10 Nisan 2018, Salı 09:31:50

Milli muharip uçağı teşvikle şekillenecek

Milli Muharip Uçak ön tasarımı, tekerlekli ve paletli zırhlı araç, lazer silahı, insansız kara aracı ve dizel motor projeleri, Proje Bazlı Teşvik Sistemi'nden yararlanacak.
  • Yeni uçağımız nükleer güçle uçacak. Petro artık eski teknoloji. Yersen
  • Aldıkları teşvik anaların ak sütü gibi helal olsun eğer muharip uçak yapacaklarsa
  • Bırakın böyle palavra haberleri daha fazla aklımızla dalga geçmeyin...Hangi yetişmiş, tecrübeli, bilgili, kaliteli çalışan ve yönetici, araştırma geliştirme ve bütçe ile bunları yapacaksınız? Yılların uçak üreticisi Airbus bile mekanik kapıdan elektronik kapıya geçmek için en az 5 sene ve 5 milyar euro gerekli diyor bunlar da hala oy için tribüne oynuyor !
  • ABD sadece F22 raptor tasarımı için 75 milyar dolar harcamış, bizimkiler bütün projeler için 7 milyar dolar diyor, hadi hayırlısı ...
  • boeing te teşvik almış 787 için bizden diyorlar
  • Tabi, tabi.

Savunma sanayisinde Milli Muharip Uçak, tekerlekli ve paletli zırhlı araç, lazer silahı, insansız kara aracı ve dizel motor projelerine yönelik 7 milyar 741 milyon liralık yatırım teşviklerle desteklenecek.

Mili Savaş Uçağı teşvikle şekillenecek

Türk sanayisinin yüksek teknoloji merkezlerinden Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI), Milli Muharip Uçak ön tasarımı için 4 milyar 817 milyon liralık yatırım yapacak. Türkiye'yi savunma ve yüksek teknolojide sınıf atlatacak projeyle 3 bin 200 kişinin doğrudan, 11 bin 200 kişinin dolaylı istihdamı öngörülüyor.

TAI ana yükleniciliğinde gerçekleştirilen projeyle Türk Hava Kuvvetleri envanterinde bulunan ve 2030'lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkarılması düşünülen F-16 uçaklarının yerini alabilecek yurt içi imkan ve kabiliyetlerle tasarlanan modern uçakların üretilmesi amaçlanıyor.

Projede, yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknoloji alanlarındaki çalışmalar sonucu Türkiye, 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yerini alacak.

Proje Bazlı Teşvik Sistemi ile desteklenecek savunma sanayisine yönelik projelerin toplam yatırım tutarı 7 milyar 741 milyon lirayı buluyor. Projelerle 5 bin 725 kişiye doğrudan, 21 bin 300 kişiye dolaylı istihdam yaratılması öngörülüyor.

Milli muharip uçağı teşvikle şekillenecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Nükleer ~ 6 yıl önce
Yeni uçağımız nükleer güçle uçacak. Petro artık eski teknoloji. Yersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Plane driver ~ 6 yıl önce
Aldıkları teşvik anaların ak sütü gibi helal olsun eğer muharip uçak yapacaklarsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter be !!! ~ 6 yıl önce
Bırakın böyle palavra haberleri daha fazla aklımızla dalga geçmeyin...Hangi yetişmiş, tecrübeli, bilgili, kaliteli çalışan ve yönetici, araştırma geliştirme ve bütçe ile bunları yapacaksınız? Yılların uçak üreticisi Airbus bile mekanik kapıdan elektronik kapıya geçmek için en az 5 sene ve 5 milyar euro gerekli diyor bunlar da hala oy için tribüne oynuyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 6 yıl önce
ABD sadece F22 raptor tasarımı için 75 milyar dolar harcamış, bizimkiler bütün projeler için 7 milyar dolar diyor, hadi hayırlısı ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tmm ~ 6 yıl önce
boeing te teşvik almış 787 için bizden diyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
??? ~ 6 yıl önce
Tabi, tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000