21 Nisan 2022, Perşembe 00:38:56

Mavi Gök Havacılık pilot arıyor

Rus havayolu şirketi Azur Havayollar'na teknik hizmet veren Mavi Gök Havacılık pilot alımı yapacağını duyurdu.
  • Kardeşim kaçıncı kere söylendi... arz talep dengesi darmadağın. Evde oturmuş bilgisayar başında iş araken, kendini rahatlatmak için buraya ümit ümit diyen bazıları. Kaç yıldır iş aramaktasın? kaç saat uçuşun vafr... Diyelim ki var... Kaç kişi alacaklar, sen kaç kişinin arasındasın. Lütfen elinde işi olanlar hayat tekrar adapte olsun ve çalkışsın. Olmayanlar da iş bulsun. Ömür geçiyor.. taksimetre çalışıyor. Herkese kolaylıklar dilerim.
  • Maalesef sizi anlıyorum ama biraz sabredin.Ben de kaç sene işsiz bekledim.Birkaç bin saatim olmasına rağmen pandemi nedeniyle şuan yeniden işsizim.En azından eğitiminiz bitmiş.Şimdi sıfırdan eğitime başlayıp bitirebilmek için bile bir servet gerekiyor.Eskisi kadar pilot gelemeyecek artık piyasaya.
  • Peki yeni mezun nerede uçacak?genel havacılıkta uçamazlar,bussiness belli,line tecrübesiz diye almıyor.ne olsun istiyorlar acaba?
  • Tip eğitimini şirket kendi mi verecek?
  • Mavi kart sahipleri basvurabiliyor mu?
  • Hemen ümitsiz olmayın ,belli olmaz belkide şirket büyür istihdam artar.Rusya yaptırımlar hemen bitmez.belki seneye tamamen yerli istihdam olur.bence bekleyip görmek lazım.Sonuçta koca tur şirketi...
  • Tek yol para başka hayata bulamaslar Şartlara bak TC vatandaşı ne saçma THY veya Emirates bırakıp dandik şirkete 4500 dollar veren yere mi geleçek çok güldük
  • Güzel gelişme piyasadaki pilot talebi yavaş yavaş artıyor.Şirketler pandemi tamamen biterse mumla pilot arıycaklar.
  • İnanmayın kardeşim bunlara zaten ilan da süresiz olma ifadesi zaten bir faul başlangıcı.. ne oldu hani İzmir merkezli TC kargo havayolu ruhsat alıyordu uçaklar geliyordu... hepsi boş
  • Nereden bulacaklar da sezona yetiştirecekler

Rus havayolu şirketi Azur Havayollar'na teknik hizmet veren Mavi Gök Havacılık pilot alımı yapacağını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle Rusya'ya ve Rus şirketlere uygulanan yaptırımlardan havayolu şirketleri de etkilenmişti. Azur Havayolları'na teknik destek sağlayan Mavi Gök Havacılık da geçici olarak küçülmeye gittiklerini açıklamıştı. 

Bugün edinilen bilgilere göre Azur Havayolları'nın Mavi Gök Havacılık olarak Ukrayna ve Rusya'dan seferler yapacağı öğrenildi. Mavi Gök Havacılık ise Boeing B737 ve B777 tipi uçaklar için kaptan pilot ve first officer alımı için ilan çıktı. 

İşte Mavi Gök  Havacılık'ın pilot alım kriterleri;

Boeing 737 veya 777 Tip Eğitimi Olan/olmayan Deneyimli Kaptan ve İkinci Pilot Alımları

- MAVİ GÖK HAVACILIK olarak tercihen B737NG veya B777-300 Tip lisanslı Kaptanlar ve ikinci Pilot adaylarımıza yönelik istihdam projemizi hayata geçireceğiz. MAVİ GÖK HAVACILIK bünyesinde Antalya Base olarak istihdam etmeyi planladığımız adaylarımıza dair aranan nitelikler aşağıda yer almaktadır.

 

Kaptan Pilot

T.C vatandaşı olmak,
EASA/ICAO ATPL Lisansına sahip olmak,
27 ton üzeri çoklu-pilot uçak tiplerinde Kaptan olarak minimum 1.500 saat, toplamda 5.000 saat uçuş deneyimine sahip olmak,
Geçerli Class 1 sağlık sertifikasına sahip olmak,
En az 3 yıl Sivil Havacılık deneyim sahibi olmak,
İngilizce en az Level 4 belgesine sahip olmak,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmayan,
Kaza/Kırım geçmişi bulunmayan,
Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış, muaf veya 2 yıl tecil ettirmiş,


