22 Şubat 2022, Salı 11:54:51

Mehmet Nane'den slot kullanım haklarıyla ilgili açıklama

TÖSHİD Başkanı Mehmet T. Nane, DHMİ’nin yayımladığı 2022 yaz tarife döneminde havalimanı slotu kullanım oranlarında feragat uygulamasına yönelik bir açıklama yaptı.
  • Yaa birakin bunlarida,su son kazadan haber verin.
  • Dhmi ülkenin yildizi parlayan liyakatli insnlarin yönettiği müthiş bir kurumdur.keske bütün kamu kurumları dhmi gibi yönetilse.kurum kültürü harikadır.havaciligin ulu cinari sen çok yaşa dhmi
  • Fo lara yapilan aup emek somuruculugunden baska bisey degildir. TRE ler her ay 80 bacak parasi alirken boeing fo lari 10 bacak parasi aliyor. Ayiptir gunahtir gun sizin gununuz oynayin bakalim
  • Siz F/O lardan da feragat ediyorsunuz. Adamları zorla kanunsuz ücretsiz izne çıkarıyorsunuz. Akıllanmadınız. 3 kaza oldu hala tecrübe önemsiz gibi bakıyorsunuz. Elinizdeki tecrübeli adamlar gidecek. Her şey para değil.
  • Bu yapilan haksizliğa artik son verin lütfen. FO arkadaslarin hakkini caliyorsunuz. Her Ucusta bu konuyu artik duymak istemiyor ve konusmak istemiyoruz. Ucretsiz izin de ne? Bu sartlar altinda hem bizim hem sirketimizin emniyetini etkiliyorsunuz. Bu haksizlik ve hirsizliktir. Finans ve İK nin ince hesaplarina kokpit ekibini kurban edemezsiniz. Mart ayi bile gec kalinmıs sayilacak. Acilen duzeltilmesi gerek. Sizlerin bunu gormesi ve aklinizi basiniza getirmeniz için, Tum FO arkadaslarin iş birakip, ucaklarin yerde mi kalmasi gerekiyor? Ya da ilk firsatta şirketten kaçmasimi gerekiyor?
  • Degerli F/O arkadaslarimizi sirkete daha fazla küstürmeden lutfen uygulanan ve yasal olmayan ucretsiz izinlere bir son verin.
  • AUP verdiğiniz tecrübeli pilotları mumla arayacaksınız.
  • Sektör hızka toparlanıyor ama hala pilotları ücretsiz izinde çalışıyor aylık deli gibi uçuruyorlar AUP veriyorlar

TÖSHİD Başkanı Mehmet T. Nane, DHMİ’nin yayımladığı 2022 yaz tarife döneminde havalimanı slotu kullanım oranlarında feragat uygulamasına yönelik bir açıklama yaptı. Havacılık sektörüne verilen desteğin önemine dikkat çeken Mehmet T. Nane, “DHMİ’nin bu yapıcı uygulaması sektörü rahatlatacak” dedi.

Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet T. Nane, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin (DHMİ) yayımladığı 2022 yaz tarife döneminde havalimanı slotu kullanım oranlarında feragat uygulamasına yönelik bir açıklama yaptı. Havacılık sektörüne verilen desteğin önemine dikkat çeken Mehmet T. Nane, “DHMİ’nin bu yapıcı uygulaması sektörü rahatlatacak” dedi.

COVID-19 pandemisinden en çok etkilenen sektörlerin başında havacılığın geldiğini ifade eden TÖSHİD Başkanı Mehmet T. Nane, “Biz Türk havacılık sektörünün paydaşları olarak, tüm zorlu koşullara rağmen var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz ancak sektörümüze destek vermek adına hayata geçirilen uygulamalar bizim için çok kıymetli. DHMİ, pandeminin ilk günlerinden bu yana yapıcı slot uygulamalarıyla yanımızda oldu. Pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları nedeniyle havalimanı kullanım gerekliliklerini karşılayamayan hava yolu şirketlerini korumak ve desteklemek amacıyla aldığı ve 2022 yaz tarife dönemini kapsayan feragat uygulaması, hem Türk hem yabancı hava yolu şirketleri açısından çok kıymetli bir destek olacak” dedi.

