13 Mart 2022, Pazar 10:50:04

MİUS'un adı belli oldu: KIZILELMA

Muharebe sahasında oyun değiştirici olarak gösterilen ve performansıyla harp literatüründe köklü değişikliğe neden olan Bayraktar TB2 SİHA'ları geliştiren Baykar, muharip insansız savaş uçağı çalışmalarında önemli bir aşamayı geride bıraktı.
  • %100 Türk olacaksa özgün ve kelime olarak Türk kültürünü yansıtan "ALMILA" adını koysalardı bari. :)
  • Ucak degil de ufo yapmamiz lazim havada asili kalan F35 gibi dik inen kalkan ve havada da oyle kalan motorlari dik koysak ve hava akislarini hava kanallariyla ayarlayan. Ayrica havada ucak agi projem de var dik bir sekilde aga gibi yerlesmis dronlar ucagin carpip dusmesi amaciyla ama yuzlerce
  • Allah utandırmasın, nazarlardan esirgesin.
  • Çok yaratıcı olmuş.
  • Bilmediğimden soruyorum böyle mius gibi bir insansız hava aracı yapılırsa 4-5 nci nesil uçakların yerini alabilir mi .
  • MaşAllah
  • Bu nedir ya Bodrum belediye başkanının 2 milyon harcayarak ve 2 sene boyunca çok çalışarak ortaya çıkardığı sünger heykelini görseniz kullanılan teknoloji aklınızı alır
  • Ağlıyor
  • " Kızılelma " sevdasından vazgeçmeyenlerin sonuncu maceraperesti Enver Paşa idi. Sarıkamış olayından ders almayarak bugün bile saçma sapan hayalleri kafasından atamayarak yaptıkları " pilotsuz hava araçlarına " bu ismi verenlere tarih okumalarını, anlamazlar ise tekrar tekrar okumalarını tavsiye derim. Bu arada hemen belirteyim Türk Milleti Kızılelma masalı ile değil; ATATÜRK Devrimleri sayesinde hür yaşamaktadır.
  • Bir zamanlar oy için açılım ayağına Türk diye bir şey yoktur,Türklük faşistliktir, Türk demeyelim,milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen siyasal islamcı,din tüccarları ve yandaşları koltuk sallanınca bir anda Türk olduklarını hatırlayıp,yerli ve millici oldular,dışardan parça, hammadde,ekipman,makina, mühendislik alıp burada birleştirip yaptıkları şeylere Kızıl Elma gibi isimler koyuyorlar ama yemezler...

Muharebe sahasında oyun değiştirici olarak gösterilen ve performansıyla harp literatüründe köklü değişikliğe neden olan Bayraktar TB2 SİHA'ları geliştiren Baykar, muharip insansız savaş uçağı çalışmalarında önemli bir aşamayı geride bıraktı. Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen insansız savaş uçağı Bayraktar KIZILELMA'nın ilk prototipinin üretim geliştirme modeli entegrasyon hattına girdi. Bayraktar KIZILELMA, gerçekleştireceği agresif manevralar ve gelişmiş yapay zeka ile gelecekte güvenlik güçlerimizin muharebe sahasındaki en güçlü unsurları arasında yer alacak.

"BAYRAKTAR KIZILELMA BİZİ GELECEĞE TAŞIYACAK"

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Baykar'ın yürüttüğü Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) projesine Bayraktar KIZILELMA adının verildiğini duyurdu. Bayraktar, insansız savaş uçağına KIZILELMA isminin verilme nedenini şöyle açıkladı:

"KIZILELMA siz ulaştıkça daha ileri giden, hep peşinden koşulan bir hedef aslında. Bizi hep daha ileriye ve geleceğe taşıyacak. Bayraktar KIZILELMA ile asırlardır hür yaşayan milletimizin Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla yüksek teknoloji geliştirerek semalarda ve uzayda hak ettiği yeri almasını istiyoruz. Bugün ihtiyacımız olan fetihlerin kalplerin fethi olduğunu biliyor; merhametten, hürriyetten ve adaletten söz ediyoruz. Bu değerlerle insanlığı buluşturmak için yüksek teknoloji geliştirmek olmazsa olmaz bir kaide. Bu nedenle Milli Teknoloji Hamlesi de kritik bir önemi haiz."

"KIZILELMA'nın milletimize ve insanlığa hizmet edeceğini düşündüğümüz için kadim medeniyetimizin geçmişinden gelen bu isimde karar kıldık. Dünya 5. nesil avcı uçaklarıyla insanlı son muharip uçakları izliyor. Artık insanlı savaş uçakları geliştirilmeyecek. Bundan böyle muharebe sahasının en güçlü unsurları insansız sistemler olacak. Biz de geleceğin yarışlarında ülkemizi var edebilmek için çalışıyoruz."

DÜŞÜK RADAR GÖRÜNÜRLÜĞÜ

Düşük radar izi sayesinde en zorlu görevleri başarıyla gerçekleştirecek olan Bayraktar KIZILELMA'nın 6 ton kalkış ağırlığına sahip olması hedefleniyor. Türk mühendisleri tarafından milli olarak geliştirilen tüm mühimmatları kullanacak olan hava aracı planlanan 1500 kilogram faydalı yük taşıma kapasitesiyle büyük bir güç çarpanı olacak. 500 nm görev yarıçapı ile 5 saat havada kalması hedeflenen Bayraktar KIZILELMA, entegre edilecek AESA radar ile yüksek durumsal farkındalığa da sahip olacak.

