur attıktan sonra saat 09.30’da Atatürk Havalimanı’na indi.

Uçak kontrol için teknik hangara alındı. Kontrolleri yapılan uçağın bir süre sonra Bingazi’ye gitmek için yeniden havalanacağı öğrenildi. 

MNG uçağına kuş çarptı AHL'ye geri döndü

Yorumlar

gören ~ 5 yıl önce
kalkış 05ten oldu 23 tarafı martı sürüsüyle doluydu,allah korudu 2 motora girmediler.öyle olsaydı ataköyün neresine inerdi düşünmesi bile korku veriyor.büyük geçmiş olsun..DHMİ gereken hassasiyeti gösterir umarım.bu defa haikaten çok şanslıydı herkes.inş bir daha yaşanmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000