17 Ocak 2022, Pazartesi 14:15:21

MMU için alt sistem çalışmaları sürüyor

TUSAŞ) ile ALTINAY ortaklığında kurulan TAAC Havacılık Teknolojileri, 2023 yılında hangardan çıkacak Milli Muharip Uçağı'nın uçuş kontrol sistemi, iniş takımı ve silah kapağı açma-kapama hareket mekanizmalarını geliştirmeye devam ediyor
  • Helikopter,uçak,tank,gemi vs nin en önemli parçalarını kendi patentimizle ve makinelerimizle yapamadıktan sonra anlamı yok. Kimse bize veya bizim gibi geri kalmış ülkelere son sistem teknoloji ürünü uçak,motor,radar,sonar falan icat yapalım diye sanayisini,teknolojisini tam olarak vermez,verirse hem pazarını kaybeder hem de güçlenmemizi istemez. Japonya gibi hemen her türlü teknolojik aleti patentiyle yapıp dünyaya satabilen ülke bile uçaklarını Abd'den alıyor ki burada F 35 B alacaklarına dair haberler de çıktı. Mevcut eğitim sistemi ve kalitesi,bütçe yetersizliği,her işte olduğu gibi bu işte de çok büyük oranda dışa bağımlı olmamız,yetişmiş insan azlığı ve var olanların da torpil,adam kayırma,liyakatsizlik,mobbing vs yüzünden elden kaçırılması,politikanın her yere rezilce sokulmasından dolayı da yapmamız hayal ötesi.
  • Yanılmıyorsam okuduğum bir yazıda T-129 Atak helikopterlerinin sabit iniş takımlarının dışarıdan alındığını okumuştum.Bence iftihar ettiğimiz Atak'ın sabit iniş takımlarını yapalım önce.

TUSAŞ) ile ALTINAY ortaklığında kurulan TAAC Havacılık Teknolojileri, 2023 yılında hangardan çıkacak Milli Muharip Uçağı'nın uçuş kontrol sistemi, iniş takımı ve silah kapağı açma-kapama hareket mekanizmalarını geliştirmeye devam ediyor

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Altınay Havacılık ve İleri Teknolojiler'in (ALTINAY) ortaklığında kurulan TAAC Havacılık Teknolojileri, 2023 yılında hangardan çıkacak Milli Muharip Uçağı'nın uçuş kontrol sistemi, iniş takımı ve silah kapağı açma-kapama hareket mekanizmalarını geliştirmeye devam ediyor.

TUSAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, sabit ve döner kanat hava platformları için kritik alt sistemlerin Ar-Ge, tasarım ve üretim faaliyetleri gerçekleştiren TAAC Havacılık Teknolojileri, havacılık teknolojileri alanında projeler geliştiriyor.

Bu kapsamda 2023 yılında hangardan çıkacak olan Milli Muharip Uçağı'nın uçuş kontrol sisteminin, iniş takımının ve silah kapağının açma-kapama hareket mekanizmalarını geliştirmeye devam eden şirket, HÜRJET'in birçok test ve doğrulama çalışmalarının gerçekleştirileceği Demir Kuş Test Sistemi'nin de TUSAŞ tesisleri içinde tasarım ve kurulumunu gerçekleştiriyor. (Sputnik)

MMU için alt sistem çalışmaları sürüyor

Yorumlar

gönül ister de ~ 2 yıl önce
Helikopter,uçak,tank,gemi vs nin en önemli parçalarını kendi patentimizle ve makinelerimizle yapamadıktan sonra anlamı yok. Kimse bize veya bizim gibi geri kalmış ülkelere son sistem teknoloji ürünü uçak,motor,radar,sonar falan icat yapalım diye sanayisini,teknolojisini tam olarak vermez,verirse hem pazarını kaybeder hem de güçlenmemizi istemez. Japonya gibi hemen her türlü teknolojik aleti patentiyle yapıp dünyaya satabilen ülke bile uçaklarını Abd'den alıyor ki burada F 35 B alacaklarına dair haberler de çıktı. Mevcut eğitim sistemi ve kalitesi,bütçe yetersizliği,her işte olduğu gibi bu işte de çok büyük oranda dışa bağımlı olmamız,yetişmiş insan azlığı ve var olanların da torpil,adam kayırma,liyakatsizlik,mobbing vs yüzünden elden kaçırılması,politikanın her yere rezilce sokulmasından dolayı da yapmamız hayal ötesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
t-129 ~ 2 yıl önce
Yanılmıyorsam okuduğum bir yazıda T-129 Atak helikopterlerinin sabit iniş takımlarının dışarıdan alındığını okumuştum.Bence iftihar ettiğimiz Atak'ın sabit iniş takımlarını yapalım önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T-129 Projesi ~ 2 yıl önce
Zaten lisans altında yapılan bir proje.İftihar edilen kısmı ise azami ölçüde kendi ürettiğimiz parçaları kullanmamız ve bu parçaların zamanla artması.Projenin ilk başı ile şu an arasında fark var.(Kullanılan parça sayısı bakımından ).Geçen zaman içinde biraz daha parça yerlileştirildi yani.İkincisi Helikopter üretme deneyimine sahip olduk.
T-129 projesi'ne ~ 2 yıl önce
80'li yıllarda Amerikan Peli şirketi lisansıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığı fabrikalarında şimdikiler gibi büyük oranda yurtdışından ithal edilen motor,parçalar vs ile helikopter üretiliyordu yani helikopter üretme deneyimine zaten sahiptik Atak ile sahip olmadık...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000