Ülkelerin uyguladığı pandemi kaynaklı seyahat kısıtlamaları sonucu yolcu talebinde azalma yaşanmasına rağmen, dünyadaki birçok hava yolu şirketinin havalimanı slot kullanımlarında esneklik olmaması nedeniyle boş uçuşlar gerçekleştirmek durumunda kaldığına dikkat çeken Mehmet T. Nane, “Bu hem hava yolu şirketlerinin finansal yükünü artırıyor, hem de boş uçuşlarla yaratılan karbon emisyonu dolayısıyla sürdürülebilirlik açısından olumsuz etkiler yaratıyor. DHMİ’nin uygulaması hava yolu şirketlerine destek verirken, boş uçuş kaynaklı karbon emisyonunun olumsuz etkilerini de azaltacak. Dünyadaki diğer hava yolu şirketlerinin zorunlu operasyon baskısı olmadan, daha esnek hareket kabiliyetine sahip olacakları için ülkemizi tercih etmelerine de katkı sağlayacak. DHMİ’nin bu yapıcı uygulaması sektörü rahatlatacak” dedi.
 

Mehmet Nane'den slot kullanım haklarıyla ilgili açıklama

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

2.sinif vatandas ~ 2 yıl önce
Yaa birakin bunlarida,su son kazadan haber verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arifff ~ 2 yıl önce
Dhmi ülkenin yildizi parlayan liyakatli insnlarin yönettiği müthiş bir kurumdur.keske bütün kamu kurumları dhmi gibi yönetilse.kurum kültürü harikadır.havaciligin ulu cinari sen çok yaşa dhmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aup ~ 2 yıl önce
Fo lara yapilan aup emek somuruculugunden baska bisey degildir. TRE ler her ay 80 bacak parasi alirken boeing fo lari 10 bacak parasi aliyor. Ayiptir gunahtir gun sizin gununuz oynayin bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
Siz F/O lardan da feragat ediyorsunuz. Adamları zorla kanunsuz ücretsiz izne çıkarıyorsunuz. Akıllanmadınız. 3 kaza oldu hala tecrübe önemsiz gibi bakıyorsunuz. Elinizdeki tecrübeli adamlar gidecek. Her şey para değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cptn Airbus ~ 2 yıl önce
Bu yapilan haksizliğa artik son verin lütfen. FO arkadaslarin hakkini caliyorsunuz. Her Ucusta bu konuyu artik duymak istemiyor ve konusmak istemiyoruz. Ucretsiz izin de ne? Bu sartlar altinda hem bizim hem sirketimizin emniyetini etkiliyorsunuz. Bu haksizlik ve hirsizliktir. Finans ve İK nin ince hesaplarina kokpit ekibini kurban edemezsiniz. Mart ayi bile gec kalinmıs sayilacak. Acilen duzeltilmesi gerek. Sizlerin bunu gormesi ve aklinizi basiniza getirmeniz için, Tum FO arkadaslarin iş birakip, ucaklarin yerde mi kalmasi gerekiyor? Ya da ilk firsatta şirketten kaçmasimi gerekiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Capt ~ 2 yıl önce
Degerli F/O arkadaslarimizi sirkete daha fazla küstürmeden lutfen uygulanan ve yasal olmayan ucretsiz izinlere bir son verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocam ~ 2 yıl önce
Hocam küsen küstü...bu şirketle ayni parayi baskasi versin...herkes gidecek...hakkimiz da helal degildir
Kapı orada ~ 2 yıl önce
Sanki uzat mekigi uçuruyor
Uzay mekigi yazamayana ~ 2 yıl önce
Uzay mekiginin b737 den cok da zor olmadigini bilmeni isterim.Ama icindeki haset ve kiskancliga bakinca ...senin basarisiz biri ve acinasi bir hayatin oldugu belli ..boyle devam...bizler bir kac yil sikinti cekeriz ama bize sirket cok...sen de kaldigin yerde kalirsin
Aup ~ 2 yıl önce
AUP verdiğiniz tecrübeli pilotları mumla arayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sektör çoşuyor ~ 2 yıl önce
Sektör hızka toparlanıyor ama hala pilotları ücretsiz izinde çalışıyor aylık deli gibi uçuruyorlar AUP veriyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaa sabanci hep boyledir ~ 2 yıl önce
Sabanvinin hic bir sirketinde kalinmaz...kaliyorsan ya gercekten is bilmiyorsun ya da cok buyuk bir hata yapmissin demektir
Saabanaci icin ger sey paradir ~ 2 yıl önce
M. Nane icin de her sey paradir...kaza oldugunda bile para kaybettigi icin uzulmedi ise hic birsey bilmiyorum...cunku bu yapilan hic emniyetli degil...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000