25 Ekim 2018, Perşembe 15:26:09

Milas-Bodrum Havalimanı'nda geniş katılımlı uçak kazası tatbikatı

Muğla Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğü tarafından, Muğla Güllük Körfezinde gerçekleştirilen uçak kazası tatbikatında, senaryo gereği Güllük Körfezine bir yolcu uçağı düştü, uçakta bulunan yaralılar operasyonla kurtarıldı.
  • Side step alçalmayı doğru yapalım.
  • Mükkemmel olmuş Bodrumda emin ellerdeyiz ;)
  • süper olmuş.
  • Tatbikat yapılması çok güzel. Yunanistan'a ilegal şekilde denizden geçmek isteyen mülteciler sayesinde kurtarma ekipleri oldukça tecrübeli. Gerçek bir olayda tur teknelerinin de katılımı düşünülebilir.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Muğla Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğü koordinesinde, 25 Ekim 2018 Perşembe günü, saat 10:03’te havalimanı pist başında bulunan Güllük Körfezinde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği, XYZ Havayollarına ait yolcu uçağı, 75 yolcu 8 mürettebatıyla iniş yaptığı sırada bilinmeyen bir nedenle denize düştü.

Havalimanı yetkilileri tarafından yapılan 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan acil durum çağrısının ardından; Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı ekipler, sağlık ekipleri ile birlikte kaza noktasına hareket ederek arama kurtarma çalışmalarına başladı. Güllük Liman Başkanlığı koordinesinde, Güllük Mandalya Turizm ve Liman Hizmetleri, Bodrum Deniz Kurtarma Derneğine bağlı ekipler de deniz üzerinde arama ve kurtarma çalışmalarına katıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı DEGAK Özel Timinin katılımı ve Bodrum Deniz Kurtarma Derneğinin desteği ile de su altı arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirdi.

Denizde kaza yapan uçağın canlandırmasında kullanılan tekneden kurtarılarak Güllük Mandalya Limanına getirilen kazazedelere ilk müdahaleyi bölgede bulunan sağlık ekipleri yaptı. Ağır yaralı olanlar, deniz üzerinden sedyeler ile karaya taşınarak ambulanslar ile bölgede bulunan sağlık kuruluşlarına sevk edildi. Hafif yaralı olan kazazedelere ilk müdahale, limanda bulunan sağlık ekipleri tarafından bu noktada yapıldı. Sağlık durumu iyi olan kazazedeler, gerekli işlemlerin yapılması amacıyla Havalimanına götürüldü.

Muğla Milas-Bodrum Havalimanı Başmüdürlüğünün koordinesi Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz başkanlığında, Havalimanı Başmüdürü ve diğer yetkililerden oluşan Acil Durum Operasyonları Merkezinin yönetiminde sürdürülen operasyona, Muğla İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü (AFAD), Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri de destek verdi. Arama ve kurtarma çalışmalarının başarıyla tamamlanmasının ardından tatbikat sonlandırıldı. Tatbikat sonucunda, senaryo gereği 3 kişi ölmüş, 8 kişi ağır yaralı, 20 kişi hafif yaralı, 52 kişi de yara almadan kurtarıldı.

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ve Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tatbikat alanı yeri ve çevresinde güvenlik önlemleri alırken, tatbikatın denizde ve karada yapılan arama kurtarma çalışmalarına yüzden fazla personel, 30 kara aracı ve 10 deniz aracı katıldı.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Bodrum Kaymakamı, Havalimanı Mülki İdare Amiri Vekili Bekir Yılmaz, tatbikata katılan kurum/kuruşlara teşekkür ederek, bu gibi tatbikatların kurumlar arası koordinasyon ve işbirliğini arttırdığını, bunun sonucunda her türlü acil duruma müdahalenin hızlı ve etkin şekilde yapılabileceğini belirtti.

Havalimanı Başmüdür Vekili Hasan Tosun da yaptığı açıklamada, seferber edilen imkân ve kabiliyetlerin meydana gelebilecek gerçek bir olayda da seri ve etkin bir müdahalede de kullanılabileceğinin görüldüğünü belirterek tatbikatın düzenlenmesinde ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.









Milas-Bodrum Havalimanı'nda geniş katılımlı uçak kazası tatbikatı

Yorumlar

Cpt ~ 6 yıl önce
Side step alçalmayı doğru yapalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bjv eln ~ 6 yıl önce
Mükkemmel olmuş Bodrumda emin ellerdeyiz ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mikemmel ~ 6 yıl önce
süper olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 6 yıl önce
Tatbikat yapılması çok güzel. Yunanistan'a ilegal şekilde denizden geçmek isteyen mülteciler sayesinde kurtarma ekipleri oldukça tecrübeli. Gerçek bir olayda tur teknelerinin de katılımı düşünülebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000