Bayraktar AKINCI'yı geliştirerek Türkiye'yi taarruzi sınıfta insansız hava aracı geliştirebilen sayılı ülkeler arasına sokmayı başaran BAYKAR, Bayraktar KIZILELMA'nın ilk uçuş testini 2023 yılında gerçekleştirmeyi hedefliyor. Bayraktar AKINCI TİHA'da 2018'de entegrasyon hattına girmiş ve bir yıl sonra 6 Aralık 2019'da ilk uçuşunu başarıyla tamamladı. AKINCI ilk uçuşundan yaklaşık 1.5 yıl sonra 29 Ağustos 2021'de envantere girerek operasyonel göreve başladı. Selçuk Bayraktar'ın liderliğindeki Baykar ekibi tarafından Bayraktar KIZILELMA için de benzer bir proje süreci yürütülmesi hedefleniyor.

MİUS'un adı belli oldu: KIZILELMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

X ~ 2 yıl önce
%100 Türk olacaksa özgün ve kelime olarak Türk kültürünü yansıtan "ALMILA" adını koysalardı bari. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selam millet ~ 2 yıl önce
Ucak degil de ufo yapmamiz lazim havada asili kalan F35 gibi dik inen kalkan ve havada da oyle kalan motorlari dik koysak ve hava akislarini hava kanallariyla ayarlayan. Ayrica havada ucak agi projem de var dik bir sekilde aga gibi yerlesmis dronlar ucagin carpip dusmesi amaciyla ama yuzlerce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KARAKALPAK ~ 2 yıl önce
Allah utandırmasın, nazarlardan esirgesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok çok ~ 2 yıl önce
Çok yaratıcı olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bjv eln ~ 2 yıl önce
Bilmediğimden soruyorum böyle mius gibi bir insansız hava aracı yapılırsa 4-5 nci nesil uçakların yerini alabilir mi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türkiyem ~ 2 yıl önce
MaşAllah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B737 Captain ~ 2 yıl önce
Bu nedir ya Bodrum belediye başkanının 2 milyon harcayarak ve 2 sene boyunca çok çalışarak ortaya çıkardığı sünger heykelini görseniz kullanılan teknoloji aklınızı alır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen kaptansan… ~ 2 yıl önce
.
B737 Captain ~ 2 yıl önce
Sen kimsin de sana bir şeylerleri ispat edecem. Memory item mı sayayım yaprak
777 FO ~ 2 yıl önce
Merak ettim baktim gercekten guzel bir sanat eseri ama maliyetini paylasmamislar :)
Muhalifler ~ 2 yıl önce
Ağlıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 2 yıl önce
" Kızılelma " sevdasından vazgeçmeyenlerin sonuncu maceraperesti Enver Paşa idi. Sarıkamış olayından ders almayarak bugün bile saçma sapan hayalleri kafasından atamayarak yaptıkları " pilotsuz hava araçlarına " bu ismi verenlere tarih okumalarını, anlamazlar ise tekrar tekrar okumalarını tavsiye derim. Bu arada hemen belirteyim Türk Milleti Kızılelma masalı ile değil; ATATÜRK Devrimleri sayesinde hür yaşamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 2 yıl önce
Daral geliyor değil mi? Eee normal…
Psikiyatr ~ 2 yıl önce
İNCİNMİŞ
Atatürk te ~ 2 yıl önce
Kızıl elmaya hizmet etmiştir, Kızıl elma nedir bir araştır istersen. Her ülkenin bir Kızıl elması vardır..
Haha ~ 2 yıl önce
Bu şahsı tanımayan yoktur.Memlekette iyi bir şey olsa bile mutlaka negatifini bulur.
Kızıl Elma ! ~ 2 yıl önce
Bir zamanlar oy için açılım ayağına Türk diye bir şey yoktur,Türklük faşistliktir, Türk demeyelim,milliyetçiliği ayaklar altına aldık diyen siyasal islamcı,din tüccarları ve yandaşları koltuk sallanınca bir anda Türk olduklarını hatırlayıp,yerli ve millici oldular,dışardan parça, hammadde,ekipman,makina, mühendislik alıp burada birleştirip yaptıkları şeylere Kızıl Elma gibi isimler koyuyorlar ama yemezler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cot ~ 2 yıl önce
Nasıl insanlarsınız siz ya? Bizden olmadığınız kesin. Kimler bıraktı gitti sizi
Çok takmayın ~ 2 yıl önce
Siyasi fikrine bir şey diyemem arkadaşın eleştirebilir haklı olduğu noktalarda var ancak teknik olarak merdan yanardağ gibi yapılan işi oyuncak benzetmesinden çok farkı yok dediklerinin.Sanki kendisine imkan versek atomu parçalayacakmış gibide yazıyor buraya troll gibi sürekkli.Hammadeyi üretebilir bir şey sanıyor garibim ona bile laf etmiş :) Amerika F-35'lerde kullanılan nadir toprak elementleri (ki hammade sınıfına girer ) çinden ithal ediyor :D
Aerospace eng. ~ 2 yıl önce
Teknik olarak bomboş bir yorum.Aç biraz bu konuların konuşulduğu yerli/yabancı forumları oku.Ayrıca bir kimya dersi almanda iyi olur.Hammaddenin ne olduğunu ve her ülkede her hammadde çıkmadığını öğrenirsin.Belki ondan sonra merdan yanardağ gibi konuşmayı kesersin :)
Aerospace eng yazana ~ 2 yıl önce
Uçağı,gemiyi,motoru bilmem neyi yerli ve milli yapıyoruz diyenlere olmayan aklınla ahkam kes olur mu artist ukala...
Mayerli ~ 2 yıl önce
Bu eleştirenlerin yüzde kaçı yerli acaba? Önce kendilerini sorgulasınlar... Her şeye bir kulp takıyorlar. Kendilerinin bir dikili ağacı yok, yapılmak isteyeni hemen eleştirirler.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000