İkinci Pilot

T.C vatandaşı olmak,
EASA/ICAO ATPL / Frozen ATPL lisansına sahip olmak,
27 ton üzeri çoklu-pilot uçak tiplerinde minimum 500 saat uçuş deneyimine sahip olmak,
Geçerli Class 1 sağlık sertifikasına sahip olmak,
En az 1 yıl Sivil Havacılık deneyim sahibi olmak,
İngilizce en az Level 4 belgesine sahip olmak,
Adli sicil kaydı ve adli sicil arşiv kaydı bulunmayan,
Kaza/Kırım geçmişi bulunmayan,
Erkek adaylar için askerliğini tamamlamış, muaf veya 2 yıl tecil ettirmiş,


Pilot alımları şirketin dönemsel ihtiyaçları doğrultusunda yapılır ve tüm başvurular aday havuzunda toplanmaktadır. İlan süresiz bir ilandır. İstihdam edilecek pilotlar için sayı ve zamanlama ilerleyen haftalarda belirlenecektir. İşe Alım Danışmanlarımız, ihtiyaçlar doğrultusunda havuzda yer alan uygun adaylar ile iletişime geçecektir. Nihai karar MAVİGÖK Havacılığa aittir. İşe alım konusunda nihai karar MAVİGÖK Havacılık tarafından yapılacak değerlendirme sonucuna tabidir.

Mavi Gök Havacılık pilot arıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

işinize bakın ~ 2 yıl önce
Kardeşim kaçıncı kere söylendi... arz talep dengesi darmadağın. Evde oturmuş bilgisayar başında iş araken, kendini rahatlatmak için buraya ümit ümit diyen bazıları. Kaç yıldır iş aramaktasın? kaç saat uçuşun vafr... Diyelim ki var... Kaç kişi alacaklar, sen kaç kişinin arasındasın. Lütfen elinde işi olanlar hayat tekrar adapte olsun ve çalkışsın. Olmayanlar da iş bulsun. Ömür geçiyor.. taksimetre çalışıyor. Herkese kolaylıklar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
biraz sabır ~ 2 yıl önce
Maalesef sizi anlıyorum ama biraz sabredin.Ben de kaç sene işsiz bekledim.Birkaç bin saatim olmasına rağmen pandemi nedeniyle şuan yeniden işsizim.En azından eğitiminiz bitmiş.Şimdi sıfırdan eğitime başlayıp bitirebilmek için bile bir servet gerekiyor.Eskisi kadar pilot gelemeyecek artık piyasaya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merhaba ~ 2 yıl önce
Abi yaş sınırı varmı tecrübesiz pilotta
Çakmaktaş ~ 2 yıl önce
Peki yeni mezun nerede uçacak?genel havacılıkta uçamazlar,bussiness belli,line tecrübesiz diye almıyor.ne olsun istiyorlar acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bitti ~ 2 yıl önce
Tecrübesiz dönemi, taş yiceksiniz artık diyolar, bir dönemin içine ettiler,30 yaşına lisansını alan adam ayvayı yedi, artık birilerinin çıkıp bukdar mezuna ihtiyaç yok demesi gerekiyor.
Tip eğitimi ~ 2 yıl önce
Tip eğitimini şirket kendi mi verecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vortex ~ 2 yıl önce
Mavi kart sahipleri basvurabiliyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 2 yıl önce
Mavi gök olduğundan evet
Hiç belli olmaz ~ 2 yıl önce
Hemen ümitsiz olmayın ,belli olmaz belkide şirket büyür istihdam artar.Rusya yaptırımlar hemen bitmez.belki seneye tamamen yerli istihdam olur.bence bekleyip görmek lazım.Sonuçta koca tur şirketi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para ~ 2 yıl önce
Tek yol para başka hayata bulamaslar Şartlara bak TC vatandaşı ne saçma THY veya Emirates bırakıp dandik şirkete 4500 dollar veren yere mi geleçek çok güldük

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hayırlı olsun ~ 2 yıl önce
Güzel gelişme piyasadaki pilot talebi yavaş yavaş artıyor.Şirketler pandemi tamamen biterse mumla pilot arıycaklar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmkansız ~ 2 yıl önce
İnanmayın kardeşim bunlara zaten ilan da süresiz olma ifadesi zaten bir faul başlangıcı.. ne oldu hani İzmir merkezli TC kargo havayolu ruhsat alıyordu uçaklar geliyordu... hepsi boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xx ~ 2 yıl önce
Aman dikkat bircok isi bilmeyen insan tarafindan yapilan bos isler..
Çok merak ediyorum ~ 2 yıl önce
Nereden bulacaklar da sezona yetiştirecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gul ~ 2 yıl önce
Tecrubesiz niye alin miyor
Rikardo ~ 2 yıl önce
Tecrübesiz oldukları için
Rikardoya ~ 2 yıl önce
Senin üstünde birkaç denemeyle tecrübe sahibi olunabilir aslında!!!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000